ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Смяна на терморегулатор на бойлер

( Оценка 3.8 ) от ( 4 отзива )

Смяна на терморегулатор и термостат - ремонт на бойлер в София

Смяна на терморегулатор на бойлер е най-лекият ремонт. Терморегулатора на бойлера служи за регулиране на температурата на загряване на водата във водосъдържателя на бойлера. Самият регулатор представлява биметална пластина, която се управлява от датчик със сонда. На база настроената температура пластината затваря и отваря веригата. Това от своя страна управлява работният процес на нагревателя. През терморегулатора преминава фаза и никога нула. На ел схемите за свързване на бойлерите задължително е показано и обозначено, че през регулатора преминава фаза. Термостатите или терморегулаторите се разделят на монофаазни и трифазни, като основно се делят на две групи – 16 и 20 А. При различната мощност на нагревателя се използва и различен по товар терморегулатор. Има и по-мощни по ток защити и регулатори.

Смяна на терморегулатор на бойлер

смяна на терморегулатор на бойлерПонякога терморегулатора е комбиниран с термозащита и се нарича реле от тип RTS.  Терморегулатора няма нужда от напрежение за да работи. Пластината се управлява от температурните изменения. Терморегулатора се намира в кутията за управление на бойлера и обикновено се нарича електрическа част на бойлера. В тази кутия са поместени терморегулатор, термозащита, електрически кабели, бойлерен прекъсвач (ел бойлерен ключ), глим лампа, аноден тестер-управление и други ел части и компоненти в зависимост от модела на бойлера. Самият терморегулатор в повечето модели бойлери има изведена врътка (кнопка) за настройка на работна температура на бойлера. В някои по-евтини марки и модификации този бутон липсва и настройката на температурният режим се извършва след отваряне на капака за управление.

Терморегулаторите обикновено се повреждат по два начина, не затварят веригата за да започне загряване на водата или не изключват при достигане на определената температура. Във вторият случай се налага включване на термозащитата и прекъсване на електрическото захранване поради опасност от прегряване.

Двете повреди налагат смяна на термостата с нов. Термостатите не подлежат на отваряне и ремонт. Елвидом ООД извършва диагностика и ремонт на бойлери, смяна на термостат, смяна на терморегулатор на бойлер, смяна на термозащита, смяна на нагревател, смяна на електрически кабели на бойлер, смяна на нагревател, фланец и смяна на възвратен клапан на бойлер.

Елвидом извършва ремонт на бойлери по домовете с гаранция. При нужда от смяна на бойлера можем да ви предложим доставка и монтаж на нов бойлер с безплатна доставка до дома ви и извозване на старият ви бойлер. Можем да ви консултираме безплатно  при избор на нов бойлер.

Цени за ремонт и монтаж на бойлери.