ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Теч от покрив - откриване и отстраняване

( Оценка 4.5 ) от ( 4 отзива )

Откриване на теч от покрив

Теч от покрив е сериозен проблем, които се открива трудно и се отстранява скъпо. Проблема с откриване на теч от покрива идва от там, че в повечето сгради съкооператорите и съседите не приемат проблема на сериозно, понеже не тече в техният имот. Отделно от това никои не го интересува, че покрива в жилищните кооперации е обща част от сградата и трябва да се ремонтира с общи пари. Всичко това налага нужда от икономично откриване на проблема и още по-икономично отстраняване на течове и ремонт на покриви, като в поне 50% от случаите на теч от покрив се заплаща от потърпевшите от теча. Поне това показва нашият личен опит. Друг много сериозен проблем са пишмян майсторите по ремонта и откриването на теча!

Теч от покрив, откриване и отстраняване на теч от покрив

Теч от покривКато цяло покривите са част от сградите и имат сложна конструкция, която има за цел да предпазва сградата от дъждове, снегове, студ и силно слънце. Самите покриви могат да се разделят на две основни категории, плосък покрив, които ние познаваме основно като равен покрив и покрив, изграден от няколко равнини или така нареченият скатен покрив. Скатен покрив всъщност означава наклонен покрив от една или няколко равнини. Скатният покрив може да е едноскатен, двускатен, трискатен, четерискатен и повече наклонени равнини. Равният покрив е сложен покрив, най-вече при неясна конструкция и начин на изпълнение.

Както описахме по-горе, покрива има за цел да предпазва сградите от неблагоприятните атмосферни влияния. За изпълнение на тази задача покрива образува въздушна възглавница, която е като термограница за студ и жега и се изгражда отводняване. Отводняването на покрива може да се реши посредством улуци и водосточни тръби или с воронки и сифони при плоските покриви. При по-новите сгради се използва хидроизолация и топлоизолация.

При теч от покрив се налага да се търси мястото на пробива в системата за отводняването или хидроизолацията на покрива (в зависимост от вида на покрива). За откриване на теч от покрив се използват няколко разнообразни техники и уреди за откриване на теч. Понякога теч от покрив се открива и без апаратура, което е в много редки случай.

Намиране и диагностика на покривни течове с камера

При откриване на теч от покрив трябва да се осигурят безопасни условия на труд. Обезопасява се обследващото лице и апаратурата, а при нужда се отцепва и част от района около сградата. Основен уред за откриване на теч от покрив е микровълновият датчик и откриване на теч с термокамера на достъпна цена. Двата уреда работещи в синхрон и опитно техническо лице позволяват точното откриване на теч от покрив. Понякога се оказва, че теча от покрива не е теч от покрива, а тече от тръби на парната инсталация.

Елвидом ООД извършва откриване и отстраняване на теч от покрив, теч от покрив на панелен блок и ремонт на течащ покрив. Откриване на теч от покрив с термокамера за София и страната. Предлагаме още откриване и ремонт на течове, уред за откриване на течове, спиране на теч през фуги, ремонт на покриви. Предлагаме професионално откриване и отстраняване на скрити течове с апаратура.

Цени за откриване на теч от покрив вижте тук.