ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Ремонт на радиатори София

( Оценка 5.0 ) от ( 1 отзив )

Радиатори за парно - монтаж, демонтаж и подмяна - София

Съществуват различни видове радиатори и съответно ремонти към тях. В ремонтите на радиатор за парно се включва преместване на радиатори, скъсяване и удължаване на радиаторни връзки или щрангове. Също така подмяна на термо вентили, кранове и глидери на алуминиеви и чугунени радиатори. Има случаи на протекъл панелен радиатор, появила се е нужда от монтаж на лира или друго съоръжение. В случай на течащ радиатор прочетете следващите стъпки. Първо вземете кърпи, които ще попият водата. Те са превенция срещу щети в дома. Идентифицирайте мястото на теча - те често ни изненадват и идват от различни места. За да установите, спрете напълно радиатора и го изсушете изцяло. Поставете тоалетна ролка или друго попиващо тяло. Частта, която изсуши ролката, е източникът на изтичане.

Ремонт на радиатори за парно София

ремонт на радиатори Ако радиаторът протича отвътре, най-вероятно става въпрос за корозия. Тогава трябва да замените изцяло радиатора. Ако имате обаче захранващ и разширителен резервоар, добавете към тях пластмасов уплътнител. Той ще спре изтичането. Ако се получава изтичане от клапана на радиатора - това е причинено от повреда на вътрешната част. Течът спира, когато вентилът е затворен. Ако нито едно описание не отговаря на вашия случай, прочетете другите стъпки. Първо източете изтичащия радиаторен клапан. След това изключете захранващия клапан. Осигурете си кърпи, за да попиете водата. После развийте съединителната гайка с помощта на гаечен ключ. Като следващо отворете вентила за изпускане, за да изтече вода. Увийте върха на клапана с лента/лепенка. Затегнете съединителната гайка и после отворете клапаните за обезвъздушаване и заключване. Изчакайте радиаторът да се напълни отново и при сигурност, че всичко е наред, затворете.

Ако имате проблем със системата за охлаждащата течност в автомобила, вероятно причината е радиаторът. За да оправите повредения радиатор прочетете следващите стъпки. Радиаторът може да получи теч на няколко места. Такива са маркучите, тръбите, сърцевините. Първо намерете теча.

За целта се нуждаете от следните инструменти - предпазни очила, ръкавици, заваръчни и запояващи инструменти, устройство за тестване на охлаждащата система, стопер за теч. Тествайте налягането в системата. Прикрепете тестера към радиатора или резервоара. След като се установи мястото, отстранете теча. Начин за това е да го облепите с тиксо, да го затапите с тапа, да го заварите или запоите. Предлагат се различни продукти, които помагат при леки напуквания. В тежките случаи трябва да потърсите майстор. Лошата поддръжка е един от виновниците за поява на теч в колата.

Смяна на радиатори за парно София

Друг случай за проблем с радиатора е при климатиците. Те също текат, а начините да се справите с тях са или нов радиатор, или опит да отстраните теча. Такива са лепене, заваряване, запояване. Друг проблем при отоплителните системи е запушването на радиатора. За превенция редовно почиствайте тръбите от минерални отлагания, котлен камък и други частици. Един метод за почистване е химическият. Прочистването със специални разтвори е най-ефективен. За почистването ще ви трябват маркучи, водна помпа, съд за събиране на течността и реагенти (прахове). Чрез хидродинамични дюзи се премахват химическите примеси, остатъците от оцветители, следите от корозия и други вещества.

Почистете стъпка по стъпка: затворете клапана и изключете електрическото захранване на котела и помпите. Развийте въздушните клапани. След това течността се изпомпва. Последна стъпка е да се добавят инхибитори срещу корозия. Друг метод е следният. Тялото се прикачва към колекторната кутия или към водния кръг. След това изсипете киселина за разграждане на котлен камък и други натрупвания. Магнитният филтър изчиства металните частици от системата. Магнитно устройство минава през залепналите частици и чрез помпата се изтласкват към филтъра. След това се изчиства киселината. За целта се използва неутрализатор в резервоара на машината и се оставя до промяна на цвета на киселината. Накрая се източва, пълни се с нова вода и се измерва киселинността и чистотата.

При твърде висока цена за ремонт на радиатори, които сне покриват себестоиността на ремонта се предприема смяната им с нови. Извършваме продажба на радиатори (чугунени, алуминиеви и панелни - стоманени радиатори), безплатна доставка и монтаж на радиатори с гаранция.

Цени за монтаж и ремонт на радиатори

 

Цените за ремонт на радиатори в страната варират. За отстраняване на теч от нарушени фуги цената е 130 - 440 лв. За отстраняване на теч от полипропиленови тръби цената е между 140 и 1100 лв. При теч на тръбопровод - индивидуално. Цените за откриване на теч варират между 148,00 и 1120 лв за локализиране на теч, 150 лв за откриване на теч по вертикален щранг до 8 етажа и около 200 - 250 лв за откриване на теч по вертикален щранг над 8 етажа. Подобни услуги извършват ВиК фирми.

 

468x60