ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Списък ВиК услуги

Изграждане на ВиК инсталация София


ВиК услуги - монтаж и ремонт и изграждане на ВиК тръби


Нашите екипи от квалифицирани специалисти извършват изграждане на нови инсталации за водопровод и канализация. Ние ще проектираме и изградим водопроводна система с високо качество и от надеждни материали. Елвидом ООД ви гарантира, че системата ще е в изправност за дълъг период от време.

Ние ви предлагаме ВиК услуги, необходими за всеки от вас, за всеки апартамент, къща или сграда. Екипите на Елвидом ООД ще проектират и ще монтират вашата ВиК инсталация, като използват изолация за тръбите и укрепят допълнително всички елементи.

Разгледайте цялата гама от услуги по ВиК изграждане:

 

изграждане, направа на ВиК инсталацияизграждане, направа на нова ВиК инсталация

 

ВиК Смяна на тръби, щрангове и кранове

 

ВиК услуги по смяна на тръби и кранове в София

Елвидом ООД София разполага с екипи от опитни водопроводчици. Осигуряваме професионална смяна на тръби и щрангове, водомери, кранове и ВиК услуги за София 24/7. Ние работим по всяко време на денонощието и разполагаме с професионални машини и техника за работа.Оборудвани сме с резервни ВиК части за всякакви ремонти и ситуации.

Смяна на тръби и щрангове София

 

смяна и ремонт на тръби и щранг професионална смяна и ремонт на тръби и щрангове

 

Отпушване на канал София


Отпушване на канал в София

Ние ви предлагаме бързо и качествено Отпушване на канали София по всяко време на денонощието. Нашите ВиК майстори са с дългогодишен опит в отпушване на канали, шахти, тоалетни, мивки, сифони, щрангове и др.

Разполагаме с качествени инструменти и оборудване за запушени канали. Нашите специалисти ще проследят запушването на канала и ще намерят причината за запушения канал. Можем да направим и обстоен преглед на канализационната система и съоръженията към нея, като така ще се знае моментното състояние на мрежата. Съответно ще се даде препоръка по правилната експлоатация. Почистване и изстъргване на тръбата е действие, осигуряващо дълго време за ползване без проблеми със запушване.  Нашата ВиК компанията идва с професионална почистваща техника за канализация и е в  състояние да изпълни всички дейности по отпушването.

Отпушване на запушени канали

Запушените канали могат да причинят значителни проблеми. Въпреки че каналните тръби са лесни за поддръжка, без редовно почистване те бързо се запушват, причинявайки преливане и наводнение. За да коригирате това, може да се нуждаете от експертна помощ.

Ние използваме набор от инструменти, за да свършим работата правилно, като например системи за отпушване на изтичане на водна струя, за да изчистим утайката и мръсотията, които могат да причинят запушване, не само в самия канал, но и по-дълбоко по протежение на системата.

otp kanal1

Елвидом ООД София предлага следните ВиК услуги, свързани с отпушване и почистване на канали, на достъпни цени.

ВиК отпушване:

 

 

 

 

 

 

ВиК течове София

otkrivane te4 1

Откриване на теч с термокамера. Диагностика на скрити течове в София

Нашата компания използва специализирана апаратура и технически персонал от водопроводчици за бързо и качествено откриване на скрити течове в сгради. Откриваме скрити течове без къртене с ултразвук и извършваме термографски анализ. Можем да откриваме течове в бани, тераси или покриви, течове от хидроизолации, течове от парна или ВиК инсталация, както и други видове течове. Предлагаме на своите клиенти разумни и конкурентни цени за откриване на течове по ВиК. Елвидом ООД е сертифицирана фирма за безразрушителен контрол на сгради, съоръжения и системи.

Ако забележите влага или мухъл, то най-вероятно имате проблем със скрит теч и това може да доведе до сериозни вреди. Водата има много силна разрушителна сила и дори да се вижда като влага или тъмно петно, ще прогресира в капка, а след това и в по-сериозен теч. Вече не се налага да се къртят стени, за да се локализира откъде е теча. Елвидом ООД използва термокамера на световно известната марка FLIR и ултразвуков способ, прави диагностика на теч и термогравски анализи всичко това без къртене. Така ние успяваме да намерим теча и да разберем причината за появяването му.

Елвидом ООД предлага и услугата отстраняване на течове, като звършваме ремонт на течове само при анализ на теча извършен от наш екип. Нашите екипи работят по предварително изготвена писмена оферта.

Цена за откриване на скрит теч с камера от 198,00 лева

Откриване скрит на теч без къртене в София

Разгледайте нашите услуги за ВиК течове:

Термовизионна камера заоткриване на течове Flir за София и страната! Откриване на теч от водопровод без кърт ене. Намиране и отстраняване (ремонт) на течове. Професионален термограф за диагностик на скрити течове!
 

 

 

otkrivane te4 0откриване на течове, отстраняване на течове

 

 

 

ВиК монтаж София

изграждане, ремонт на ВиК инсталацииВиК монтаж София. Монтаж на водопровод и канализация. 

Елвидом ООД - водопроводни услуги по монтаж на тоалетна чиния и тоалетно казанче, монтиране на мивка, смесител за баня, смесител за кухня, смяна и монтаж на радиатори за парно, кран (счупен кран), душ батерия, водомер, сушилня, пералня, бойлер. Ние изграждаме канализация като монтираме тръби за канализация. Нашите екипи за ВиК монтаж София сменят стари водопроводни тръби, изграждат нов водопровод.

Ние ще сменим вашите водопроводни кранове или ще монтираме нови такива. Водопроводчиците от Елвидом ООД монтират водомери с гаранция, сменят и монтират нови щрангове.

 При авария разполагаме с дежурен екип от водопроводчици, които ще реагират бързо и ще отстранят вашата повреда.

Разгледайте подробно нашите ВиК монтажи:

 

 

abonatna-1

 

ВиК ремонти и услуги по домовете

Ремонт на ВиК инсталацияВиК ремонти в София на супер цени

Нашият екип от професионални водопроводчици извършват качествени ВиК ремонти на водопровод и канализация. За ваше удобство Елвидом ООД предлага отстраняване на ВиК аварии от водопроводчик 24 часа в денонощието. За нас не представлява никаква трудност да се справим с авария във ВиК инсталация или да ремонтираме тръбопровод или канализация.

Ние ще ви бъдем полезни с изграждане, ремонт и смяна на водопроводни тръби и ВиК инсталация, както и изграждане, ремонт и смяна на канализация. Ако търсите опитен водопроводчик за ремонт на водопровод, мивка, смесител, душ кабина, тоалетно казанче и други ВиК услуги, позвънете ни!

Не се колебайте да се свържете с нас за реконструкция на ВиК инсталации, както и за смяна на каменинови и чугунени тръби и шрангове с ПВЦ тръби. Ние ще отстраним ВиК повреди и ще се справим качествено с ремонти по домовете.

Елвидом ООД извършва  ремонт на скрити течове с термокамера и ултразвукова апаратура от тръби и канали. Откриваме теч без къртене!

 

 

Предлагаме широк асортимент от ремонтни ВиК услуги по домовете:

 

 

 

 


Ремонт на ВиК инсталация София

 

ремонт на ВиК инсталации

 

Монтаж на вана в София

Монтаж на вана - информация, видове, цени, монтаж за София и региона

Ваната е съоръжение за бита, датиращо от II хил. пр.н.е. Използва се за къпане, релаксиране и спа процедури. Древните цивилизации явно обичали лукса както всеки един човек и често пълнели ваните с мляко и вода, което било полезно за здравето. Ваната се състои от тяло, което се пълни с вода, отводнителен канал на дъното и в повечето случаи монтирани кранове към нея. Крановете могат да бъдат и свободностоящи, но и потънали в зависимост от условията. Материалите за изработване са най-честометал, керамика, дърво, пластмаса. Формата, в която се изработва, най-често е овална, триъгълна, правоъгълна, с неправилна форма и др. Желанието на хората да живеят в лукс ги кара често да избират вани с нестандартна форма и големи размери. Често купуването на душ-кабина с вана произтича от нейната ергономичност - легнала поза и удобни размери.

Има два основни стила за изпълнение на проект за вана: западен и източен. Западният е универсалната ни позната вана със стандартни размери. Недостатък е, че не може да се ползва за друго освен за къпане и в легнало положение. Източният стил се нарича „фуро“. Отличава се с дълбочина, ширина и се използват в седнало положение.

Съвременните вани са изработени от термоформенакрил, порцеланова емайлирана стомана, подсилен с фибростъкло полиестер или порцеланов емайлиран чугун. Теса устойчиви на влага, температура, налягане и натиск и имат дълга издръжливост. Чести цветове за вани са бяло или сиво в нюанс металик. Избират се поради светлоразсейващата и естетическа функция. Освен това са най-лесни за чистене. Новите технологии помагат за изграждането на вани с преливни и отпадни канализации. Това улеснява изхвърлянето на застояла вода и не допуска запушване.

Видове вани:

Монтаж на вана Вани с подвижни крачета - те не са достатъчно практични, но за ценителите на красотата и романтиката са идеални.

Ъгловите са най-често избирани, но заемат голямо пространство и се налага сериозна поддръжка.

Най-лесни за монтаж и за използване за ваните тип ниша. Недостатъкът е малкият им размер, малката ширина и дълбочина, но са универсални и служат най-често за къпане само отедин човек.

Вана за двама, най-често в неправилна форма, с големи размери (около 1.90м дължина, 1.00 ширина и 0.75 м дълбочина) са подходящи както за любители на спа-процедурите,така и за двойки. Хора със здравословни проблеми е добре да ги ползват, поради възможността за дълго и удобно престояване.

За специални случаи като инвалидност или невъзможност за влизане в обикновена вана се намират т.нар. „достъпни вани“. Те имат малко тяло/вратичка. Така не е нужно човек да прескача преградата, за да влезе в нея. Допълнителни екстри към ваните са джакузито и специалният тип вана - хидромасажната.

Те са сравнително по-скъпи, изискват повече детайл при монтирането.Хидромасажната вана е помощник при артритни заболявания, схващания и всеки вид дискомфорт.

Джакузито има затопляща и регулаторна функция. Има също и зидана или лята вана от бетон.

Размери на вани:

;Акрилната вана може да варира в размери за дължината от 140/150/160/170/180 на 70 см. Често се предлага без челен панел, страничен панел и поддържащи крака.

Може да се комбинира с крака за вана. Ориентировъчна цена за акрилната вана е 246 лв.

Цените се увеличават за вана със страничен панел, преден панел, крачета, сифон - 360 лв. Размерите варират - от дължина 150/160/170/180см/височина 70см/ ширина 50 см

Ъгловата акрилна вана често е с размери 140/140, 150/150, 145/145. Ориентировъчната цена е между 500 и 2000 за най-достъпните модели.

Цените за вана варират спрямо екстрите, например хидромасажната вана достига цени до 15 000 лева. Бюджетните модели варират между 260 и 400 лева. Те намират приложениев малки и стандартни пространства. Продават се със страничен панел, крака, челен панел. Примерен модел е OPAL PLUS и е подходящ за хора, които търсят удобно решениеза своята баня.

За цена от 500 лв се предлагат по-стабилни и издръжливи във времето. Такъв модел е VENUS POOL с размер 120/120 е подходяща и за 2-ма човека поради размерите си. Моделите над 1100 лева най-често са хидромасажни, предлагат се в различни форми, цветове и стилове. Свободно стоящата вана ICS LB 1708 W на китайската марка InterCeramic осигурява стабилност, неръждаемост и покритие от подсилено фибростъкло. Ваните от 2500 лева нагоре притежават различни екстри като: аеромасажна система, дигитално управление, самопочистваща система, нагревател, радио, панели и др. Над 8000 лева моделът вана се нарича джакузи. То има екстревагантен външен вид, голяма вместимост, ширина, нагревател, помпа. При високите цени ваните имат възможност за смяна на цвета, добавяне на допълнителни екстри и дълга гаранция. Парите, дадени за такова удоволствие, винаги си заслужават.

Монтаж на вана Видима

Монтаж на вана интер керамик, вана коло, акрилна вана, хидромасажна вана и почти всяка друга вана за баня /с малки изключени/ се извършва по сходен начин:

Преди същинското действие трябва да предвидим следното:

Оразмеряване на стаята, предвиждане на допълнителни метри, окабеляване за помпата и заземяване. Важна подробност е монтирането на водопроводна и канализационна система. Ако изборът е ъглова вана, трябва да се извърши изравняване на ъгъла на стаята до 90 градуса.

1. Монтиране на рамка, която се доставя с ваната;

2. Ваната се обръща надолу, като под нея трябва да сме осигурили мека повърхност;

3. Прикрепя се сглобената рамка;

4. Поставяме сглобената вана върху нейното прикрепящо тяло, избира се височина на рамката;

5. Рамката се прикрепя към ваната и правим място за сифона;

6. Свързваме банята с канализацията, изолираме ваната с монтажна пяна;

7. Полагаме ваната върху сифона на канализацията. Между дъното на ваната и и сифона трябва да има уплътнение, което да попречи на изтичането;

8. Закрепя се шията върху сифонната дюза;

9. Когато горните неща са изпълнени, преминаваме към инсталация за препълване;

10. Проверка и контрол за водонепропускливост, стабилност и правилно изтичане на вода;

11. Нивелиране на ваната посредством специални нивелиращи крачета;

12.Силиконизиране на ваната с цел предотвратяване на течове между стените на банята и ваната. Неправилното уплътняване на ваната е предпоставка за поява на скрити течове. Отстраняването на тези течове е сложна задача и доста трудоемка, което предполага и скъпа. Най-тънкият момент е откриването на мястото на теча. Обикновено се преработва целият монтаж.

В някои случи се препоръчва или налага зазиждане при нужда от вкопаване в стената, редене на плочки и др.

Цена за монтаж на вана

Цената за монтаж на вана варира в широк диапазон. Фактори за ценообразуването са ВиК фирмата, срокът за изпълнение, типът на ваната и дали ще се изисква предварително зидане, банята, демонтаж на стара вана или съоръжение и др. Цената в България средно е 100 лева, като може да се покачва /до 500 лв/ в зависимост от индивидуалните нужди.

Професионални ВиК услуги за монтаж, демонтаж, отпушване и ВиК аварии за София. Откриване на скрити течове с камера, без къртене за София и страната.

 

Избор на хидрофор

избор на хидрофор Избор на хидрофор или избор на хидрофорна помпа винаги е труден. Налага се да избираме измежду стотици модели и марки с най-различни цени. Всички предлагани хидрофори са с различни технически параметри или подобни, което допълнително ни обърква. Самият хидрофор е определение, под което се разбира помпа или помпи и системи за управление и защита при водоснабдяване на определени обекти. Обектите могат да бъдат еднофамилни вили и къщи в населени места, самите населени места или отделни многоетажни сгради. Все по-често и промишлени обекти и производствени бази. 

Избор на хидрофор. Избор на хидрофорна помпа.

Като цяло хидрофорите могат да се разделят на следните видове и под видове:

-Хидрофори с една помпа и механичен пресостат

-Хидрофори с няколко помпи и упвармление с механични пресостати

-Хидрофори с една или няколко помпи с управление от електронен пресостат

-Хидрофори с честотно управляеми помпи

 Всички изброени по-горе видове хидрофори имат своите предимства и недостатъци. Ние ще разгледаме избор на хидрофор или избоор на хидрофорна помпа за по-малки сгради и еднофамилни къщи и вили. При по-големи хидрофори и изграждане на хидрофорни системи се извършват сметки, изготвят се проекти и други. При избор на хидрофор обикновено се налага да се извърши изчисляване на хидрофор. Целта е да се изчисли хидрофора така, че да покрива нуждите от вода. Избора обикновено се спира на хидрофор с една помпа и механичен пресостат или хидрофор с електронен пресостат.

Предимства и недостатъци на хидрофорите

 Хидрофорите за битови нужди обикновено имат редица предимства и недостатъци. Предимствата са бърз и лесен монтаж, ниска цена и компактност. Недостатъците са повече. Първият и основен недостатък е липсата на защита при работа на хидрофорната помпа на сухо, изискват разширителен съд и си променят налягането при променлив дебит. Въпреки всичко при нужда от хидрофорна система това е единственото решение, което е с разумна инвестиция.
Сервиз за хидрофори предлага консултация при избор на хидрофор, изграждане на хидрофорна система, ремонт на хидрофори и монтаж на хидрофор.

 

Откриване и ремонт на покривни течове

ремонт напокривни течове Откриване и ремонт на покривни течове от професионалисти. Покривните течове са трудни за откриване, но са трудни и за отстраняване. Ремонт на покривни течове се предлага от множество фирми, като по-голяма част от тях не са запознати с покривни конструкции и покривните хидроизолационни системи. За да ремонтирате даден покривен теч е необходимо да се открие причината и да проследите пътя на водата. Както всички знаем покривите могат да бъдат наклонени, плоски или тип купол. Всеки вид покрив има своите особености в конструкцията, начина на отводняване и полагането на хидроизолацията, което от своя страна придава и характера на повредата и ремонта. Пакрива е единна хидроизолационна система на даден обект. Всеки дефект в тази система може да предизвика теч.  Не всеки път теча от покрив е свързан с повреда в хидроизолацията на системата. Дефекта може да е скрит в обшивка на комин или друга общивка, дефект в улук, непочистен улук или запушена водосточна тръба. Ние препоръчваме почистване на улуци и водостоци периодично поне веднъж на две години.

Откриване и ремонт на покривни течове

 Ние предлагаме откриване на теч от покрив и ремонт на покривни течове. Целта е да осигурим комплексна услуга по ремонт на покривни течове. Някои предпочитат да извършат основен ремонт на покрива и така да решат проблемите с покривните течове, но повечето собственици нямат такива възможности и се налага да извършат ремонт на покривни течове и така да удължат живота на своя покрив. Има теч от покрив, които налага ремонт на хидроизолация на покрив с цел ремонт на покривния теч, но причините за теча не се изчерпват до тук.

Основни причини за поява на покривен теч:

 

 • Повредена хидроизолация на покрива

 • Счупени керемиди или разместени керемиди

 • Провиснали и пробити улуци

 • Повредени водосточни тръби

 • Повредени капандури

 • Повреди в обшивките на комини и бордове

 • Пропадане на дървена конструкция

 • Липса на шапка на комини

 • Повредени капаци

 • Отлепени части от битумна изолация

 • Повредена битумна хидроизолация

 • Скъсана черна хартия

 • Обратен наклон

 • Спукана воронка

 • Неправилно монтиран гръмоотвод

 • Неправилно монтирани снегобрани

 

 Предлагаме откриване на теч от покрива с модерни технологии без къртене. За откриване на теч от покрива използваме термографска камера и влагомери, които с точност показват мястото на теча и причината за появата му. След откриване на теча изготвяме оферта за ремонт на покривни течове, като гаранцията за ремонт на покрива е в зависимост от повредата, състоянието на покрива и мащаба на ремонта.

 

Ремонт на течове - София

Ремонт на течове цени

Течовете създават много неприятности. Още по-големи неприятности започват при скрити течове или теч от съседа над вас. Скритите течове трябва да бъдат открити и едва тогава се преминава към ремонт на течове, като и двете процедури са еднакво сложни. Откриването на скрити течове е трудно и се използват специални апаратури, докато отстраняването на теча без видими белези на ВиК ремонт, е майсторство от висок клас. Понякога при ремонт на течове се налага къртене на плочки, замазки, стени, разместване на шкафове и други дейности свързани с ремонт и възстановяване на повърхности, а точно от това се притеснява всеки собственик на жилище. Тук трябва да отбележим че ремонт на течове се извършва на два етапа, особено при напоени и влажни стени и подови повърхности. Първи етап е свързан с ремонт на теча и отстраняване на причината за теча, а вторият етап е отстраняване на подутини, мухъл и плесен след което се възстановява повърхността. Вторият етап е трудоемък и отнема време, докато първият се извършва веднага след диагностиката. За да се извърши отстраняването на плесените е необходимо периодично измерване на влажността в материала. Едва след нормализирането и е възможно да се предприеме шпакловане, боядисване, циклене и други работи.

Ремонт на течове с гаранция на ТОП цени


ремонт на течовеВинаги след откриване на причината за теча, която може да бъде най-различна, се налага отстраняване на теча. Теча може да е предизвикан от тръби на водопровода в банята ви, водопровода в кухнята ви, централният водопроводен щранг, хидратен щранг в близост до апартамента ви, теч от мръсният канал, теч от съседа, теч от терасата, теч от балкона ви или теч от душ кабината. Както виждаме, течовете са разнородни и техният ремонт изисква различни специалисти и различни умения. Винаги обаче отстраняването на теча е свързано със строително ремонтни дейности и това притеснява най-много собствениците на имота. Обикновено когато се налага ремонт на водопровода в банята се налага отваряне на плочките, извършване ремонт на течовете от водопровода и възстановяване на плочките, под които е извършена смяната на тръбите. Възможен е също теч от водосточни тръби, улуци, покрив и воронки на тераси.

За да се извърши ремонт на течове до край, се налага да откриете теча, да отстраните аварията (ремонт на теча) и след това да възстановите повърхностите под които е извършен ремонта.

Ние сме препоръчана фирма за откриване на течове и извършваме откриване на течове без къртене с камера, ремонт на течове и възстановителни дейности след ремонта. Комплексната услуга се предлага в полза на клиента за София град.

Предлагаме ремонт на течове, отстраняване на течове с гаранция. Термографска диагностика на течове, цена на услугите има в нашия сайт в секция цени.. Откриване на течове с термокамера Флир, денонощно откриване на течове София, откриване на ВиК течове, както и диагностика на теч в банята,  отстраняване на теч в банята и други видове теч, термокамера за течове, 

Откриване и ремонт на течове. Отстраняване на течове София.

 

Смяна на сифон на баня или мивка - София

смяна на сифон Демонтаж и монтаж на сифони в София

Сифоните се износват, запушват се, а понякога протичат уплътненията и гарнитурите. Най-честата причина за смяна на сифон е теч. Теча от сифон е характерен и е изразен като стичане по самите елементи. Сифони имат кухненските мивки, умивалниците в тоалетни и бани, подови сифони има в тоалетните, баните, мокрите помещения, както и на някои тераси и балкони в зависимост от начина на отводняване. Сифони имат също ваните и душ кабините.

Смяна на сифон на мивка, смяна на сифон за баня, смяна на подов сифон или друг вид сифон се извършва по различен начин. Всеки сифон, неговият вид, модел и начин на монтаж определят и начина на смяна на сифона. За да извършите смяната на даден сифон се налага демонтаж. При сифоните за мивка обикновено демонтажа се извършва чрез развиване на контра болта от страна на мивката и така освобождавате долната страна на сифона. При демонтаж на подов сифон се изисква къртене около сифона, до достигане на тръбата за отводняване, която е с диаметър ф 50. Тръбата може да е от чугун, алуминиева сплав или PVC. След достигане на тръбата трябва да отлепите сифона внимателно за да не повредите тръбите.

Монтаж на сифон за баня на топ цени

Монтаж на сифон за мивка или монтаж на подов сифон се извършва по обратният ред. Монтаж на сифон за мивка е лесен, но не забравяйте да монтирате преливника и предпазните тапи и решетки. При двойните сифони, а и при най-обикновените сифони за мивки освен преливника, понякога има и разклонения за включване на пералня или съдомиялна. При монтаж на подов сифон е необходимо плътно залепване и уплътняване на сифона към отводнителната тръба на канализацията. При смяната на подов сифон се налага и възстановяване на подовите настилки, хидроизолацията и евентуално плочките (обикновено плочките са настилка около сифона в 99% от случаите). При нужда от смяна на сифон на душ кабина трябва да достигнете до долната страна на душ коритото. Някои душ кабини имат предвидени ревизионни отвори, но повечето душ корита са лепени и цели.

Елвидом ООД разполага с опитни водопроводчици за смяна на сифон, монтаж на сифон и отпушване на сифони, отпушване на мивки и аварийно отпушване на тоалетни. Извършваме професионален ремонт на душ кабини и монтаж на душ кабини.

Цени за монтаж на сифон за мивка от 57 лв. Цени за демонтаж на сифон за мивка от 18,00 лв. Цените зависят от вида на сифона, както и достъпа до мястото за монтаж на сифона.

Цена за смяна на подов сифон след оглед, като обявените цени са ориентировъчни . Цени на други ВиК услуги може да видите тук.

Елвидом ООД е специализирана фирма за откриване на скрити течове с камера без къртене. Откриваме и отстраняваме скрити течове за София и страната.

 

Доставка и монтаж на радиатори

 Отопление с централно парно или отопление с локално парно е винаги предпочитано пред други алтернативи за отопление. Парната инсталация всъщност е затворен кръг в които циркулира топла вода. Водата се подгрява в топлообменник или в котле, циркулира с помощта на циркулационна помпа по тръбите на системата и подава топлина към радиаторите, които затоплят помещенията в които са монтирани.  Елвидом ООД предлага доставка и монтаж на радиатори за парно. Извършваме доставка и монтаж на алуминиеви радиатори, доставка и монтаж на чугунени радиатори, панелни радиатори, вертикални радиатори, лири за баня и резервни части за парните инсталации.

Безплатна доставка и монтаж на радиатори на изгодни цени с гаранция

 При заявка на радиатори за парно при нас вие получавате безплатна доставка и окомплектовка на радиаторите. Извършваме монтаж на радиатори към централно парно и към локално парно. Работим със всички търговски марки радиатори за парно, които се предлагат на българският пазар. Как да изберете новите си радиатори?

 При нужда от нови радиатори е достатъчно да се свържете с нас. След уговорка на ден и удобен час ще ви посетим, като ще извършим изчисления за необходимата големина и мощност на радиатора, както и други технически параметри. По време на посещението на техника ще получите и оферта за доставка и смяна на радиатори.

Как се извършва доставка и монтаж на радиатори?

доставка и монтаж на радиатори  След приемане на нашата оферта се договаряме за определен ден и час в които доставяме радиаторите и започваме демонтажа на старите радиатори (при налични такива) и монтаж на новите радиатори. Преди да започнем с демонтажа на радиаторите е необходимо да източим абонатната система. По-големите системи са пълни с вода, а някои малки и локални парни инсталации е възможно да са пълни с глюкол. Източването на системата се извършва от абонатната станция при централно топлоподаване и от колекторната кутия при локално парно отопление.

 В момента на източване е желателно спирателните кранове или термовентилите да са отворени за да се изпразнят правилно и напълно самите радиатори. След като водата е източена се преминава към демонтаж на старите радиатори, които обикновено са панелни ( стоманени радиатори ) или чугунени радиатори.  За да демонтирате радиатора се налага разглобяване на холендърните връзки и свалянето на радиатора от конзолите му (куките). След демонтаж на радиатора се налага премахване и на самите конзоли. Демонтажа на радиатора се счита за приключил и може да се помисли за извозване на радиаторите до депо за метални отпадъци. При по-големи и тежки чугунени радиатори се налага разглобяване на части по няколко глидъра, но самото разглобяване се извършва чрез рязане (особено при по-старите радиатори). След демонтажа може да се извърши ремонт на стената зад радиатора и едва тогава да се продължи с монтаж на радиатора. В този случай се налага затапване на радиатора или монтаж на спирателни кранове.

Демонтаж и монтаж на радиатори. Извозване на стари чугунени радиатори.

 Монтажа на радиаторите започва с оразмеряване на мястото на новият радиатор. Следва пробиване на отвори в стената за новите конзоли и окачане на радиатора на стената. Напоследък е модерно радиаторите да се монтират на пода, особено при по-ниски прозорци или френски прозорци, както и тънки или кухи стени.  След монтажа на радиатора на подовите планки или конзолите трябва да се свържи радиатора с тръбите на парната система. Свързване на радиатор се извършва с помощта на многократно разглобяеми връзки (холендри). В повечето случай радиатора се свързва към тръбите със спирателен кран или термовентил на подаващата тръба и секретен кран на връщащата тръба.  

 Детайлите по доставка и монтаж на радиатори са много. Монтажа на всеки радиатор трябва да бъде прецизен и точен. Трябва да се спазят размерите и разстоянието от стената и наклона при монтажа на радиатора. Наклона трябва да е около 0,33%. Този наклон служи за прогонване на въздуха в радиатора към обезвъздушителя.

 Елвидом ООД извършва доставка и монтаж на алуминиеви радиатори, чугунени радиатори, лири за баня и панелни стоманени радиатори. Извършваме още ремонт на радиатори, затапване на радиатори, смяна на глидери, обезвъздушаване на система, смяна на помпа, смяна на термовентили и термоглави, както и други ремонти на радиатори и парни инсталации.

 При нас може да заявите откриване на теч от тръби на парно, като осигуряваме ремонт на теча. Откриваме течове от парно с помощта на термокамера без разбиване и къртене. 

Цени за доставка и монтаж на радиатори за София : 

 

 • Демонтаж на радиатор от 30.00 лв./бр.------
 • Изпразване и пълнене на отоплителна инсталация от абонатна станция  90.00 лв./бр.
 • Местене на радиатор на разстояние до 2м  от 99.00 лв./бр. до ……..
 • Местене на радиатор на разстояние до 4м 169.00 лв./бр. до ……
 • Монтаж на радиатор при съществуващи изводи 48-85.00 лв./бр. в зависимост от вида и размера на радиатора

За изготвяне на точна цена е необходим оглед и изготвяне на опис с точното количество на материали, услуги и вид работа!

 

 

 

 

Теч от покрива на панелен блок

 Теч от покрива на блок се наблюдава при обилни снеговалежи или дъждове. Водата прониква през пукнатини и отвори под хидроизолацията и така достига до фуги в самата плоча от където прониква към етажите.  Понякога неправилно положената хидроизолация създава условия за събираане на вода в джобове. Теч от покрив на блок може да се получи в помещенията, подпокривното пространство,  шахтите на ВиК инсталацията, както, в комините или вентилацията. Понякога при теч от покрива на панелен блок може да се образуват течове по фугите на фасадата на сградата, като по този начин водата се разнесе по етажите и проникне през фугите във вътрешността.

Откриване на теч от покрива на блок. Ремонт на теч от покрив

Теч от покрива на блок  Покрива на всяка сграда има за цел да предпазва самата сграда от атмосферните влияния. Основно покрива предпазва от дъждове и снегове, високи и ниски температури. За целта покривната конструкция има въздушна възглавница и хидроизолация. При повреда на хидроизолацията на покрива (без значение от типа на покрива) се появяват течове. Откриването на причината за теча и нейното отстраняване се нарича откриване на покривни течове. Водата веднъж влязла под хидроизолацията си намира място и се движи спрямо наклона на покрива, като затруднява откриването на проблемната зона. За откриване на теч от покрив се използват термокамери (инфрачервена камера) и специални датчици за безконтактно засичане на влага и пробив във изолацията. 

 Всеки които се е сблъсквал с проблема знае, че покрива е особена материя за изграждане, ремонт и поддръжка. Всеки покрив има слаби места, включително плоските и скатните покриви. Такива слаби места са билото на покрива, обшивките на покрива, комините на покрива, отводнителната инсталация на покрива (воронки, барбакани, водосточни тръби и улуци), както и отворите в покрива за монтаж на отдушниците и дори гръмоотводните мачти на инсталацията.

 Слабите места са податливи на повреди и компромати в хидроизолацията и така пропускат вода.   Видимо обаче тези пукнатини не се забелязват и от най-опитните майстори на покриви и покривни конструкции. За откриването на теч от покрива на блок се използва термографският анализ. Този тип анализ освен откриване на течове ви дава информация за общото състояние на покрива и неговите топлинни загуби. Най-трудно се откриват и отстранявате течове от покрива на блок.

 Цените за откриване на теч от покрива на блок варират от 4,80 лв/м2 до 4,60 лв/м2 в зависимост от квадратурата, сложността на обекта, както и други особености по покривната конструкция. 

Теч от покривна тераса 

 Този вид теч е доста често срещан при новото стройтелство и пирамидалното скосяване на сградите на последните етажи. Разбира се старото панелно строителство не изостава, но там причината е липса на текущи ремонти! Естествено проблемите са заложени още при самото проектиране на зданието, като изпълнението в повечето случай е под всякаква критика. Естесвено потърпевши са обитателите на последните етажи със скосяване. Проблема има решение и началото му е с термографско обследване на самият теч. Разбира се намирането на проблема за теча не гарантира правилното му отстраняване! Отстраняване и ремонт на теч от покрив е изключително трудна задача и трябва да се и звършва от специалисти с дългогодишен опит. 

 За целта се извършва термография на терасата и помещенията под нея, т.е пострадалите помещения. Цените при откриван на теч от покривна тераса не са по-различни от стандартните цени за откриване на течове.

Откриване на скрити течове с термоамера FLIR за София и страната на достъпни цени. Отстраняване и ремонт на скрит теч. 

 

Теч от съседи

 Диагностика и намиране на скрит теч от съседи без къртене и разбивне!

Теч от съседи е все по-често срещан проблем в панелните блокове и по-старите сгради, при които хидроизолацията вече е остаряла и компрометирана. Новите жилищни сгради не са застраховани от течове, като при тях слабото място е лош проект и некачествено  изпълнение. Причините за теч от съседите са много и най-различни, но основната причина е некачествен ремонт на банята, пробив във водопровода и канализацията, както и ненавремени ремонти в жилището и ВиК инсталациите. Основно теч от съседи се получава при теч от банята на съседа , кухня или теч от терасата на съседа на горен етаж. Покривните тераси са първенец по причина за теч от съседа, като те са най-трудни за откриване и трудоемки за отстраняване. Финансовият аспект по отстраняване на такъв род течове се измерва ва десетки хиляди левове. По стара традиция у нас ремонт в повечето случаи се прави само при авария и нетърпящи отлагане проблеми, което до някъде е продиктувано и от финансовите условия. При теч от съседи, ако съседът не иска да съейства, се изготвя жалба за теч от съседи, образец на която можем да ви предоставим на огледа.

Откриване на теч от съседи

 В интернет пространството се появиха десетки, дори стотици знайни и незнайни фирми за откриване на течове, като естествено предлагат и откриване на теч от съседите. Теча от съседите в почти всички случай е скрит теч (но може и да е от наводнение от съседи). Скрити течове са течове на вода, които създават видими следи и щети, но няма видима причина за самият теч. Теч от съседите може да се появи от следните места:

 

 • Теч от таван в банята

 • Теч от комина

 • Теч от канализацията

 • Теч от мръсният канал

 • Теч от сифона в банята

 • Теч от смесителя

 • Теч от дограма

 • Теч от тоалетната чиния

 • Теч от тераса

 • Теч от тоалетно казанче

 • Теч от тръби на парното

 • Теч от водопровод

 • Теч от водосточна тръба

 • Теч от водомер

 • Теч от пералня

 • Теч от съдомиялна

 • Теч от възвратен клапан

 • Теч от фуги

 • Теч от покрива

 • Теч от балкона

 


 

 Теч от горния етаж. Теч от съсед

Теч от съседите И още много други варианти на теч от съседите в зависимост от характерните особености на жилището и начина му на изпълнение. Както сами се досещате причините за теча може да са много включително и неправилно използване на банята! Случвало се е да открием периодичен теч след измиване на банята с водоструйка! Теч от съседите може да е предизвикан от студена вода, топла вода, вода от парното, както и от отпадна канализационна тръба. Понякога водата може да преминава през апартамента на съседите, но да идва от по-горен етаж или покрива. Друг възможен вариант е повреда в тръбите между двата имота. При теч от съседи никога не е ясно от къде тече и имат ли пряка вина съседите ви.

 За да откриете теч от съседите ви, се налага да влезете в техният имот. Без да влезете в апартамента на съседите си, не може да откриете причината за теча. Различните фирми имат различни апарати за откриване на течове, като използват и различни методи. Практиката обаче показва, че един метод не може да е универсален и откриването на теч на вода от съседи е свързано с добри познания и наличие на разнообразна апаратура за откриване на течове без разбиване. 

 При откриване на теч от съседите може да се наложи използване на термокамери, видео камери с гъвкаво рамо, огледала за обратно виждане, микровълнови датчици, ултразвукови генератори и преобразуватели, земни микрофони, влагомери, лазери, анемометър, лазерен термометър, контактен термометър, софтуер и монитори за визуализация, както и носители за записване на информацията. Издаваме и констативен протокол за мястото и причината за теча. При нужда оферта за ремонт на теча и възстановяване след ремонта.

"Съседа ме наводнява, какво да права" - това са думите на много от нашите клиенти. Ако съседът не съдейства за оглед на помещението, се пуска жалба срещу съседа, който ви наводнява. Понякога се стига до дела за течове от съседи. За да не се стигне до такъв тип действие, ние можем да ви запознаем с шест законови решения при проблемите със съседите. Няоки от нашите клиенти си правят и застраховка, включваща наводнение от съседи. За повече информация, свържете се с нас и след огледа, можем да коментираме следващите стъпки в решаване на вашия проблем.

Техника, апаратура за откриване на теч без къртене

 Съвременната техника дава множество възможности за откриване и доказване на теч от съседите, но никога един уред не изпълнява всички операции и процедури. Не е възможно с един уред от изброените по-горе да се откриват течове от различно естество и различна среда. Характерните особености изискват различни решения, като налагат и определен метод и начин за намиране на теча.

 Ние предлагаме откриване на теч от съседите, откриване на теч от комшия, откриване на теч от етажна собственост, откриване и отстраняване на теч от горния етаж, теч от съседен апартамент, теч от тераса на съсед, теч от банята на съсед и други видове ВиК течове. Ангажираме се с откриване и отстраняване на теча. Извършваме ремонт на ВиК течове с гаранция. 

Откриване на теч от съседи цена от 198,00 лева. Намиране и отстраняване на течове София. 

 

Теч от тавана в банята

Отстраняване на теч от тавана в банята за София и региона

Сериозен теч от тавана в банята се получава от проблем с общите ВиК тръби (щрангове за чиста и мръсна вода и щранговете за парно отопление) или от повреди в банята на съседа ви. Понякога теч от тавана в банята може да се получи и от теч на съседи на няколко етажа над вас. Възможно в някои определени случай водата да премине през няколко етажа без видими следи и едва тогава да се покаже. Това естествено важи при многоетажните сгради. Водата която причинява теча в банята ви може да бъде от водопровод студена вода, водопровод чиста вода, отпадна вода от канализация, вода от тръбите на парното, дъждовна вода при теч от водосточни тръби или вода от използване на банята при съседа ви преминаваша през фуги.Теч от горния етаж, почти в 90% от случайте се свързва с теч от сифон на баня или теч от фугите на банята над вас, но уви не винаги. Опита показва много разнообразни причини и дори смайващи и нелогични.

Откриване на теч от тавана в банята. Отстраняване на теч от банята

теч от тавана в банятаПри наличие на теч от тавана в банята трябва да се свържете незабавно с вашият съсед над вас за да извършите оглед на помещението, като в същото време при наличие на застраховка да подадете сигнал до вашата застрахователна компания. Най-вероятно причината за теча е скрита и откриването и ще наложи специализирана намеса.

Възможно е да пробвате откриване на скритият теч с помощта на водопроводчик с оглед, но в 99, 99% това е невъзможно или огледа без специализирана апаратура за откриване на течове поражда само догадки за вероятности, като е твърде възможно заключението от такъв тип оглед да не доведе до откриване на теча и неговото отстраняване.

Ние препоръчваме директно да преминете към организиране на откриване на теча с апаратура за откриване на течове без къртене. За да откриете от къде идва причината за теч от тавана в банята вие трябва да осигурите присъствие и свободен достъп до апартамента над вас и евентуално апартамента от по-горният етаж. След това да се свържете с фирма за откриване на течове и да уговорите час. Съветваме ви да внимавате в избора си на такава фирма. Търсете само професионални фирми с лиценз и дългогодишен опит в сферата на откриване на скрити течове. Такива фирми задължително предлагат ремонт и отстраняване на теча.

При самото посещение с цел намиране на течове се използва термокамера или друг вид уреди за откриване на теча. При използването на тези уреди трябва да подготвите терена. За целта трябва да освободите баните и помещенията които ще се обследвате от излишни предмети като легени, кофи, корита, кърпи, тоалетни хартии и принадлежности. Баните трябва да са добре проветрени и подсушени, като за целта да не е разливане на вода върху плочки, душ кабини и корита поне 12 часа преди търсенето на теча.

Как да открием теч в банята?

Ние ви гарантираме намиране на теч с камера без къртене. Осигуряваме ви и отстраняване и ремонт на теча.

Цени за откриване на течове и ВиК услуги може да видите тук.

СЪВЕТ:

Доста често се случва съседи да отказват достъп и съдействие при откриване и отстраняване на скрити течове, причинени от техен имот.

В такива случай ние ви съветваме да подадете жалба за теч от съседи. Жалбата се подава до община - общински инспектор и до районното полицейско управление. След жалбата инспекторът образува протокол и преписка и задължават въпросното лице да осигури достъп за откриване на теч и незабавното му отстраняване. Естествено в етажната собственост препоръчваме застраховка, която би ви покрила част от щетите. След приключване на случая имате пълното право да изисквате и компенсация от лицето виновно за теча, но само и единствено чрез доказване. Неприятното е сизползването на такива методи и средства за решаване на проблема с теча от съседа, но понякога е единственото решение. 

 

Отстраняване на теч от тераса

Скрит теч от тераса - откриване без къртене

Теч от тераса е напълно възможен и дори много често срещан проблем. Основните причина за този тип течове са две: първата е конструктивен дефект на сградата и втората неправилни материали и изпълнение на хидроизолацията. Този тип теча се изразява както за помещенията прилежащи към терасата, така и намиращите се под нея при покривни тераси. Теч от тераса се проявява по-често по тавана на помещенията намиращи се под терасата, като в по-редки случай могат да бъдат засегнати само стените на прилежащите помещения. При теч от тераса трябва да се открие причината за преминаване на вода през или под хидроизолацията, както и точното място на пробива. Задачата за откриване на теч от тераса е доста сложна като цяло и се усложнява допълнително от атмосферните влияния и условия. Тук можем да вметнем, че единствен проблем е снежната покривка. Сняг или лед пречат на този тип обследване, както и сълното слънце и високи температури.

Откриване на теч от тераса - теч от открита тераса - София

теч от терасаТераса е всяка открита площадка, която е построена върху конструкцията на сградата. Може да има тераси и на нивото на терена. Обикновено терасите са оградени с парапети или предпазни огради. Някои тераси имат цялостен покрив или частично са покрити от навес. При терасата едната страна е прикрепена към сградата и има прилежащо помещение. При монолитното строителство терасата е предпочитана в по-високите етажи на сградите, като тя дава възможност за гледки, увеличава площ на жилището и представлява възможност да се използва като лятна градина, лятна кухня и дори плаж. Заедно с комфорта и удобството на терасата вървят и ремонтите.

След остаряване на повърхностните покрития на терасата или при некачествено изпълнение на хидроизолацията на терасата започват течове. Следи от течове избиват под прозорците и вратите на прилежащите помещения към терасата, както и по долните етажи на сградата. Теч от горна тераса е труден за откриване и поради факта, че теча обикновено тръгва от друг имот и това налага подсигуряване на достъп. Достъп до имота граничещ с теча е задължителен.

При откриване на теч от тераса се използват различни методи и апаратура за откриване на теч, като един похват се е утвърдил като най-добър. Този похват е термографското обследване. Термографията позволява откриване на теч от тераса без къртене. При теч от тераса та на съседа е необходим достъп до имота на съседа ви. Теч от горна тераса се открива от самата тераса и от долностоящите помещения.

Как се извършва термографски анализ на теч от тераса?

За да се осъществи откриване на теч от тераса е необходим опитен термограф и термографска камера. Термографската камера може да я срещнете още като термокамера, само като камера или инфрачервена камера. Термокамерата очртава областите с термична аномалия, като по-този начин показва мястото на пробив в изолацията. Метода е сравнително точен и надежден. Понякога теч от тераса се предизвиква от покачване на нивото на водата поради запушен сифон или неправилно отводняване. Причината за теч от тераса може да е едно единствено място, но е възможно и да са множество пропуски или повредеди, което затруднява както откриването, така и отстраняването на причините.

Ние извършваме откриване на теч от тераса, отстраняване на теч от тераса, ремонт на течове и тераси, откриване на теч от покрив, теч от съседи, ВиК течове и теч от парно. За да се запознаете с нашите цени за откриване и отстраняване на течове моля посетете нашата ценова листа или се свържете с нас на тел 0895 012345, както и на 02/ 87 03 103. Ремонт на открити тераси - отстраняване на теч от тераса.

 

Теч под душ кабината

Откриване на теч - душ кабина

Теч под душ кабината се получава по няколко причини, като неправилен монтаж на самата душ кабина, запушване на сифона или канала, остаряване на уплътненията между кабината и стените и при спукано душ корито или захранващи тръби и връзки на чистата вода. Понякога теч под душ кабината се вижда веднага след баня, но в някои случай водата не излиза от кухината под душ коритото а остава там. Това зависи от наклона на плочките и качеството на уплътненията. Когато водата остава трайно под душ коритото обикновено се причинява наводнение на съседите или избива влага по стените на банята в съседните помещения.

Теч под душ кабината, откриване и отстраняване на течове на ТОП цени

теч под душ кабинатаЗа да сте сигурни, че теча идва от душ кабината е необходимо да направите диагностика, която да потвърди теча и неговата причина, като даде насока и за ремонт на теча. Един от възможните начини за откриване на теч под душ кабина е отваряне и разглобяване на душ кабината или самото душ корито. Друг начин за диагностика е откриване на теч с камера. При откриването на теч с термографска камера не се налага да разглобявате самата кабина или коритото за да откриете причината за теча. Камерата е един от уредите за откриване на течове, които позволяват намиране на теча без къртене. Този метод ще открие причината за теч под душ кабината, като в същото време ще ви даде препоръка за ремонт на теча.

Ние извършваме откриване и отстраняване на теч под душ кабина с гаранция. Работим с термокамера на марката Flir. Опитен термограф второ ниво с дългогодишен опит.

Като професионалисти в душ кабините предлагаме още доставка и монтаж на душ кабини, ремонт на душ кабини, отпушване на душ кабини, смяна на сифони на душ кабини, смяна на душ корита на душ кабини, смесители, смяна на стъкла и други ремонти и монтаж на душ кабини от всякакъв тип.

Денонощни ВиК услуги от професионален водопроводчик за София.

 

Отпушване на сифон - София

Запушен сифон - отпушване

Сифоните понякога се запушва, а доста често и се пробиват, особено при използване на битова химия за отпушване на канали или използване на некачествени сифони. Отпушване на сифон в банята понякога се бърка с отпушване на канала за сифона или подовият канал на банята. При проблем със сифона имаме почистване на сифон или отпушване на сифон и канала на банята е проводим. Сифоните най-често се запушват от косми ли хранителни отпадъци съответно при сифоните на кухненските мивки.

Отпушване на сифон, методи и начини за отпушване на сифони

отпушване на сифон  Напоследък в мрежата може да се намерят много материали за домашно отпушване на канали със сода бикарбонат, кола и какво ли още не. От много време насам витае и мита за отпушване на сифони със сода каустик като ефикасен метод за отпушване и профилактика на сифони и канали. Ние от Отпушване на канали София ще се опитаме да оборим тези методи. Ще започнем с това, че запушен сифон или запушен канал неможе да се отпуши с каквато и да химия, ако ще и безвредна.

 При запушен сифон например имаме наслояване на мръсотия и отпадъци около гърлото на сифона, които са заперчили пътя на водата и стесняват отвора, като тапата се увеличава до пълното запушване. Тази тапа неможе да бъде разградена с никаква сода или химия. Възможно е тапата от косми и отпадъци да се размекне и да премине по навътре, но няма да постигнете отпушване.

 Отпушване на канал и тоалетни на ТОП цени

 Има два универсални начина за отпушване на сифони и канали. Първият начин е с вакуум, а вторият е механичен. Под отпушване на сифон с вакум се разбира домакински вакуум от близката железария или професионален вакуум. Вторият механичен начин за отпушване на сифон е механичният, при които се използва спирала или друг вид пружина, която премахва налепените и усукани отпадъци. Почистване на сифон може да извършите и на ръка. Ние препоръчваме да си набавите  здрави ръкавици за хигиенизиране и с тях да бръкнете в гърлото на сифона. Не е приятно, но почистването на отпадъците е гарантирано.

 Вече след като сте преминали през фаза отпушване на сифон се преминава към прочистване на тръбите от омазняване и налепи. Тогава може да използвате оцет и сода за хляб, като ги размесете с вряща вода и налеете в сифона и канала. Сместа ще ви осигури почистване на мазнините.  От сифона, капачката на сифона, чашката на сифона и канала за подовия сифон на банята ви до вертикалният щранг.

 Ние предлагаме отпушване на сифон, смяна на подов сифон, ремонт на баня, отпушване на канали, откриване на теч от сифон с камера бъз къртене и отстраняване на ВиК течове.

Цени за отпушване на подов сифон и други ВиК услуги. 

 

 

Скрит теч от тръба в банята

Откриване на теч в банята - София

Теч от тръба в банята се открива с помощта на уреди за откриване на течове или с къртене на око. Откриването на такъв род течове е труден, понеже трябва да се открие мястото и причината за теча без да имаме достъп до тръбите. Теч от тръба в баня може да се получи от водопроводна тръба, теч от тръби на парно или от тръба на канализацията на банята, както и от общата вертикална канализационна тръба.Не са редки случайте на теч от сифона в банята или от фуги по пода и стените. Практиката ни показва, че често има теч от отводнителна тръба или така нареченият водосток при сгради с плосък покрив и вътрешни отводнителни тръби.

Теч от тръба в банята, откриване и отстраняване на теч без къртене

теч на тръба в банятаПри теч от тръба в банята обикновено се касае за наличие на скрит ВиК теч, ако тръбата е от ВиК инсталацията. Откриването и отстраняването на подобен род течове се усложнява от наличието на фаянсови плочки и гранитогрес по пода и стените на баните, а в някои случай на хидроизолация, топло изолация или стени от гипсокартон. Самите плочки са гланцирани и водонепроницаечи, което затруднява визуализацията през тях дори и на влажни участъци около спукването на тръбите.

За да намерите причината за проблема, както и неговата локация се налага използване на специални методи за откриване на скрити течове, които не разчитат на визуален контакт. Една част от тези методи разчитат на микровълновите лъчи, друга част на инфрачервеното излъчване и по-малка част се базират на ултразвуковите вълни. Всички изброени методи и начини за откриване на скрити течове позволяват точно локализиране на ВиК течове, което от своя страна намаля разходите и времето за ремонт на теча.

Естествено след откриване и локализиране на проблема се преминава към отстраняване на теча, което не е никак лесно, особено в момента на възстановяване на плочките по стени и под.

 

Откриване на теч от тръба в банята / теч от стената

Ние от Елвидом ООД извършваме откриване на скрит теч от тръбата в баня, като гарантираме за точността на откриване. Предлагаме на своите клиенти и отстраняване на проблема и възстановяване на плочките в банята. Откриване на теч без къртене с камера на спукана тръба в стената или пода, а при по-старите кооперации и по тавана на помещенията.

Откриване и отстраняване на течове без къртене с гаранция. Елвидом ООД предлага още аварийно отпушване на тоалетни и канали, отстраняване на ВиК аварии и ремонти, доставка и монтаж на радиатори за парно и дори откриване и доказване кражба на ток.

Откриване на скрити течове с термографски анализ от сертифицирана фирма с гаранция. Вижте цени за откриване на скрити ВиК течове.

 

Монтаж на редуцир вентил

 Редуцир вентила е устройство което има за цел да намали налягането от бутилка, водопровод или тръбопровод към даден уред , устройство или към друг тръбопровод. Задаване на по-носки стойности на налягането се нарича редуциране. Монтаж на редуцир вентил се налага и се извършва при течности и газове. Ние ще разгледаме монтаж на рудицир вентил при високо налягане от водопровода. Редуцир вентила играе ролята на регулатор на налягането.

Кога се налага извършване на редуцир вентил?

монтаж на редуцир вентил  При по-високо налягане от приетото за нормално се получава свръх напрежение в тръбите, някои уреди отказват да работят, а други не работят правилно.  Към тези уреди спада и електрическият бойлер, без значение дали е проточен електрически бойлер или обемен електрически бойлер. Всеки съд в които се извършва загряване на вода под налягане увеличава работното си налягане в последствие от топлинното разширение. Това се случва и в електрическият бойлер. Когато налягането е над допустимото работно налягане се налага изпускане на налягането с цел уравновесяване на системата и предпазване от експлозия, т.е възвратният клапан на бойлера отваря системата и я превръща от затворена в отворена система.

 За да не се стига до тук е необходимо да коригираме налягането на водата. За да извършим това регулиране на налягането се налага да направим монтаж на редуцир вентил. Регулатора на налягане трябва да бъде монтиран на входа на водопровода, а не непосредствено преди даден уред или в случая бойлера.  Монтаж на редуцир вентил е извършен правилно само ако е монтиран веднага след водомера, намиращ се след хоризонталното отклонение от вертикалният щранг. 

 

Ремонт на бойлери,  доставка и монтаж на боййлери София 

 Преди да решите да монтирате редуцир вентил винаги премерете налягането във водопровода. Понякога бойлера ви може да капе през възвратният клапан и при нормално налягане от централният водопровод и това да се дължи на проблем със самият бойлер, а не прекалено високо налягане.  Това налага диагностика и замерване на нивото на налягането. 

 Елвидом ООД извършва замерване на налягането от водопровода, преглед и профилактика на бойлери, доставка и монтаж на редуцир вентил и други ВиК услуги и ремонти. При нас може да заявите отпушване на тоалетна, откриване на теч, отстраняване на теч, смяна на смесителна батерия, ремонт на душ батерия, ремонт на душ кабина, монтаж на душ кабина, смяна на подов сифон в банята и смяна на водомери. Монтиране на редуцир вентил, монтиране на редуцир вентил за вода и "монтаж на редуцир вентил преди бойлера" с гаранция от 12 месеца.

 

Монтаж на улуци

 При монтаж на улуци има няколко правила, които трябва да се спазят. Основно, първо и най-важно правило е осигуряване на безопасност както за техническите лица извършващи монтажа на улуците, така и за преминаващите в основата на сградата.  Желателно е да се осигури безопасен периметър в основата на сградата чрез предпазни и сигнални ленти и надписи.

Монтаж на улуци, смяна на улуци и подмяна на улуци

монтаж на улуци  Трите действия не се различават особено. Улуците са различни видове и марки, но монтажа им е свързан с еднакви правила. Когато монтирате улук трябва да предвидите скобите за улука по такъв начин, че да гарантирате минимален наклон от 1 см на 300 см, което прави приблизително 0,3%. Захващането на челната дъска се извършва през 50 см с цел осигуряване на надеждност. След като се наредят скобите се взема улука и се поставя в самата скоба. Поставянето е характерно за различните марки и модели улуци, но повечето съвременни системи са с клик.

 Това означава, че след поставянето на задната част ан улука в скобата трябва да въртите докато се чуе щракване. При по-големи дължини от 4 метра се използват специални снаждащи елементи, които имат уплътнители. При  металните поцинковани улуци такива елементи няма и се извършва запояване на място. Размерите на улука са стандартни: размер мини, улук ф 100, улук ф 125, улук ф 133 и улук ф 145.

 Ние от Елвидом ООД предлагаме доставка и монтаж на улуци за новостроящи се сгради, поставяне на улуци, почистване на улуци, ремонт на улуци и водосточни тръби, смяна на улуци и подмяна на улуци, скоби, водосборни казанчета и други елементи от отводнителната система на покрива. Поставяне на улуци цени от 7 лв/м до 14 лв/м  в зависимост от условията, типа на покрива и модификацията на улуците. Предлагаме транспорт и доставка на улуци и водосточни тръби за София и околните райони. Разполагаме с автовишка и опитни алпинисти с дългогодишен опит.

 Извършвме още отпшване на улуци и водосточни тръби, ремонт на улци и водостоци и почистване на улци и водосточни тръби. Смяна и монтаж на водосточни тръби и улуци. 

 

ВиК течове - откриване

Скрити ВиК течове - откриване без къртене

ВиК течове се наричат течове от водопровод и канализация. ВиК системите и инсталациите търпят повреди и аварии. ВиК течовете всъщност са разлив на чиста вода, съответно при пробив във водопровод студена или топла вода и теч на отпадна вода при повреда в канализацията (мръсния канал). ВиК течовете освен по чиста и мръсна вода, се различават по дебит и най-вече по характерните особености. При теч от водопровод водата излиза под налягане, докато при теч от мръсния канал водата е на самотек и гравитачно. Това има голямо значение за оформянето на теча и неговите особености, както и начините за намиране и локализиране на ВиК течове. Скрити ВиК течове и откриването им е задача за професионалисти. 

Откриване на ВиК течове. Отстраняване на течове София на ТОП цени

ВиК течовеПри намиране на ВиК течове се използва уред за откриване на течове на вода, който позволява откриване на теч без къртене. Това е важно! При теч на вода под налягане могат да се използват едни методи за намиране на теч, които обаче не могат да бъдат използвани при теч на вода от канализацията.

Електронният корелатор е електро-акустична техника за локализиране на скрити течове, с помощта на която могат да бъдат чути, записани и възпроизведени шумове с обхват от 200 до 2000 MHz. Естествено, това е само част от множеството методи за търсене и намиране на течове. ВиК течовете трябва да се разделят на два основни вида. Първи основен вид ВиК течове е теч от вътрешна ВиК инсталация и втори вид ВиК теч от външна водопроводна или канализационна инсталация. Начините на откриване и възможностите за намирането на повредата са изцяло различни. 

Двата вида (вътрешен и външен ВиК теч) се различават един от друг с редица особености, което налага и различни начини за намирането им. Основният начин за откриване на ВиК течове във вътрешните инсталации на сгради е термографският анализ и микровълновите датчици с влагомери за различен материал и различна дълбочина. Метода намира приложение при откриване на външни ВиК течове, но сравнително ограничено. Термокамерата открива температурните аномалии, което означава, че при наличие на добър дренаж и бързо отичане на водите, метода няма да покаже резултати или поне резултатите няма да са задоволителни спрямо цената. 

Апаратура за откриване на ВиК течове

За външни течове се използват други методи, които се базират на улавяне на шума от изтичане на вода било от канализация или водопровод.

Елвидом ООД е фирма за откриване на течове в София и разполага с професионална апаратура и технически екип с лиценз и сертификат за откриване на ВиК течове и тяхното отстраняване. ВиК услуги и ремонти с гаранция от Елвидом ООД. Термокамера за откриване на течове, цена на услугите, запазване на час за посещение - свържете се с нас! Откриване на течове с термокамера София. Отстраняване на течове след откриването им.

Термографска диагностика на скрити течове с термовизионна камера от марката FLIR. Диагностика на скрит теч. Диагностика на теч в банята. Откриване на течове под земята.Намиране на скрити течове за София и страната. 

 

Скрит теч от сифон - откриване

Теч от сифон - откриване на скрит теч

Теч от сифон на мивка или теч от сифон на баня са различни видове течове, въпреки че все са течове от сифон. При теч от сифона на банята имаме наличие на скрит теч и теч на вода в замазка,която си намира най-прекият път и стига до стените на нашата баня или тавана на банята при съседите под нас. (или теч от тавана на банята от сифона на съседа). Един от най-трудните течове за откриване и за отстраняване е теч от сифона в банята. В повечето случай подовите сифони , било в банята, тоалетната или мокро помещение се повреждат с пукнатини или шупли след използване на битова химия за отпушване на канали. Първоначално пукнатините са много малки и теча е много малък, но почти постоянен. В продължение месеци водата се просмуква в замазката и напоява всичко. Плочките на пода не позволяват да видите щетите или да се изпарява водата. Другата причина за теч от сифон е корозията и амортизацията на вече стар сифон за баня.

Откриване на теч от сифон. Смяна на подов сифон

Как да разберете, че сифона тече?

теч от сифон Първият признак е овлажняване на основата на стените на помещението, където е сифона. При по-сериозни пробиви в подовият сифон, теча ще се появи първо при съседа ви и тогава имаме наличен теч от съседи. Понякога теча от сифона се подценява или не може да се открие и потвърди (особено при опити за откриване без апаратура), което забавя и отстраняването на проблема, а това води до натрупване на щетите и увеличаване на времето и средствата за отстраняването им. При съмнения за теч от сифон на банята е желателно веднага да организирате инфрачервено обследване на сифона, но понякога се бъркат инфрачервено обследване на теч с видеодиагностика на канали. Видеодиагностиката на канали не открива причините за теч, особено при теч от сифон.

Елвидом ООД е сертифицирана фирма за откриване на теч без къртене, като открива и теч от сифон на баня. Ние разполагаме с опитни водопроводчици за смяна на подов сифон и възстановяване на плочките. Цени за откриване на теч от сифон – от 140 лв без ДДС.

Цени за смяна на подов сифон от 160 лв до 400 лв в зависимост от вида на плочките, сифона и местоположението му в банята спрямо стени и фуги. Цената се определя от квадратурата, големината на плочките, тяхното разпределение, начин на залепване, нуждата от сваляне на първи ред от стената и още особености на обекта. Естествено, диагностиката се извършва с термокамера без къртене и разбиване.

При теч от сифон на мивка няма нужда от откриване и можем да преминем директно към смяна на сифона и отстраняване на теча.

 

Скрити течове - откриване - София

Откриване на течове за София и региона - скрити течове

Скрити течове се появяват навсякъде където има вода, а вода има във всяка сграда. Откриване на скрити течове се извършва едва след като теча причини щети и по видимите щети се съди за наличие на скрит теч. Скрит теч може да се появи от покрив, може да е теч от водопровод, теч от канализация, теч от мръсния канал, теч от сифона, теч от балкон или теч от тераса, а дори и теч от банята на съседа. Не са редки случаите и на скрити течове от тръбите на парното.

Откриване на скрити течове на ТОП цени

скрити течове При скрити течове имаме налице щети, а причината за появяването им не е ясна. При опит да се открие причината за подобен скрит теч, без специализирана апаратура обикновено не се стига до откриване. Ако все пак сте решили да откриете теча сами ще се налага да къртите там където предполагате че е теча.

За да откриете подобен род течове се налага използване на професионална апаратура за откриване на течове без къртене. Въпросната апаратура включва множество от уреди и апарати, които са базирани на различен принцип на работа. Такъв уред е термокамерата, микровълновите датчици, земният микрофон, ултразвуковият преобразувател, радиографа и още много други уреди. Всички изброени и неизброени уреди до тук представляват дадена методика за намиране и диагностика на проблеми без къртене и разрушаване ( включително и скрити течове ) в дадени обекти и системи. Като цяло това е отделна наука и се нарича безразрушителен контрол на обекти.

Безразрушителните методи за контрол на даден обект се определят от неговите особености и характерни прояви на проблема. Идеята на тези методи за диагностика и контрол без да се разрушава целостта на обекта е да се спестят пари, врем и да с намалят загубите. Откриване на течове с апаратура се извършва само от лицензирани и сертифицирани фирми в областта на ТТ.

Откриване на течове с апаратура. Откриване на течове без къртене - София и региона

При откриване на скрити течове се използва някои от всичките методи за откриване на скрити течове без къртене. Всеки скрит теч има особености, които не позволяват използване на точно определена методика или обратното, налагат използването на конкретен начин за откриване на теча.

Напоследък се налага някакво "професионално" мнение, че инфрачервената камера (особено ако е с две дръжки или струва над 35 000 лева) е универсален уред за откриване на течове, но уви това не е така. Пример за това ще дадем в следните редове. Инфрачервената камера работи с определена дължина на вълната на топлинното излъчване. Това означава, че за нормалната работа на термографската камера трябва да няма топлоизолация или по-големи въздушни джобове. При наличие на топлоизолация и въздушни джобове термографията е напълно безпомощна. Скрити течове под топлоизолация, в окачени тавани с вата или изолирани сгради и стени на бани и тоалетни, както и топлоизолирани подове има в голямо количество. В такива моменти се налага откриване на скрит теч с ултразвук или друг способ, като разбира се може да ползваме и термографията. Тук основно опита на техника може да помогне за правилната диагностика и точното локализиране на мястото на скрития теч

Ние от Елвидом ООД използваме различни методи и начини за откриване на скрити течове, като предлагаме и откриване на скрит теч с камера без къртене. Създали сме екип от професионални водопроводчици за отстраняване на течове. Извършваме диагностика на скрити течове в цялата страна и София, като посещаваме обекти по предварителен график. Към нас може да се обърнете при запушена тоалетна, запушена водосточна тръба или при нужда от почистване на улуци.

Цени за откриване на течове може да видите в нашата ценова листа или да се информирате на тел 0895 012345.

Откриване на всички видове скрити течове с гаранция! Обследване на течове, термокамери за откриване на течове, откриване на течове София, диагностика на теч в банята. Работим на територията на София и цялата страна с предварително записване.

 

Теч от покрив - откриване и отстраняване

Откриване на теч от покрив

Теч от покрив е сериозен проблем, които се открива трудно и се отстранява скъпо. Проблема с откриване на теч от покрива идва от там, че в повечето сгради съкооператорите и съседите не приемат проблема на сериозно, понеже не тече в техният имот. Отделно от това никои не го интересува, че покрива в жилищните кооперации е обща част от сградата и трябва да се ремонтира с общи пари. Всичко това налага нужда от икономично откриване на проблема и още по-икономично отстраняване на течове и ремонт на покриви, като в поне 50% от случаите на теч от покрив се заплаща от потърпевшите от теча. Поне това показва нашият личен опит. Друг много сериозен проблем са пишмян майсторите по ремонта и откриването на теча!

Теч от покрив, откриване и отстраняване на теч от покрив

Теч от покривКато цяло покривите са част от сградите и имат сложна конструкция, която има за цел да предпазва сградата от дъждове, снегове, студ и силно слънце. Самите покриви могат да се разделят на две основни категории, плосък покрив, които ние познаваме основно като равен покрив и покрив, изграден от няколко равнини или така нареченият скатен покрив. Скатен покрив всъщност означава наклонен покрив от една или няколко равнини. Скатният покрив може да е едноскатен, двускатен, трискатен, четерискатен и повече наклонени равнини. Равният покрив е сложен покрив, най-вече при неясна конструкция и начин на изпълнение.

Както описахме по-горе, покрива има за цел да предпазва сградите от неблагоприятните атмосферни влияния. За изпълнение на тази задача покрива образува въздушна възглавница, която е като термограница за студ и жега и се изгражда отводняване. Отводняването на покрива може да се реши посредством улуци и водосточни тръби или с воронки и сифони при плоските покриви. При по-новите сгради се използва хидроизолация и топлоизолация.

При теч от покрив се налага да се търси мястото на пробива в системата за отводняването или хидроизолацията на покрива (в зависимост от вида на покрива). За откриване на теч от покрив се използват няколко разнообразни техники и уреди за откриване на теч. Понякога теч от покрив се открива и без апаратура, което е в много редки случай.

Намиране и диагностика на покривни течове с камера

При откриване на теч от покрив трябва да се осигурят безопасни условия на труд. Обезопасява се обследващото лице и апаратурата, а при нужда се отцепва и част от района около сградата. Основен уред за откриване на теч от покрив е микровълновият датчик и откриване на теч с термокамера на достъпна цена. Двата уреда работещи в синхрон и опитно техническо лице позволяват точното откриване на теч от покрив. Понякога се оказва, че теча от покрива не е теч от покрива, а тече от тръби на парната инсталация.

Елвидом ООД извършва откриване и отстраняване на теч от покрив, теч от покрив на панелен блок и ремонт на течащ покрив. Откриване на теч от покрив с термокамера за София и страната. Предлагаме още откриване и ремонт на течове, уред за откриване на течове, спиране на теч през фуги, ремонт на покриви. Предлагаме професионално откриване и отстраняване на скрити течове с апаратура.

Цени за откриване на теч от покрив вижте тук.

 

Монтаж на възвратен клапан за канализация

 Монтаж на възвратен клапан за канализация се извършва по всички централни отвори на канализацията на къща или друг вид сграда към централната канализация. По правило всеки обект има отводняване на дъждовната вода и отводняване на отпадните води- канализация.  Възвратните клапи за канализация могат да бъдат механични или автоматични с автоматика и електронно управление.

Монтаж на възвратен клапан за канализация

монтаж на възвратен клапан за канализация Целта при монтаж на възвратната клапа за канализация не е една. Основно клапите на каналите към централната канализация се монтират с цел да не се връща вода обратно към сградата при проливни дъждове, наводнения или запушване на уличната канализация. Клапата пропуска вода само към уличната канализация, но не и обратно. На много места се налага монтаж на възвратна клапа с цел спиране на гризачи и други животни, които могат лесно да навлязат от канализацията към сградите. Инсталацията на възвратна клапа се извършва от специализирани ВиК фирми, като клапата е съобразена с вида на тръбата, наклона и диаметъра. Има възвратни клапи за канал от ф 110 до ф 300 и дори ф 600 мм. В случай на несъответствие на клапата с тръбопровода на канализацията е възможно да се използват преходни елементи или адаптори.

 Тук трябва да отбележим че освен монтаж на възвратен клапан за канализация има и възвратни клапи за тръбопровод, водостоци и уреди работещи под налягане или с вакуум.  

Вик услуги - 24/7 дежурен водопроводчик

 Избора на възвратен клапан за канализация се определя и от вида на отпадъчните води – фекалии, дъждовни води или други води. Всички възвратни клапана за канализация се произвеждат от PVC. Принципа на действие на възвратните клапи за канал е прост. В самата клапа отвора е с диаметъра на тръбата, където пластината се отваря под действие на преминаващата отпадна вода. След преминаване на водата пластината на клапата се връща под действието на пружина. Пружината се изработва от неръждаем материал.

 При монтаж на възвратен клапан за канализация трябва да се има предвид, че клапите могат да бъдат за вертикален или хоризонтален монтаж. В двата случая трябва да се спазва стриктно нивелацията (наклона на трасето) .

 Елвидом ООД предлага доставка и монтаж на възвратен клапан за канализация от професионални водопроводчици за София и областните райони. Извършваме денонощно отпушване на тоалетни, отпушване на канали, отпушване на мивки, отпушване на сифони, отпушване на бани, отпушване на водосточни тръби и отпушване на улуци. Откриване и диагностика на скрити течове с камера. и друга апаратура за намиране на течове. 

Цени на ВиК услуги вижте тук.

 

Монтаж на възвратен клапан за бойлер

 Монтаж на възвратен клапан за бойлер се извършва задължително. Възвратният клапан на бойлера не се монтира по усмотрение или по желание на техника или клиента.  Възвратен клапан всъщност е и предпазен клапан. Задачата на този клапан е двойна. Веднъж трябва да спира връщане на топла вода от бойлера към водопровода и веднъж изпълнява ролята на механична защита от прегряване на самият бойлер. При прегряване на водата в бойлера се извършва свръх разширение от налягането и тогава клапана отваря, като изпуска налягането от бойлера навън във форма на капки или струя в зависимост от претоварването.

Монтаж на възвратен клапан за бойлер 

монтаж на възвратен клапан за бойлер Самият монтаж на възвратен клапан на бойлер се извършва посредством резба по която се навива към тръбата на бойлера. Както споменахме по-горе клапана се монтира на входящата тръба на бойлера или казано по друг начин на тръбата за студена вода. Понякога клапана тече без наличие на прегряване и възможните причини за това са две. Първата причина поради която е възможно клапана да отваря е високо налягане от водопроводната мрежа. Обикновено възвратният клапан е до 6 bar и след тази стойност на налягането отваря аварийно.

 Втората причина е отваряне на клапана поради амортизация и износване на контра пружината на самият възвратен клапан. В първият случай трябва да се измери налягането и да се монтира редуцир вентил ( вентил за редуциране на налягането от водопровода към бойлера). Във вторият случай се налага смяна на самият възвратен клапан на бойлера.

 При монтаж на възвратен клапан за бойлер трябва да се внимава и прочита добре листовката за експлоатация на бойлера. Може да е странно, но някои марки бойлери ( например Stiebel eltron) тече винаги от възвратният клапан и при такива бойлери е необходимо да се изгради дренаж за отводняване и изтичане на тази вода към канализацията.

Възвратен клапан за бойлер  цена от 49,00 лв

 При монтаж на възвратен клапан на бойлер за уплътняване се използват калчища, тефлон на лента или течен тефлон за да се избегнат евентуални течове между тръбата на бойлера и клапана.  В някои случай на монтаж на клапан се налага използване на преходи от ¾ към ½ и обратно, които са налични в комплекта на бойлера или се закупуват от железарски магазин.

 Ние предлагаме доставка и монтаж на възвратен клапан за бойлер, като извършваме и смяна на повреден клапан на бойлер. Предлагаме доставка и монтаж на бойлери, както е римонт на бойлери. Работим с италиански и немски възвратни клапани за бойлери.

Не използвайте стока със съмнително качество. Не забравяйте че клапана е защита на бойлера от прегряване. Клапана спасява бойлера от експлозия при прегряване!

Цена на клапан ½ - 27,70 лв без ДДС

Цена на възвратен клапан ¾ - 42,90 лв без ДДС

Цените на клапаните са за стандартни марки. При Стийбел, АЕГ, БОШ ш други немски марки със специален режим на работа

цената е според модела и одификацията на клапана. 

Такса посещение на адрес София - 30.00 лв

Цена за монтаж на възвратен клапан при монтаж на бойлер – в цената за монтаж на бойлер

Цена за смяна на възвратен клапан за бойлер  с източване и пълнене – 49,00 лв без ДДС

 

Ремонт на перални - София

Ремонт, монтаж и доставка на перални за София и региона

Пералните се превърнаха в уреди без които не можем. Всяко домакинство разполага с автоматична пералня. Пералните ни дават удобство и пестят време. За съжаление обаче и те се повреждат и имат нужда от ремонт. Ремонт на перални до скоро се извършваше само в гаранционните сервизи на конкретният производител или вносител на дадена марка перални, докато вече може да намерите сервизи за ремонт на перални, които предлагат услугата „ремонт на пералня по домовете“.

Ремонт на перални от професионален сервиз

ремонт на пералниСервиз за ремонт на перални предлага доставка и монтаж на перални, почистване на перални, преместване нар перални и ремонт на перални по домовете за София и околните райони. Какво може да се повреди в една пералня? Съвременната перална машина е съставена от барабан, казан, помпа, програматор, кондензатор и други елементи които управляват мотора, блок за управление (бутоните или сензорите), електродвигател, филтър, стабилизираща тежест, уплътнения, маркучи, възвратен клапан и не на последно място люк.

Всеки един елемент по отделно може да се повреди и да не работи или да не работи коректно. За да разберете кои от елементите не работи е необходимо да се извърши диагностика. Естествено по проблемите, звука или начина на работа в момента може да се съди и да се предположи каква е повредата, но това са само предположения.

Ние идваме на място и извършваме прецизна и точна диагностика на проблема, като даваме оферта за отстраняване на проблема. При решение от ваша страна за ремонт, ние предприема ме отстраняване на проблема. Винаги при ремонт на дадена пералня се налага използване на материали. Ние се ангажираме с откриване и доставка на необходимите резервни части за вашата пералня.

Сервиз за доставка, монтаж и ремонт на перални София

След извършване на ремонт на перални ние винаги тестваме пералнята пред клиента. Издаваме гаранция за ремонт на пералня и изпълняваме безплатна гаранция на извършеният ремонт и вложени резервни части.

Сервиз за ремонт на перални Елвидом ООД извършва ремонт и монтаж на перални от следните марки:

 • AEG
 • Electrolux
 • Ariston,
 • Atlant,
 • Bauknecht,
 • BEKO,
 • Bloomberg,
 • Bosch,
 • Candy,
 • Crown,
 • DAEWOO,
 • Edesa,
 • Fagor,
 • Gorenje,
 • Hotpoint- Ariston,
 • Indesit,
 • LG,
 • Miele,
 • NEO,
 • Samsung,
 • Siemens,
 • Whirlpool,
 • Zanussi, 
 • Zerowatt

Цени за ремонт на перални могат да се оферират само и единствено след направена диагностика на пералня. Цена за диагностика на пералня на място в дома ви – 18,00 лв.

Посещение на адрес - 30.00 лв.

Цените са без ДДС и не включват ремонти материали.

 

Подмяна на подов сифон

 Смяна на подов сифон или подмяна на подов сифон се налага при увреждане на самият сифон. Увреждането на сифона може да се дължи на използване на химични препарати за отпушване на пробиване поради корозия, увреждане от механичен удар или неправилно монтиран сифон. Все по-често сифона се сменя и поради ниско качество на материала и изработката наматрицата. Без значение от начина на увреждане при теч от сифон се налага и смяна на сифона.

Подмяна на подов сифон, ремонт на подов сифон

подмяна на подов сифон  При подмяна на подов сифон се налага отваряне на хидроизолацията около сифона, демонтаж на плочки, замазка или мозайка около сифона. За да извършите подмяна на подов сифон се налага рязане и къртене около него. При самото къртене трябва да се работи внимателно за да се запази канала към сифона и останалата част на настилката и хидроизолацията. За целта преди да започнем с къртене около сифона се извършва очертаване и зарязване на повърхнината без значение дали са плочки или нещо друго. След като достигнем до самият подов сифон и PVC тръбата трябва внимателно да отделим сифона от тръбата. При линейни сифони или точков сифон монтиран близо до стена се налага отварне на част от плочките на стената! Това се налага поради начина им на монтаж спрямо пода и застъпването което се извършва на двете равнини.

 При подмяна на подов сифон задължително се залепва с PVC лепило сифона към тръбата за мръсния канал. Освен че сме го залепили винаги е добре да направим и водна проба на сифона за теч и наклона.

 Нивото на сифона трябва да се спази за да може възстановяването да е точно и да не се променя наклона на плочките и повърхността от където ще се промени и отичането, в резултата на което може да започне събиране на вода около подов сифон.

Смяна на подов сифон за баня

 Едва след като сте сменили и тествали сифона за теч започва възстановяването на повърхността около подовият сифон. Подовият сифон може да е линеен или точков и с различна форма – правоъгълен, кръгъл или квадратен. Плочката трябва да се изреже много внимателно и точно.

 Ние препоръчваме при подмяна на подов сифон да се използват качествени сифони от наложили се производители на сифони, понеже в противен случай може да се наложи да смените сифона няколко пъти преди да ремонтирате банята. Препоръчваме използването на сифони от чугун или PPR.

 Извършваме подмяна на подов сифон, лепне на плочки, ремонт на баня, ремонт на водопровод и канализация, откриване на течове с камера без къртене и отстраняване на течове.

Цена за подмяна на подов сифон от 390,00 до ------ лв в зависимост от вида на сифона, мястото на сифона в на пода и начина му на полагане. Винаги се извършва оглед ( платен при това) и изготвяне на писмена оферта. Само непрофесионалист може да офертира и заеме с ремонт и подмяна на сифон без оглед на банята и особеностите на работа на майстора преди него!

Откриване на скрит теч от подов сифон на баня на съсед с камера. Диагностика на скрити течове без къртене. 

 

Ремонт на душ батерия

  Ремонт на душ батерия е възможен при наличие на части и повреда, която подлежи на ремонт.  Душ батерията на практика е най-обикновена смесителна батерия. Душ батерията обикновено е за стенен монтаж, като в редки случай се срещат душ батерия за вграждане и за стоящ монтаж на вана. Принципа на работа на душ батерията е в зависимост от нейният вид . Има смесители с една ръкохватка, с две ръкохватки или термопатрон (душ батерия с термостат), които сам смесва  топла и студена вода на база на температурата която му задавате.

Ремонт на душ батерия, ремонт на смесител за баня

ремонт на душ батерия  Душ батерията може да има един извод, два или три извода в зависимост от модела и предназначението. Тук трябва да отбележим, че душ панела н е душ батерия. Някои душ смесители имат извод само за подвижна душ слушалка, други само за стационарен душ, други имат изводи за двете едновременно, като освен смесител имат и контролен кран, които насочва струята към слушалката или питата. Други смесители имат и лебедка за пълнене на вана и тогава крановете за управление са вече два.

 Чести повреди при душ смесителите са основно теч поради износено уплътнение на главите или износване на самите ръкохватки. В много редки случай може да имаме и износена гарнитура на щуцерите, но това се случва при притягане по време на самият монтаж.

 Друга често срещана повреда по душ смесителя е запушване на цедката, запушване на душ питата и душ слушалката. Запушването се дължи на навлизане на твърди частици в дюзите или образуване на варовик и котлен камък. Частиците могат да дойдат от централният водопровод или от бойлера. При повреди по корпуса на душ батерията се налага смяна на смесителната батерия.

 При смесител с една ръкохватка се износва главата, но не всеки път смяната и оправя проблема. Понякога гнездото на смесителната глава е износено и теча продължава и след смяната на главата. Доста често се случва и главата да меси топла и студена вода неправилно и да променя настроената температура сама. Това понякога може да се случи и от налягането във водопровода, но по -рядко. 

Монтаж на душ батерия, смесител за кухня и баня

 Ние извършваме монтаж на душ батерии, смяна на душ батерия, ремонт на душ батерия, смяна на душ слушалка и други  ВиК услуги.  На нашите клиенти препоръчваме смесители и душ батерии на Видима и Фаянс. Качеството на продуктите и съотношението гаранция цена е задоволително и напълно покрива изискванията за качество, удобство и стил. Цени на ВиК услги и ремонти:

 


 

Цени за демонтаж на душ батерия – 38,00 лв

Цена за монтаж на душ батерия – 52,00 лв.

Цени за ремонт на душ батерия – от 32 лв до 95,00 лв.

 

Смяна на щрангове - ремонт на тръби и щрангове

Смяна и ремонт на щрангове за София и региона

 Ремонт на щрангове се налага при остаряване и амортизиране на тръбите на щранга. Под щранг се разбира вертикалните тръби. Щранга може да е само от студена вода, само от топла вода или от двете. Има щрангове за парно, водопроводни щрангове и щранг за канализацията ( отпадна вода). При теч или повреди на няколко места в щранга обикновено се предприема смяна на щранга. Ако повредата е само на определено място и състоянието на щранга като цяло е задоволително се налага ремонт само на този участък. Ремонта на щрангове се извършва с поставяне на аварийна скоба, заварка при метални тръби или смяна на повреденият участък от тръбата.

Ремонт и смяна на щрангове за топла и студена вода. ВиК щрангове.

 Такъв ремонт налага демонтаж и монтаж на водомерните възли с цел да се освободят разклоненията на щранга и тръбите да излязат през ревизиите. В някои по-стари сгради ревизионни отвори няма и самите щрангове са положени в замазката или са зазидани. В такъв случай се налага къртене или монтаж на новите тръби външно. За закрепване на тръбите се използват специални скоби. При подмяна на щрангове се използват предимно PPR тръби, като за топла вода и парно се използват PPR stabi, които се отличават с по-висока здравина и надеждност.

Ремонт и смяна на щрангове за парно

При ремонт на щрангове за парно се налага поставяне на аварийна скоба, смяна на тръбата или направа на заварка. В зависимост от възрастта и състоянието на трасето се избира и типа на ремонта. Тук трябва да се има предвид при монтаж на аварийни скоби и навиване на резба, че външния диаметър на черните тръби е малко по-голям и нестандартен спрямо поцинкованите тръби. Това от своя страна може да доведе до непредвидени затруднения при ремонт на щрангове на парно.

Ремонт и смяна на щрангове за канализация

ремонт на щрангове При щрангове за отпадна вода е възможна частична смяна на щрангове. При смяна на тръбите се извършва укрепване на даденото парче за да не пропада. За частична смяна на тръби се използват компенсаторни муфи и специални преходи. Преходите и компенсаторните муфи позволяват при ремонта на тръбата да монтирате новата тръба без да се налага да демонтирате цялата вертикала. Желателно е също при подмяна на канала да се монтира и ревизионен отвор, които ще позволява отпушване при вентуален проблем.

 Понякога при ремонт и подмяна на щрангове се налага разкъртване между етажите. Такова разкъртване се налага при замонолитени тръби или при изливане на бетон между етажите с цел шумоизолиране и проникване на животни.  При ремонт или смяна на тръба от вертикалният щранг на канализацията се налага 

 Смяна на щрангове София от професионални водопроводчици. Цени за смяна на ВиК щрангове от 110 до 190 лв.

 

Предлагаме също отпушване на канали, отпушване на тоалетни и отпушване на мивки. Диагностика на скрити течове с камера, както и отстраняване на течове с гаранция. 

ВиК цени на Елвидом ООД.

 

Ремонт на баня

Чатичен или цялостен ремонт на вашата баня за София и региона

При ремонт на баня основните дейности са къртене на стари плочки, премахване на старите водопроводни тръби, както и канализационните и възстановяване на всичко премахнато. Възстановяването при ремонт на баня е свързано с изграждане на нов водопровод, канали, монтаж на нов сифон, лепене на плочки на стени и под и обзавеждане на банята – монтаж на моноблок, тоалетни, лири, ревизия, огледала, умивалник и смесители.

Ремонт на баня избор на плочки

При ремонт на баня и по-точно лепена на плочки е необходимо да изберем вида на плочките не само по цвят и форма, а и по предназначение. Има плочки за различни помещения с различно предназначение. При лепенето на плочки винаги се започва от първи или втори ред плочки над пода на самата стена. Най-важното при лепенето на плочки е да се спазят всички изисквания за подготовка на повърхността. Мястото трябва да се почисти и да е равно. Обикновено стените се лепят с фаянсови плочки а за пода се използват различни видове теракот и гранитогрес . При самият ремонт на банята трябва да се спазват всички условия и правила за разбъркване и полагане на лепилото спрямо препоръките на производителя. Лепилото трябва да се разнесе равномерно и плътно за да не остават кухини под плочките.

Цени за ремонт на баня при квадратура над 45м2

1

Фаянс, теракот диагонално редене и стандартно редене

33 - 39лв/м²

2

Цокъл - фабричен

8 лв/л.м

3

Цокъл - рязан

10 лв/л.м

4

Фриз за стена и под

8 лв/л.м

5

Подпрозоръчен плот

28 лв/л.м

6

Обръщане на врати и прозорци (с лайсна)

35 лв/л.м

7

Под с наклон в баня до 4м² (замазка и лепене)

350 лв/бр

8

Изработка на хастарна мазилка за плочки

15-19 лв/м2

9

Изграждане на кутия за тоалетна чиния

65-95 лв/бр

10

Монтаж на тоалетна, демонтаж на тоалетна, смесител и други

По договорка

 При самото лепене на плочки има много правила за полагане на лепилото, правилно редене и изграждане на правилни фуги.

Ремонт на баня Преди да започнете ремонт на баня се налага да закупите необходимите материали. За целта трябва да изчислите правилно и точно квадратурата на  стените и пода, като винаги се доставят от 5 до 7% в повече. Тези проценти са предвидени за фирата при рязане на плочките.

 След залепването на плочките има технологично време за изсъхване на лепилото и работата продължава с почистване на фугите и подготовката им за нанасяне на фугиращата смес.

 Фугиращата смес трябва да се приготви правилно и да се положи правилно. Правилното полагане на фугиращата смес зависи от дълбочината на фугата и техниката на полагане. Сместа трябва да влезе максимално дълбоко между плочките и да изпълни .цялата фуга за да не остават кухини.

 Ние предлагаме ремонт на баня от А до Я, като осигуряваме доставка на всички необходими материали за ремонта. 

 

Ремонт на сифон

 Ремонт на сифон от професионални водопроводчици за София и София област. Сифона е устройство което позволява събиране и отичане на използваната вода в мивки, вани, душ кабини, душ корита, писоари под на мокри помещения, тераси, балкони и умивалници, като в същото време осигурява спиране на миризмите от канализацията. Миризмите се изолират посредством водната възглавница. Водната възглавница пречи на разпространението на миризми от канала към помещенията, а водният джоб служи за утаяване на по-тежки предмети и боклуци, като по-този начин предпазва канализацията от задръстване и запушване.

 

Ремонт на сифон

ремонт на сифон При ремонт на сифон се разбира отстраняване на теч от сифон, отпушване на сифон или подмяна на сифон. Сифоните се разделят на два основни вида – сифон за мивка и подов сифон, като двата вида имат много подвидове. Сифона за мивка може да е свързан с канализацията посредством мека връзка или тръба, като може самият сифон да е тип мека връзка. При този тип сифони, меката връзка се явява като чашка на сифона и служи за спиране на миризмите. При подовите сифони е подобно, като има и прави сифони, при които няма водна възглавница. Този род сифони се използва за отводняване, покриви и открити площи при които водата се влива в дъждовната канализация и липсват миризми на канал. При подовите сифони за закрито помещение и отводняване на отпадни води се използват така наречените рогови сифони. Този тип сифони могат да бъдат с различна форма и големина, като почти всички се присъединяват към канализацията с PVC тръба ф 50 мм.

 При смяна на сифон на мивка се изисква демонтаж на старият сифон, монтаж на новият, като самият монтаж се извършва посредством винт, които притяга долната част на сифона към мивката или умивалника. На същият принцип се захващат и сифоните на душ кабините, ваните и умивалниците. При смяна на сифон от този тип се сменя задължително и гуменото уплътнение към канализацията с цел по-добро уплътнение и спиране на миризми и течове.

Смяна на подов сифон 

 Подмяната на подов сифон е доста по-трудна и сложна. За да подмените стар сифон с нов в пода се налага да отворите плочките, мозайкета и да преработите канала за мръсната вода. След това се изисква възтановяване на повърхностите като се запази наклона и нивото.

 Ние сме професионална фирма за ВиК ремонт и аварии и предлагаме откриване и отстраняване на скрити течове с камера, отстраняване на теч от сифон, смяна на сифон, подмяна на уплътнения на сифон, отпушване на сифони и мивки, монтаж на сифон на кухненска мивка, монтаж на сифон, смяна на сифон на душ кабини и смяна на подов сифон в баня и други ВиК услуги.

Разполагаме с авариен водопроводчик за София. Дежурен термограф за откриване на скрити течове с камера, без къртене!

 

Ремонт на улуци

 Ремонт на улуци е дейност която се извършва често. Улуците са система от улей, които събират и отвеждат дъждовната вода от покривите на сградите към канализацията.  Улуци има по скатните покриви, т.е покривите с наклон. Винаги при наклонен покрив ската на покрива завършва с улук, без значение от покритието на покрива ( керемида, битумна керемида, ламарина или друго). Целта на улуците е да отведат дъждовната вода към водосточните тръби, а при по-ниски сгради ( едноетажни ) да отведат водата директно без водосток настрани от сградата, като запазват фасадата и фундамента на сградата от  водата. Водата от улуците може да се събира в резервоари и да се използва за напояване, да се изтича в дъждовната канализация или градинките.

Ремонт на улуци, подмяна на улуци

ремонт на улуци Покривните улуци се изработват от стомана, PVC, мед или други материали с добри показатели на устойчивост към атмосферните влияния. Ремонт на улуци се налага при пропадане на улук, при теч от улук, при пробиване на улук, при разлепяне на спойки и други повреди. Всички повреди на улуците на практика са свързани с течове по фасадата или запушване. Запушените улуци намалят дебита на водата, която може да премине през тях за единица време и при проливни дъждове затлачените улуци преливат.  При затлачени улуци тежестта на натрупаните тиня и пясък деформират самият улук или скобите на които се държи, което от своя страна променя наклона по дължина и ширина.

Подмяна на улуци и водосточни тръби 

 Ремонт на улуци е желателно да се извършва с профилактична цел, както и почистване на улуци. Особено при сгради в близост до високи дървета.

 Ние сме професионална бригада за ремонт на улуци, ремонт на покриви, смяна на улуци, подмяна на улуци, почистване на улуци, монтаж на улуци, поправка на улуци, отстраняване на теч от улуци, ремонт на водосточни тръби, смяна на водосточни тръби и отпушване на водосточни тръби.

 Работим с всички видове и размери улуци и водосточни тръби. Извършваме ремонт по алпийски способ и с автовишка. Разполагаме с машина за изработка на нестандартни дължини и размери улуци, кривки, барбакани и водосточни тръби.

 При нас може да заявите посещение на профеесионален вдопроводчик, както и денонощно отпушване на мивка, канали и тоалетни.

 

Ремонт на смесители

 Ремонт на смесител се налага при теч от свързващите щуцери, главата или лебедката на смесителя. Общо взето ремонт на смесители е свързан със смяна на главите, гарнитурите и лебедката на батерията. Всички използваме ежедневно смесители за баня или за кухня. Смесителни батерии се използват също при бидета, умивалници и външни чешми. Смесителя има за цел да смесва топла и студена вода към чучура на чешмата. Чучура на всеки смесител се нарича лебедка. Някои от нас ги наричат смесители, други смесителни батерии или само батерии. Устройството на смесителите не е сложно. Всеки смесител има тяло, глава или глави в зависимост от типа си и лебедка. Главите на смесителя могат да бъдат метални с гумени уплътнения, а при по-новите смесители и керамични.

Ремонт на смесители

Ремонт на смесители Ремонт на смесители за баня или смесители за кухня се извършва  след демонтаж и разглобяване на смесителя.  За да демонтирате смесителя се налага да спрете водоподаването, да източите водата и да предприемете развиване на смесителя от стената или от плота ( в зависимост от типа му).   Смяната на лебедка е по-трудна и се извършва чрез развиване на притегателният елемент на лебедката и смяната и с нова.  Винаги при повторен монтаж на смесителя се използват нови гарнитури на щуцерите или меките връзки.

 При смяна на главата на смесителя или крановете при смесителини батерии с две ръкохватки не се налага демонтаж и разглобяване на смесителя. Смяната се извършва след премахване на ръкохватките, които са закрепени към тялото на смесителя посредством винтчета. Самата глава пили крановете на смесителя се захващат към тялото, като се поставят в леглото си и се притегнат с обръчи с резба или се навиват на собствена резба.

 При ремонт на смесители и смяна на керамична глава за смесител ви съветваме демонтаж на главата с подходящи инструменти, които не позволяват надраскване на хромираната повърхност на смесителя. Най-често използваните смесители са Видима. Смесителна батерия Видима може да видите почти във всеки дом, тоалетна или административна сграда.

Смесителна батерия за душ не се различава по нищо от стенна смесителната батерия за мивка. Смесителя за душ се закрепя на стената, като може да има три извода – за лебедка, за душ пита и за душ слушалка. Напоследък са модерни смесителни батерии за душ за вграждане.

Ние извършваме следните видове ремонт на смесители:

 • ремонт на смесители за баня
 • ремонт на смесители за кухня
 • ремонт на смесителна батерия
 • ремонт на смесител Видима
 • ремонт на смесител за мивка
 • ремонт на батерия за мивка
 • ремонт на душ батерия
 •  смяна на смесителна батерия
 •  смяна на смесител кухненски 
 •  смяна на смесител за баня
 •  смяна на душ батерия
 •  смесителна батерия Видима
 •  смесителна батерия за стена
 •  смесителна батерия за душ за стенен монтаж
 •  смесителна батерия за кухня за стенен монтаж
 •  смесителна батерия с фотоклетка и автоматична настройка
 •  монтаж на смесителна батерия за стена и монтаж на шкаф
 •  монтаж на смесител за баня, умивалник и мивка
 •  монтаж на смесител за вграждане в стена
 •  монтаж на смесител за биде и за тоалетна с капак за биде
 •  монтаж на смесител за душ с душ слушалка и душ пита
 •  монтаж на смесител видима, Фаянс или други марки
 •  монтаж на смесител за кухня, за кухненска мивка с гъвкаво рамо, за стенен монтаж и за монтаж на плот

 както и много други услуги за монтаж и ремонт по тръби и канали от професионален водопроводчик. Цени за ВиК услуги вижте тук.

 

Ремонт на хидрофори

 Ремонт на хидрофори е специфичен процес при които се изисква точна диагностика на проблема на хидрофорната уредба и неговото професионално отстраняване. Ремонт на хидрофори обикновено е спешен и се налага да се реагира бързо, поради факта, че хидрофори и хидрофоорни уредби се използват там където налягането или водата не достига и потребитеелските нужди остават незадоволени. При по-ниско налягане не работят перални машини, съдомиялни, проточни газови и електрически бойлери, ледогенератори и други уреди работещи с вода.

Ремонт на хидрофори София

 Самите хидрофорните системи  са  локални системи за водоснабдяване на даден обект, като най-често са малки къщи и вили, но понякога хидрофорни системи имат и  административни, производствени и жилищни сгради, където налягането е недостатъчно за да се захрани с чиста питейна вода последните етажи на сградите, като подсигури нормалната функция на водопровода.
Ние предлагаме ремонт на хидрофори и помпи в района на София.  Аварийни  водопроводчици извършват профилактика и ремонт на хидрофорни системи за София и софийска област  с предварително записване, при аварии или планови ремонти.

Предлагаме следните видове ремонт на хидрофори и хидрофорни системи и уредби:

 • ремонт на повредена  хидрофорна помпа
 • Ремонт на потопяема помпа за кладенец
 • смяна на тръби от хидрофорната система
 • смяна на фитинги по хидрофор
 • повредени мембрани на резервоар на хидрофорна уредба
 • смяна на манометър на хидрофорна помпа
 • смяна на поплавък за водосборен съд
 • смяна или поправка на управление и електроника на помпи и хидрофори
 • смяна на филтри, кранове, клапани, измервателни уреди и други

 Сервиз за хидрофори Елвидом извършва и много други ремонтни дейности като откриване на теч по хидрофорни системи и уредби, отстраняване на течове, смяна и монтаж на смукатели, смяна и настройка на пресостати, смяна на спирателни кранове за метални тръби, спирателни кранове за PPR  тръби и PET тръби, смяна на разширителен съд за хидрофор, настройка на механичен пресостат и пускане в експлоатация на нови хидрофорни уредби и още много други.

 


 

ремонт на хидрофори  За да бъде ефективн хидрфора е необходимо хидрофорната система да бъде изчислена и изпълнена качествено.  Хидрофора ви не функционира ефективно или има проблеми, побързайте да се свържете с нас и нашите екипи от опитни специалисти ще ви посетят на място. Ние сме професионален сервиз за хидрофори и хидрофорни помпи с богат опит и обучени специалисти.

 Предлагаме също доставка и монтаж на хидрофори и изграждане на нови хидрофорни системи. Извършваме доставка и смяна на хидрофор и хидрофорни помпи. 

 

 

 

 

Ние извършваме ремонт на хидрофори от следните марки:

 • хидрофорна помпа Spеroni,
 •  хидрофорна помпа City pumps,
 • хидрохорни помпи Gardena,
 • хидрофорни помпи Raider,
 • хидрофорни помпи grundfos,
 • хидрофорни помпи Aquasystems,
 • хидрофорни помпи Einhell,
 • хидрофорни помпи АL-KO,
 • хидрофорни помпи Metabo,
 • Wilo, Aquajet,
 • Sigma
 • и още много други помпи предлагани на пазара

Сервиз за ремонт на хидрофорни помпи София предлага още профилактика на хидрофор и поставяне на хидрофор за София и района. 

Ремонтираме и отстраняваме всички повреди хидрофор и потопяеми помпи. 

 

 

 

Откриване на течове с термокамера

Откриване на течове с камера в София и региона

откриване на течове с камераТечове на вода се появяват ежедневно. Всеки от нас е наясно, колко често се копае по улиците и се спира централното водоподаване. Течове има във външните водопроводи, уличните водопроводи, течове на вода съществуват от уличната канализация, поради което се получават пропадания и свличания, като течове съществуват и в ВиК инсталации на сградите. Течове се получават в мазета, тавани, течове има от покриви, течове от съседи, теч от тераса или балкон и още много други места на които е възможно да има теч на вода. Водата, все пак е навсякъде около нас – под земята, над земята, във въздуха и в самите наши жилища и на нашите работни места. В дома ни теч на вода, най-често се получава при пробив на тръби за водопровод, тръби за канализация, тръби на парно, подови сифони в банята, меки връзки и други.

Откриване на скрит теч без къртене

Ако теча е видим и мястото на проблема, може да се локализира на око, се преминава към самият ремонт на аварията. При някои течове, обаче се виждат само щетите нанесени от теча на водата. Такива щети могат да бъдат, висока влага, мухъл, плесен, стичане на вода, петна, падане на мазилка, подкожушване, надуване на дървени настилки и мебели, образуване на конденз или капки по тавана, както и редица други. Понякога имаме само загуба на вода (водомера отчита консумация, при липса на такава), като никъде не се вижда избиване на влага или вода.

Всички описани примери на теч на вода от неясно място, както и редица други за които сами се досещате, се наричат скрити течове. При наличие на такива течове се налага и тяхното откриване, т.е локализиране на мястото на повредата с точност, с цел нейното отстраняване. В противен случай ремонта може да продължи много дълго, като стойността му и щетите причинени от ремонта, докато се търси причината, могат да прехвърлят стократно щетите от самият теч.

Откриване на скрит теч се нарича откриване на течове с камера. Как се откриват течове с камера?

Каква е тази камера? Как работи и още куп въпроси възникват на момента. Един от основните въпроси на клиентите е надежден ли е метода?

Да метода е надежден и се основава ва визуализация и образна диагностика, нефилтриран процес относно графиките на топлината.

Откриване на теч с камера. Термокамера за откриване на скрити течове

При откриване на скрити течове се използва инфрачервена камера, наричана още термокамера или термографска камера. Това е камера, която работи с инфрачервени лъчи, т.е лъчите излъчвани от всеки един предмет. Тези лъчи са невидими за човешкото око и показват термичните разлики, което всъщност е тайната на термографската камера. Термокамерата има матрица, която преобразува невидимите лъчи в образ и картина на монитор или дисплей. На база образа от термичното лъчение се откриват температурни аномалии, които показват точното място на теча. Предимствата при откриване на течове с камера са огромни, но естествено камерата се подчинява на физичните принципи и закони на инфрачервеното лъчение.

Елвидом ООД редлага откриване на течове с камера от световно известният производител на термографски уреди Flir. Откриваме течове в София, Бургас, Стара Загора, Ямбол и други населени места в страната. Термография на скрит теч за цяла България.

Като всяко нещо у нас, така и откриването на течове с термокамера се изкривява и изопачава до степен угодна на фирмите предлагащи тази услуга. По тази тема искаме да вметнем, ме за да работиш с термокамера, не е нужна единствено и само камерата. Трябва да имате изкаран курс в две нива, издържан изпит в три нива и да си платите правото за това, което се нарича сертификат. Разбира се това не се спазва и слуха за голяма, бърза и лесна печалба привлича много "майстори".Липсата на институция или орган, които да контролира сертифицираните специалисти и самозваните няма! Това дава поле за изява на доста хора и фирми.

Фирми за откриване на течове в София

Повечето фирми, да не казваме, почти всички нямат такива, като през цялото тяхно „деяние“ обясняват надълго и нашироко , колко им е хубава камерата, какъв софтуер имат и в крайна сметка теча остава неоткрит. Вярно е също, че сертификата не открива теча или евентуално друг проблем по конструкция, инсталация или система, а самият оператор - наречен термограф. Попадали сме на ремонт по отстраняване на теч, открит от „майстори термографи“, където хората си изкъртиха цялата баня, а теча беше от горен етаж. Затова препоръчваме на всички да проверяват преди да започнат да къртят.

За коректно отношение, не може да става и дума и затова съветваме избирайте фирми със стаж, опит и сертификат за откриване на течове с камера, като по възможност изисквайте отстраняване на теча след откриването. Ангажирането с отстраняването е само по себе си гаранция за откриването!

Тук трябва да вметнем, че цената за отстраняването на теча се изготвя едва след откриването му. Цени за откриване и отстраняване на теч, вижте ТУК. При допълнителни въпроси, се свържете с наш сътрудник на посочените телефони.

Откриване на теч с камера цена от 198,00 лева. 

 

Монтаж на хидрофорни помпи

Хидрофорни помпи монтаж, продажба и ремонт за София.

монтаж на хидрофорни помпи  Хидрофорни помпи се използват на места с незадоволително налягане, често спиране на водоподаването от централният водопровод, липса на водопровод или с цел използване на собствен водоизточник, като сондаж или кладенец. Понякога, предимно в по-малките населени места и вилните зони, сондажа и кладенеца са единственият начин за захранване с чиста вода.

 Решението на описаните по-горе проблеми е в монтаж и използването на хидрофорни помпи. Хидрофорните помпи са различни по предназначение, габарити, мощност и дебит. Най-често се използват самозасмукващи или многостъпални хидрофорни помпи.

 Монтаж на хидрофорна мопма се извършва при наличие на вода, без абразивни частици, като за да работи правилно се свързва с разширителен съд или електронен пресостат. Хидрофорна помпа монтирана с разширителен съд има по-дълъг живот.

Хидрофорни помпи монтаж и избор

 При избора на хидрофорна помпа, начина на свързване и окомплектовката, трябва да се съобразите с нуждите от вода, водоизточника, интензитета на използване, дълбочината на засмукване, водният стълб и дебита на системата, която захранваме с вода. Напорът на водната помпа на хидрофорната уредба, трябва да е добре изчислен и пресметнат. Работното налягане в хидрофорната система се определя от пресостата, като самият пресостат се настройва в необходимите граници. При монтаж и изграждане на хидрофорна помпа с механичен пресостат се налага монтиране на разширителен съд. Големината на разширителният съд определя броя включвания на помпата при потребление на вода. При по-малко включвания се щади мотора на помпата и самата помпа. Затова разширителният съд се изчислява и е желателно да се спазят изискванията, особено при използване на по-малки помпи.

 Ние сме сервиз за хидрофори и хидрофорни помпи. Предлагаме следните услуги свързани с хидрофори:

 

 • Ремонт на хидрофор

 • Ремонт на хидрофорна помпа

 • Изграждане на хиидрофорни системи

 • Хидрофорни помпи монтаж и ремонт

 • Изчисляване на хидрофорна помпа
 • Монтаж на хидрофор за кладенец

 • Монтаж на потопяема помпа

 • Смяна на помпа

 • Смяна на пресостат

 • Настройка на хидрофор

 • Продажба, доставка и монтаж на хидрофори и помпи

 • И други услуги за ремонт, монтаж и изграждане на хидрофорни уредби

 

 

Теч от баня - откриване и отстраняване

Откриване на скрит теч в баня в София - денонощни услуги

Почти всички течове в жилищата са причинени от теч в банята. Много малка част от течовете са от покрив, фасада, кухня, тераса или парно. Причината за високият процент на течовете от банята е в изработката на хидроизолацията на банята и нейното поддържане. В банята постоянно е мокро и влажно. Освен къпане и пране в банята се разлива вода при миене на стените и пода, санитарният фаянс и мебелите.

Откриване и отстраняване на скрит теч от баня, без къртене!

Разливането на вода е нещо нормално и естествено в баните, като се има предвид, че са предназначени точно за това. Проблемите с теч от баня, обаче идват веднага щом са на лице некачествена изработка на водопровода, каналите, сифона, плочките, хидроизолациите и не на последно място фугите в банята. Разбира се и качествените изработки подлежат наамортизиране.  Много често проблемите са най-вече в нови и ремонтирани бани, което от своя страна говори за некачествена изработка и материали. Естествено не всички ремонти под този знаменател.

Теч от баня може да предизвика влага и мухъл по вашите, външни стени на банята, надуване (при паркети) и промяна в цвета на подовите настилки. Също така теч при съседите, теч или петна при съседите под вас (теч от тавана на банята им) и още много други. Може да отсъстват видими признаци. Може да са налични само неприятна миризма и висока влага. Това често се отдава на непроветрено помещение, но не винаги това е причината. Обикновено скритият теч е точно затова скрит, понже не се вижда , а създава проблеми.

Има и скрити течове, които не се проявяват по никакъв начин, водата просто се просмуква и промъква в съвсем друго направление - съседи, канализация, дренаж при къщи и други подобни.

Евентуалните причини за теч в банята могат да са следните:

 • Теч от сифон (подов сифон)
 • Теч от канал (канала на пода от PVC тръби с ф 50)
 • Теч от вертикалната канализация с ф 110
 • Теч от водопровод на студена вода
 • Теч от водопровод топла вода
 • Теч от вертикалните щрангове за чиста вода
 • Теч от кранче на пералня или смесителна батерия на мивка
 • Теч от душ кабина
 • Теч от вана
 • Теч от фуги в баня
 • Теч от фитинги
 • Теч от тръби на парното

Откриване на теч от баня - ТОП цена

Откриване на течове Естествено изброените причини до тук са твърде много и обхващат, почти цялата баня, като трябва да поясним, че не отбелязваме всички възможни причини. При нови бани, а и стари, но запазени такива, никак не е приятно да се изкърти всичко, понеже сифона на банята е пробит или друг незначителен проблем, чиито отстраняване коства 2-3 часа труд и малко неудобства.

При наличие на теч от баня е препоръчително да предприемете мерки, час по-скоро с цел да ограничите щетите от водата и неприятните последствия за здравето от образуването на плесени и мухъл. При наличие на проблем с теч, може да се пробвате да откриете причината сами, ако не успете може да се обърнете към професионални фирми за откриване на течове.

Фирмите за откриване на течове работят с апаратура и уреди за откриване на течове, като термокамери и специални влагомери и преобразуватели. Термокамерата е основен помощник при откриването на теч в банята, а и не само в банята.

Ние предлагаме откриване и отстраняване на теч в баня с термографска камера. Издаваме доклад от термографското обследване на теча. Гаранция за откриването на теча. Гаранция за отстраняването на теча 24 месеца.

Цени за откриване на скрити течове в София

- За закрити пространства (стаи на апартаменти, къщи, вили, хотели)

Цена за обследване на помещение с размери до 15 м2 - 110 лв.

Цена за всяко следващо помещение - 49 лв.

- За открити пространства (тераси и покриви)

Цена за обследване до 15 м2 - 169 лв.

Цена за обследване до 150 м2 - 1,45 лв на метър.

Цена за обследване над 150 м2 - за повече информация, обадете се на 0895 012345.

Елвидом ООД предлага специални цени за обследване на скатни покриви:

Цена за обследване на покрив до 120 м2 - 190 лв.

Цена за обследване на покрив до 140 м2 - 240 лв.

Цена за обследване на покрив до 160 м2 - 330 лв.

Цена за обследване на равен покрив до 200 м2 - 380 лв.

В цените за откриване на теча се включва и безплатно изготвяне на оферта за отстраняване на теча.

Срещу допълнително заплащане, фирма Елвидом ООД издава следната документация:

Констативен протокол, удостоверяващ липса на теч от инсталация - 96 лв.

Констативен протокол без нотариална заверка (удостоверяващ причината за скрития теч) - 96 лв.

Посещение до адрес в рамките на София - 48 лв.

Посещение до адрес извън София - 0,99 лв/км. в двете посоки.

При нужда от откриване на теч без къртене се записват часове предварително спрямо работен график. При нужда от моментна реакция се заплаща оскъпяване в размер на 30% от обявените по-горе цени.

Професионален термограф,  "жилищен инспектор" и водопроводчик за откриване на скрити течове и отстраняване на такива с гаранци за София!

 

Откриване на теч без къртене за София

откриване на теч без къртенеСкрити течове - откриване без къртене

Течовете и по-точно скрити течове на вода са трудни за откриване. Под скрити течове се има предвид течове под мазилки, теч под плочки и други, където причината и мястото натеча не са видими . Никак не е приятно да има теч, да знаеш за него и да не го виждаш. Съседа се оплаква, паркета се подува, влажността в помещенията се повишава, образува се плесен, щетите нарастват а няма обяснение за проблема. Налага се къртне и ремонт, но не е ясно къде да къртете. Икономически и практически неоправдано е да се кърти наред, до откриване на проблема.

При такива ситуации се налага използване на специална и професионална апаратура за откриване на теч без къртене. Сама използването на термокамера и други спомагателни уреди за откриване на теч могат да преустановят нанасянето на още и още щети и свеждане на разходите по ремонта до минимум. Същото се отнася и за времето необходимо за поправката. Домакинство "без вода е пред война" - поговорка.

 

Откриване на теч без къртене - София

Откриване на теч без къртене се налага при откриване на скрити течове, както споменахме по-горе. Най-често за откриване на скрити течове без къртене се използва специална апаратура.  През последните години наложилата се апаратура еза откриване на течове без къртене е термографската камера, докато в близкото минало се използваше радиографска апаратура и ултразвук. Всички уреди и методи за откриване на течове без къртене имат предимства и недостатъци и намират приложение в определени сфери и определени ситуации. Множеството методи и технологията им на приложение е причина да не се спускаме в подробности. При откриване на теч в сгради и затворени помещения основно се използва термографската камера (не е важна марката и модела) и термографският анализ, докато при обследване на обекти на открито се използватултра   звуковите вълни и чистотнитепреобразуватели. Това еправило, но не и закон. Обстоятелствата и опитана техническото лице извършващо проверката ще реши каквода използва. Важни са резултатите и цената на диагностиката, която сама по себе си решава и разходите по ремонта. 

Елвидом ООД ви предлага откриване на течове без къртене с професионална камера на марката Flir. Ние сме адна от малкото сертифицирани компании в сферата на термографията и безразрушителният контрол на сгради, съоръжения исистеми. Разполагаме със международен сертификат второ ниво и първо ниво. Имаме правото да издаваме протоколи и доклади от направените обследвания, като разбира се разполагаме със собствен печат носещ номера на сертификата ни. Имаме право да организираме и ръководим комисии по специалността.

При проблем с откриване на теч ни потърсете и ще открием вашият проблем. Предлагаме и отстраняване на течове, като за целта разполагаме с опитни водопроводчици, фаянсаджии, както и много земекопна и къртачна техника.

Цени за откриване на течове без къртене може да видите в нашата ценова листа.

Цена за откривае на теч без къртене за София от 148,00 лв