ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Свързване на бойлер към водопровод в София

( Оценка 5.0 ) от ( 1 отзив )

свързване на бойлер към водопроводСвързване на бойлер към водопровод

При свързване на бойлер към водопровод трябва да се внимава в посоката на пълнене на самият бойлер. Свързването на бойлера и самото му пълнене и обезвъздушаване са следваща стъпка след монтажа и окачането на бойлера на стената, тавана или подовата му стойка. За да свържете правилно бойлера към водопровода е необходимо да знаете кои извод на тръбопровода е студена вода (подаващ към бойлера) и кои извод е за топла вода (връщащ от бойлера). Отделно от това трябва да сме наясно с изводите на самият бойлер, това са тръбите за топла и студена вода на водосъдържателя. Обикновено изводите са отбелязани със синьо и червено, като синьо е за студената вода (подаващ извод) и съответно червено за топла вода (връщащ извод).

Обезвъздушаване на бойлер

Някои марки бойлери обаче показват подаващата и връщащата тръба само със стрелки в основата на тръбите. За де размените изводите трябва да сте сигурни и да внимавате. Изглежда елементарно, но при въртенето на тръби или меки връзки често се случва объркване, които може да доведе до сериозни последици. Преди да свържете тръбите на водопровода към бойлер се монтира възвратен клапан на студената вода. Този клапан е известен още като предпазен клапан и всъщност е едновременно предпазен възвратен клапан. Монтажа на клапана се извършва задължително на тръбата на студената вода.

В никакъв случай не монтирайте и не извършвайте свързване на бойлер към водопровода без предпазен клапан! Монтирайте клапана на входящата (студена ) тръба.!

Въздух в бойлера

Самото свързване на бойлера към водопровода може да извършите с тръби или бързи връзки. Двата варианта са възможни и зависи от вашите предпочитания. Ние съветваме при свързване на бойлер към водопровода да се монтират и спирателни кранове на водопроводните изводи. При невъзможност за монтаж на два крана е необходимо да имате поне един спирателен кран на студената вода. При наличие на въздух в бойлера, не влючвайте уреда в експлоатация!

Сервиз за бойлери Елвидом ООД извършва безплатна доставка и монтаж на бойлери за София. Предлагаме монтаж на бойлер на таван, монтаж на бойлер на стена от гипсокартон, монтаж на бойлер на тухлена стена, монтаж на вертикални бойлери, монтаж на хоризонтални бойлери, обезвъздушаване на бойлер, свързване на бойлер към водопровод, свързване на бойлер към ел мрежа, както и свързване на бойлер към парно.

Елвидом ООД извършва ремонт на обемни електрически бойлери, комбинирани бойлери със серпентина, проточни бойлери, ремонт на газови бойлери и бойлери със серпентини.

Цени за свързване на бойлер към водопровод се образуват на място в зависимост от необходимите материали и необходимо време. Ориентировъчни цени за свързване на бойлер от 38 лв до 72 лв за труд без включени материали. Материалите са индивидуални в зависимост от ситуацията.