ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Теч от тавана в банята

( Оценка 5.0 ) от ( 1 отзив )

Отстраняване на теч от тавана в банята за София и региона

Сериозен теч от тавана в банята се получава от проблем с общите ВиК тръби (щрангове за чиста и мръсна вода и щранговете за парно отопление) или от повреди в банята на съседа ви. Понякога теч от тавана в банята може да се получи и от теч на съседи на няколко етажа над вас. Възможно в някои определени случай водата да премине през няколко етажа без видими следи и едва тогава да се покаже. Това естествено важи при многоетажните сгради. Водата която причинява теча в банята ви може да бъде от водопровод студена вода, водопровод чиста вода, отпадна вода от канализация, вода от тръбите на парното, дъждовна вода при теч от водосточни тръби или вода от използване на банята при съседа ви преминаваша през фуги.Теч от горния етаж, почти в 90% от случайте се свързва с теч от сифон на баня или теч от фугите на банята над вас, но уви не винаги. Опита показва много разнообразни причини и дори смайващи и нелогични.

Откриване на теч от тавана в банята. Отстраняване на теч от банята

теч от тавана в банятаПри наличие на теч от тавана в банята трябва да се свържете незабавно с вашият съсед над вас за да извършите оглед на помещението, като в същото време при наличие на застраховка да подадете сигнал до вашата застрахователна компания. Най-вероятно причината за теча е скрита и откриването и ще наложи специализирана намеса.

Възможно е да пробвате откриване на скритият теч с помощта на водопроводчик с оглед, но в 99, 99% това е невъзможно или огледа без специализирана апаратура за откриване на течове поражда само догадки за вероятности, като е твърде възможно заключението от такъв тип оглед да не доведе до откриване на теча и неговото отстраняване.

Ние препоръчваме директно да преминете към организиране на откриване на теча с апаратура за откриване на течове без къртене. За да откриете от къде идва причината за теч от тавана в банята вие трябва да осигурите присъствие и свободен достъп до апартамента над вас и евентуално апартамента от по-горният етаж. След това да се свържете с фирма за откриване на течове и да уговорите час. Съветваме ви да внимавате в избора си на такава фирма. Търсете само професионални фирми с лиценз и дългогодишен опит в сферата на откриване на скрити течове. Такива фирми задължително предлагат ремонт и отстраняване на теча.

При самото посещение с цел намиране на течове се използва термокамера или друг вид уреди за откриване на теча. При използването на тези уреди трябва да подготвите терена. За целта трябва да освободите баните и помещенията които ще се обследвате от излишни предмети като легени, кофи, корита, кърпи, тоалетни хартии и принадлежности. Баните трябва да са добре проветрени и подсушени, като за целта да не е разливане на вода върху плочки, душ кабини и корита поне 12 часа преди търсенето на теча.

Как да открием теч в банята?

Ние ви гарантираме намиране на теч с камера без къртене. Осигуряваме ви и отстраняване и ремонт на теча.

Цени за откриване на течове и ВиК услуги може да видите тук.

СЪВЕТ:

Доста често се случва съседи да отказват достъп и съдействие при откриване и отстраняване на скрити течове, причинени от техен имот.

В такива случай ние ви съветваме да подадете жалба за теч от съседи. Жалбата се подава до община - общински инспектор и до районното полицейско управление. След жалбата инспекторът образува протокол и преписка и задължават въпросното лице да осигури достъп за откриване на теч и незабавното му отстраняване. Естествено в етажната собственост препоръчваме застраховка, която би ви покрила част от щетите. След приключване на случая имате пълното право да изисквате и компенсация от лицето виновно за теча, но само и единствено чрез доказване. Неприятното е сизползването на такива методи и средства за решаване на проблема с теча от съседа, но понякога е единственото решение.