ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Отстраняване на теч от тераса

( Оценка 4.8 ) от ( 4 отзива )

Скрит теч от тераса - откриване без къртене

Теч от тераса е напълно възможен и дори много често срещан проблем. Основните причина за този тип течове са две: първата е конструктивен дефект на сградата и втората неправилни материали и изпълнение на хидроизолацията. Този тип теча се изразява както за помещенията прилежащи към терасата, така и намиращите се под нея при покривни тераси. Теч от тераса се проявява по-често по тавана на помещенията намиращи се под терасата, като в по-редки случай могат да бъдат засегнати само стените на прилежащите помещения. При теч от тераса трябва да се открие причината за преминаване на вода през или под хидроизолацията, както и точното място на пробива. Задачата за откриване на теч от тераса е доста сложна като цяло и се усложнява допълнително от атмосферните влияния и условия. Тук можем да вметнем, че единствен проблем е снежната покривка. Сняг или лед пречат на този тип обследване, както и сълното слънце и високи температури.

Откриване на теч от тераса - теч от открита тераса - София

теч от терасаТераса е всяка открита площадка, която е построена върху конструкцията на сградата. Може да има тераси и на нивото на терена. Обикновено терасите са оградени с парапети или предпазни огради. Някои тераси имат цялостен покрив или частично са покрити от навес. При терасата едната страна е прикрепена към сградата и има прилежащо помещение. При монолитното строителство терасата е предпочитана в по-високите етажи на сградите, като тя дава възможност за гледки, увеличава площ на жилището и представлява възможност да се използва като лятна градина, лятна кухня и дори плаж. Заедно с комфорта и удобството на терасата вървят и ремонтите.

След остаряване на повърхностните покрития на терасата или при некачествено изпълнение на хидроизолацията на терасата започват течове. Следи от течове избиват под прозорците и вратите на прилежащите помещения към терасата, както и по долните етажи на сградата. Теч от горна тераса е труден за откриване и поради факта, че теча обикновено тръгва от друг имот и това налага подсигуряване на достъп. Достъп до имота граничещ с теча е задължителен.

При откриване на теч от тераса се използват различни методи и апаратура за откриване на теч, като един похват се е утвърдил като най-добър. Този похват е термографското обследване. Термографията позволява откриване на теч от тераса без къртене. При теч от тераса та на съседа е необходим достъп до имота на съседа ви. Теч от горна тераса се открива от самата тераса и от долностоящите помещения.

Как се извършва термографски анализ на теч от тераса?

За да се осъществи откриване на теч от тераса е необходим опитен термограф и термографска камера. Термографската камера може да я срещнете още като термокамера, само като камера или инфрачервена камера. Термокамерата очртава областите с термична аномалия, като по-този начин показва мястото на пробив в изолацията. Метода е сравнително точен и надежден. Понякога теч от тераса се предизвиква от покачване на нивото на водата поради запушен сифон или неправилно отводняване. Причината за теч от тераса може да е едно единствено място, но е възможно и да са множество пропуски или повредеди, което затруднява както откриването, така и отстраняването на причините.

Ние извършваме откриване на теч от тераса, отстраняване на теч от тераса, ремонт на течове и тераси, откриване на теч от покрив, теч от съседи, ВиК течове и теч от парно. За да се запознаете с нашите цени за откриване и отстраняване на течове моля посетете нашата ценова листа или се свържете с нас на тел 0895 012345, както и на 02/ 87 03 103. Ремонт на открити тераси - отстраняване на теч от тераса.