ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Теч от съседи

( Оценка 5.0 ) от ( 4 отзива )

 Диагностика и намиране на скрит теч от съседи без къртене и разбивне!

Теч от съседи е все по-често срещан проблем в панелните блокове и по-старите сгради, при които хидроизолацията вече е остаряла и компрометирана. Новите жилищни сгради не са застраховани от течове, като при тях слабото място е лош проект и некачествено  изпълнение. Причините за теч от съседите са много и най-различни, но основната причина е некачествен ремонт на банята, пробив във водопровода и канализацията, както и ненавремени ремонти в жилището и ВиК инсталациите. Основно теч от съседи се получава при теч от банята на съседа , кухня или теч от терасата на съседа на горен етаж. Покривните тераси са първенец по причина за теч от съседа, като те са най-трудни за откриване и трудоемки за отстраняване. Финансовият аспект по отстраняване на такъв род течове се измерва ва десетки хиляди левове. По стара традиция у нас ремонт в повечето случаи се прави само при авария и нетърпящи отлагане проблеми, което до някъде е продиктувано и от финансовите условия. При теч от съседи, ако съседът не иска да съейства, се изготвя жалба за теч от съседи, образец на която можем да ви предоставим на огледа.

Откриване на теч от съседи

 В интернет пространството се появиха десетки, дори стотици знайни и незнайни фирми за откриване на течове, като естествено предлагат и откриване на теч от съседите. Теча от съседите в почти всички случай е скрит теч (но може и да е от наводнение от съседи). Скрити течове са течове на вода, които създават видими следи и щети, но няма видима причина за самият теч. Теч от съседите може да се появи от следните места:

 

 • Теч от таван в банята

 • Теч от комина

 • Теч от канализацията

 • Теч от мръсният канал

 • Теч от сифона в банята

 • Теч от смесителя

 • Теч от дограма

 • Теч от тоалетната чиния

 • Теч от тераса

 • Теч от тоалетно казанче

 • Теч от тръби на парното

 • Теч от водопровод

 • Теч от водосточна тръба

 • Теч от водомер

 • Теч от пералня

 • Теч от съдомиялна

 • Теч от възвратен клапан

 • Теч от фуги

 • Теч от покрива

 • Теч от балкона

 


 

 Теч от горния етаж. Теч от съсед

Теч от съседите И още много други варианти на теч от съседите в зависимост от характерните особености на жилището и начина му на изпълнение. Както сами се досещате причините за теча може да са много включително и неправилно използване на банята! Случвало се е да открием периодичен теч след измиване на банята с водоструйка! Теч от съседите може да е предизвикан от студена вода, топла вода, вода от парното, както и от отпадна канализационна тръба. Понякога водата може да преминава през апартамента на съседите, но да идва от по-горен етаж или покрива. Друг възможен вариант е повреда в тръбите между двата имота. При теч от съседи никога не е ясно от къде тече и имат ли пряка вина съседите ви.

 За да откриете теч от съседите ви, се налага да влезете в техният имот. Без да влезете в апартамента на съседите си, не може да откриете причината за теча. Различните фирми имат различни апарати за откриване на течове, като използват и различни методи. Практиката обаче показва, че един метод не може да е универсален и откриването на теч на вода от съседи е свързано с добри познания и наличие на разнообразна апаратура за откриване на течове без разбиване. 

 При откриване на теч от съседите може да се наложи използване на термокамери, видео камери с гъвкаво рамо, огледала за обратно виждане, микровълнови датчици, ултразвукови генератори и преобразуватели, земни микрофони, влагомери, лазери, анемометър, лазерен термометър, контактен термометър, софтуер и монитори за визуализация, както и носители за записване на информацията. Издаваме и констативен протокол за мястото и причината за теча. При нужда оферта за ремонт на теча и възстановяване след ремонта.

"Съседа ме наводнява, какво да права" - това са думите на много от нашите клиенти. Ако съседът не съдейства за оглед на помещението, се пуска жалба срещу съседа, който ви наводнява. Понякога се стига до дела за течове от съседи. За да не се стигне до такъв тип действие, ние можем да ви запознаем с шест законови решения при проблемите със съседите. Няоки от нашите клиенти си правят и застраховка, включваща наводнение от съседи. За повече информация, свържете се с нас и след огледа, можем да коментираме следващите стъпки в решаване на вашия проблем.

Техника, апаратура за откриване на теч без къртене

 Съвременната техника дава множество възможности за откриване и доказване на теч от съседите, но никога един уред не изпълнява всички операции и процедури. Не е възможно с един уред от изброените по-горе да се откриват течове от различно естество и различна среда. Характерните особености изискват различни решения, като налагат и определен метод и начин за намиране на теча.

 Ние предлагаме откриване на теч от съседите, откриване на теч от комшия, откриване на теч от етажна собственост, откриване и отстраняване на теч от горния етаж, теч от съседен апартамент, теч от тераса на съсед, теч от банята на съсед и други видове ВиК течове. Ангажираме се с откриване и отстраняване на теча. Извършваме ремонт на ВиК течове с гаранция. 

Откриване на теч от съседи цена от 198,00 лева. Намиране и отстраняване на течове София.