ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Монтаж на възвратен клапан за канализация

( Оценка 4.6 ) от ( 5 отзива )

 Монтаж на възвратен клапан за канализация се извършва по всички централни отвори на канализацията на къща или друг вид сграда към централната канализация. По правило всеки обект има отводняване на дъждовната вода и отводняване на отпадните води- канализация.  Възвратните клапи за канализация могат да бъдат механични или автоматични с автоматика и електронно управление.

Монтаж на възвратен клапан за канализация

монтаж на възвратен клапан за канализация Целта при монтаж на възвратната клапа за канализация не е една. Основно клапите на каналите към централната канализация се монтират с цел да не се връща вода обратно към сградата при проливни дъждове, наводнения или запушване на уличната канализация. Клапата пропуска вода само към уличната канализация, но не и обратно. На много места се налага монтаж на възвратна клапа с цел спиране на гризачи и други животни, които могат лесно да навлязат от канализацията към сградите. Инсталацията на възвратна клапа се извършва от специализирани ВиК фирми, като клапата е съобразена с вида на тръбата, наклона и диаметъра. Има възвратни клапи за канал от ф 110 до ф 300 и дори ф 600 мм. В случай на несъответствие на клапата с тръбопровода на канализацията е възможно да се използват преходни елементи или адаптори.

 Тук трябва да отбележим че освен монтаж на възвратен клапан за канализация има и възвратни клапи за тръбопровод, водостоци и уреди работещи под налягане или с вакуум.  

Вик услуги - 24/7 дежурен водопроводчик

 Избора на възвратен клапан за канализация се определя и от вида на отпадъчните води – фекалии, дъждовни води или други води. Всички възвратни клапана за канализация се произвеждат от PVC. Принципа на действие на възвратните клапи за канал е прост. В самата клапа отвора е с диаметъра на тръбата, където пластината се отваря под действие на преминаващата отпадна вода. След преминаване на водата пластината на клапата се връща под действието на пружина. Пружината се изработва от неръждаем материал.

 При монтаж на възвратен клапан за канализация трябва да се има предвид, че клапите могат да бъдат за вертикален или хоризонтален монтаж. В двата случая трябва да се спазва стриктно нивелацията (наклона на трасето) .

 Елвидом ООД предлага доставка и монтаж на възвратен клапан за канализация от професионални водопроводчици за София и областните райони. Извършваме денонощно отпушване на тоалетни, отпушване на канали, отпушване на мивки, отпушване на сифони, отпушване на бани, отпушване на водосточни тръби и отпушване на улуци. Откриване и диагностика на скрити течове с камера. и друга апаратура за намиране на течове. 

Цени на ВиК услуги вижте тук.