ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Смяна на термозащита на бойлер

( Оценка 4.0 ) от ( 5 отзива )

Смяна на термозащита за София. Включване на термозащита на бойлер.

Смяна на термозащита на бойлер е ремонтен процес на бойлер, които се налага единствено след извършена диагностика на даденият бойлер и откриване на причината за повредата. Термозащитата на бойлера е електрическа защита от късо съединение и от прегряване на водата във водосъдържателя. Градусите на сработване на защитата са съобразени с градусите на работа на терморегулатора. При повреда в терморегулатора се активира термозащитата, което означава прекъсване на електрическото захранване към нагревателя и спиране на процеса на загряване на водата.

Смяна на термозащита на бойлер или повторното ѝ включване

смяна на термозащита на бойлер Как се сменя термозащита на бойлер!? При изключване на термозащитата на даден бойлер не трябва да се включва лекомислено и прибързано. Разпространено е мисленето, че бойлера е прост по устройство уред и работи като кофа пълна с вода, която се нагрява с бързовар. Бойлера не е прост и не е безопасен при неизправност.

За да изключи термозащита то това означава, че бойлера е прегрял. За прегрял бойлер се има предвид бойлер, които е надвишил нормалната работна температура на водата във водосъдържателя. Щом е превишил температурата, то евентуално има проблем с терморегулатор или нагревател. Не е никак редно да се включи защитата и да продължи експлоатацията на бойлера. Понякога проблема може да е в самата защита, но това също се доказва със съответните измервания. Тогва се налага и проверка на терморегулатора на бойлера!

Ние от сервиз за ремонт на бойлери Елвидом препоръчваме при изключване на термозащита да се направи основна профилактика и замерване на параметрите на нагревателя, терморегулатора и термозащитата. След направените замервания се взема решение за ремонта.

Цена за смяна на термозащита на бойлер

Като цало термозащита се поврежда рядко, но и това се случва. Друг аспект при смяна на термозащита е броя на включванията на защитата след аварийно изключване. При защити, които вече са включвани няколко пъти се получава разлика в температурата на изключване. Това може да предизвика предварително изключване или забавяне в активирането на защитата. Цените да смяна на термозащита на бойлер са от 88 до 116 лв в зависимост от защита на бойлера, марката на бойлера и начина на смяна. Основната причина за изключване на защита е неправилна работа на терморегулатора. Друга причина е токов удар. Тогава се препоръчва и смяна на копче на бойлер. 

Сервиз за ремонт на бойлери Елвидом ООД

Сервиз за бойлери София - Елвидом ООД предлага още доставка и монтаж на бойлери. Доставката на новият ви бойлер до дома ви е напълно безплатна. Ние можем да извършим изграждане на кабелно трасе за захранване на нов бойлер, за захранване на проточен бойлер и да ви свържем бойлера към парното. За повече информация тел 0895 012345