ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Ел схема на стълбищно осветление

( Оценка 4.0 ) от ( 2 отзива )

Ел схема на стълбищно осветление Ел схема на стълбищно осветление може да е разнообразна в зависимост от начина и на изпълнение. Обикновено, когато става дума за схема на свързване на стълбищно осветление се касае за свързване на верига лампи, верига ключове и захранване към стълбищния автомат.

Ел схема на стълбищно осветление. Схема на свързване на стълбищно осветление.

 Свързването на стълбищното осветление се извършва по ел схема на самият стълбищен автомат. На самото реле е обозначено мястото за свързване на лампите, ключовете и захранването. Същата ел схема може да откриете с подробно обяснение в упътването на продукта. Ел инсталация на стълбищното осветление може да се изпълни с трижилна или четири жила в зависимост от проекта на сградата. Доста често се извършват неправилни свързвания, които водят до къси съединения и повреди в ел инсталацията и стълбищният автомат.

Схема на стълбищно осветление с фотоклетки

 Схемата на стълбищно осветление с фотоклетки е елементарна. В електрическото табло с управлението на стълбищното осветление се извършва преработка. Демонтира се релето за време, като осветителните тела се захранват с постоянно напрежение. Задължително се монтира автоматичен предпазител със съответната защита и време на реакция, като се изчисли и номиналната мощност. От самите тела се извежда захранване към датчика и фотоклетката, които се връща обратно във фазовата клема на осветителното тяло. Схема на свързване на датчика може да намерите в опаковката на датчика. За изпълнение на схемата са необходими три жила между датчика и осветителното тяло. Друг по-лесен и евтин вариант е използване на осветителни тела с вградена фотоклетка и датчик за движение. Новите тела се монтират на мястото на старите и се захранват без допълнителна преработка.

 Подмяна на стълбищно осветление с датчици за движение и фотоклетка. Ел техник за ремонт на стълбищно осветление. Откриване и доказване кражба на ток, откриване и отстраняване на късо съединение, подмяна на ел табло за апартамент и къща. Професионален дежурен електротехник - денонощно в София за качествени електро услуги, ремонти и монтажи. 

Цени на ел услуги за София.