ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Ремонт на течащ бойлер

( Оценка 5.0 ) от ( 2 отзива )

Ремонт на течащ бойлер не всеки път е възможен. Ремонт на теч от бойлер се извършва в определени случай при определени повреди. Ние ще разделим течовете от бойлерите на два основни вида. Това са теч от пробит водосъдържател на бойлер и теч от електрическата част на бойлер. Под електрическа част се разбира: (теч от нагревател, гарнитура или фланец на бойлера). Тозитеч е напълно отстраним с нормални средства.

Ремонт на течащ бойлер - София

ремонт на течащ бойлерРемонт на пробит бойлер, става дума за пробит водосъдържател на бойлера е възможен само при определени бойлери. Понякога клиентите и зползват термина "прокапване на бойлер". За да отстраните дефекта в пробитият балон на бойлера трябва самият бойлер да позволява това. Имаме предвид факта, че вече повечето бойлери се изработват от стомана, която покриват със защитен слой. Защитният слой обикновено е емайл или стъклокерамично покритие. При тези защитни слоеве заварката е нежелателна и дори невъзможна. Другата причина поради която е невъзможно да отстраните теча, дори чрез смяна на пробитият водосъдържател е наличието на топлоизолация, която в повечето случай е излята директно върху външната страна на балона.

Естествено не всеки бойлер се произвежда по описаната технология. Има бойлери с топлоизолация, която се демонтира и монтира, както и самият кожух (външната обвивка на бойлера). Такива бойлери са обикновено бойлери от неръждавейка. Неръждаемите бойлери позволяват и интервенция върху самият балон или замяната му с нов със същите размери и обем.

Бойлера капе отдолу

Преди да се предприеме ремонт на течащ бойлер е необходимо да се установи мястото на теча и причините за него. За целта се извършва диагностика на проблема. Понякога се оказва, че теча не е от пробит бойлер, а от пробит нагревател, разместена гарнитура или корозирал фланец. При подобен род повреди ремонт на течащ бойлер се извършва най-лесно и евтино и дори не се налага демонтаж и монтаж на бойлера, а само смяна на фланец или смяна на нагревател на бойлер.

Бойлер тече отгоре

Обаче ако все пак теча се окаже от пробит водосъдържател и бойлера подлежи на ремонт се преминава към стъпка по демонтаж, и тестване на бойлера в сервизни условия. След като се установи точното място на пробива едва тогава се взема решение за смяна на балона или за заварка. Естествено теч на бойлера отгоре не означаава задължително избиване на водата в горната част на бойлера.

При течащ бойлер не бързайте да сменяте бойлера. Препоръчваме ви диагностика от опитен техник на бойлери с цел установяването на причината и възможностите за ремонт. В някои случай теча може да се премахне с подмяна на гарнитура на фланец или уплътнение на нагревател, които струва около 3,50 -5,00 лв.

Внимание : при теча на бойлера, без значение в горната или долната част на бойлера е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО изключването на електрическото захранване.

Денонощен ремонт на бойлери по домовете за София с гаранция.