ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Теч от покрива на панелен блок

( Оценка 5.0 ) от ( 1 отзив )

 Теч от покрива на блок се наблюдава при обилни снеговалежи или дъждове. Водата прониква през пукнатини и отвори под хидроизолацията и така достига до фуги в самата плоча от където прониква към етажите.  Понякога неправилно положената хидроизолация създава условия за събираане на вода в джобове. Теч от покрив на блок може да се получи в помещенията, подпокривното пространство,  шахтите на ВиК инсталацията, както, в комините или вентилацията. Понякога при теч от покрива на панелен блок може да се образуват течове по фугите на фасадата на сградата, като по този начин водата се разнесе по етажите и проникне през фугите във вътрешността.

Откриване на теч от покрива на блок. Ремонт на теч от покрив

Теч от покрива на блок  Покрива на всяка сграда има за цел да предпазва самата сграда от атмосферните влияния. Основно покрива предпазва от дъждове и снегове, високи и ниски температури. За целта покривната конструкция има въздушна възглавница и хидроизолация. При повреда на хидроизолацията на покрива (без значение от типа на покрива) се появяват течове. Откриването на причината за теча и нейното отстраняване се нарича откриване на покривни течове. Водата веднъж влязла под хидроизолацията си намира място и се движи спрямо наклона на покрива, като затруднява откриването на проблемната зона. За откриване на теч от покрив се използват термокамери (инфрачервена камера) и специални датчици за безконтактно засичане на влага и пробив във изолацията. 

 Всеки които се е сблъсквал с проблема знае, че покрива е особена материя за изграждане, ремонт и поддръжка. Всеки покрив има слаби места, включително плоските и скатните покриви. Такива слаби места са билото на покрива, обшивките на покрива, комините на покрива, отводнителната инсталация на покрива (воронки, барбакани, водосточни тръби и улуци), както и отворите в покрива за монтаж на отдушниците и дори гръмоотводните мачти на инсталацията.

 Слабите места са податливи на повреди и компромати в хидроизолацията и така пропускат вода.   Видимо обаче тези пукнатини не се забелязват и от най-опитните майстори на покриви и покривни конструкции. За откриването на теч от покрива на блок се използва термографският анализ. Този тип анализ освен откриване на течове ви дава информация за общото състояние на покрива и неговите топлинни загуби. Най-трудно се откриват и отстранявате течове от покрива на блок.

 Цените за откриване на теч от покрива на блок варират от 4,80 лв/м2 до 4,60 лв/м2 в зависимост от квадратурата, сложността на обекта, както и други особености по покривната конструкция. 

Теч от покривна тераса 

 Този вид теч е доста често срещан при новото стройтелство и пирамидалното скосяване на сградите на последните етажи. Разбира се старото панелно строителство не изостава, но там причината е липса на текущи ремонти! Естествено проблемите са заложени още при самото проектиране на зданието, като изпълнението в повечето случай е под всякаква критика. Естесвено потърпевши са обитателите на последните етажи със скосяване. Проблема има решение и началото му е с термографско обследване на самият теч. Разбира се намирането на проблема за теча не гарантира правилното му отстраняване! Отстраняване и ремонт на теч от покрив е изключително трудна задача и трябва да се и звършва от специалисти с дългогодишен опит. 

 За целта се извършва термография на терасата и помещенията под нея, т.е пострадалите помещения. Цените при откриван на теч от покривна тераса не са по-различни от стандартните цени за откриване на течове.

Откриване на скрити течове с термоамера FLIR за София и страната на достъпни цени. Отстраняване и ремонт на скрит теч.