ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Списък услуги отопление

Целта на нашата фирма е да оставим след себе си доволни клиенти и качествено свършена работа на конкурентно ниски цени с евтини и качествени материали. Ще Ви осигурим топла и уютна зима на прилична цена. Предлагаме на клиентите си в сферата на отоплитените системи следните услуги:проектиране и изграждане на топлителни инсталации, отстраняване на течове, монтаж на радиатори, монтаж на котлета и др.

Ремонт на радиатори София

Радиатори за парно - монтаж, демонтаж и подмяна - София

Съществуват различни видове радиатори и съответно ремонти към тях. В ремонтите на радиатор за парно се включва преместване на радиатори, скъсяване и удължаване на радиаторни връзки или щрангове. Също така подмяна на термо вентили, кранове и глидери на алуминиеви и чугунени радиатори. Има случаи на протекъл панелен радиатор, появила се е нужда от монтаж на лира или друго съоръжение. В случай на течащ радиатор прочетете следващите стъпки. Първо вземете кърпи, които ще попият водата. Те са превенция срещу щети в дома. Идентифицирайте мястото на теча - те често ни изненадват и идват от различни места. За да установите, спрете напълно радиатора и го изсушете изцяло. Поставете тоалетна ролка или друго попиващо тяло. Частта, която изсуши ролката, е източникът на изтичане.

Ремонт на радиатори за парно София

ремонт на радиатори Ако радиаторът протича отвътре, най-вероятно става въпрос за корозия. Тогава трябва да замените изцяло радиатора. Ако имате обаче захранващ и разширителен резервоар, добавете към тях пластмасов уплътнител. Той ще спре изтичането. Ако се получава изтичане от клапана на радиатора - това е причинено от повреда на вътрешната част. Течът спира, когато вентилът е затворен. Ако нито едно описание не отговаря на вашия случай, прочетете другите стъпки. Първо източете изтичащия радиаторен клапан. След това изключете захранващия клапан. Осигурете си кърпи, за да попиете водата. После развийте съединителната гайка с помощта на гаечен ключ. Като следващо отворете вентила за изпускане, за да изтече вода. Увийте върха на клапана с лента/лепенка. Затегнете съединителната гайка и после отворете клапаните за обезвъздушаване и заключване. Изчакайте радиаторът да се напълни отново и при сигурност, че всичко е наред, затворете.

Ако имате проблем със системата за охлаждащата течност в автомобила, вероятно причината е радиаторът. За да оправите повредения радиатор прочетете следващите стъпки. Радиаторът може да получи теч на няколко места. Такива са маркучите, тръбите, сърцевините. Първо намерете теча.

За целта се нуждаете от следните инструменти - предпазни очила, ръкавици, заваръчни и запояващи инструменти, устройство за тестване на охлаждащата система, стопер за теч. Тествайте налягането в системата. Прикрепете тестера към радиатора или резервоара. След като се установи мястото, отстранете теча. Начин за това е да го облепите с тиксо, да го затапите с тапа, да го заварите или запоите. Предлагат се различни продукти, които помагат при леки напуквания. В тежките случаи трябва да потърсите майстор. Лошата поддръжка е един от виновниците за поява на теч в колата.

Смяна на радиатори за парно София

Друг случай за проблем с радиатора е при климатиците. Те също текат, а начините да се справите с тях са или нов радиатор, или опит да отстраните теча. Такива са лепене, заваряване, запояване. Друг проблем при отоплителните системи е запушването на радиатора. За превенция редовно почиствайте тръбите от минерални отлагания, котлен камък и други частици. Един метод за почистване е химическият. Прочистването със специални разтвори е най-ефективен. За почистването ще ви трябват маркучи, водна помпа, съд за събиране на течността и реагенти (прахове). Чрез хидродинамични дюзи се премахват химическите примеси, остатъците от оцветители, следите от корозия и други вещества.

Почистете стъпка по стъпка: затворете клапана и изключете електрическото захранване на котела и помпите. Развийте въздушните клапани. След това течността се изпомпва. Последна стъпка е да се добавят инхибитори срещу корозия. Друг метод е следният. Тялото се прикачва към колекторната кутия или към водния кръг. След това изсипете киселина за разграждане на котлен камък и други натрупвания. Магнитният филтър изчиства металните частици от системата. Магнитно устройство минава през залепналите частици и чрез помпата се изтласкват към филтъра. След това се изчиства киселината. За целта се използва неутрализатор в резервоара на машината и се оставя до промяна на цвета на киселината. Накрая се източва, пълни се с нова вода и се измерва киселинността и чистотата.

При твърде висока цена за ремонт на радиатори, които сне покриват себестоиността на ремонта се предприема смяната им с нови. Извършваме продажба на радиатори (чугунени, алуминиеви и панелни - стоманени радиатори), безплатна доставка и монтаж на радиатори с гаранция.

Цени за монтаж и ремонт на радиатори

 

Цените за ремонт на радиатори в страната варират. За отстраняване на теч от нарушени фуги цената е 130 - 440 лв. За отстраняване на теч от полипропиленови тръби цената е между 140 и 1100 лв. При теч на тръбопровод - индивидуално. Цените за откриване на теч варират между 148,00 и 1120 лв за локализиране на теч, 150 лв за откриване на теч по вертикален щранг до 8 етажа и около 200 - 250 лв за откриване на теч по вертикален щранг над 8 етажа. Подобни услуги извършват ВиК фирми.

 

Алуминиеви радиатори

Радиаторът представлява метално тяло с определени параметри. То служи за топлообмен в пространството. С напредване на технологиите и желанието на хората да живеят икономично и екологично, се появяват алуминиевите радиатори. Те имат способност да намаляват производството на енергия или разхищението ѝ. Алуминият има свойства да провежда топлина по-ефективно. Заради това намира приложение в почти всички съоръжения.

Топлопроводимостта на алуминия е 4-5 пъти по-висока от тази на меката стомана. От това следва, че алуминиевите радиатори пренасят топлината в помещението по-бързо от другите видове. Това от една страна пести ток, време, енергия, от друга - те се нуждаят от по-малко загрята вода в котела.

Спрямо това, отоплителните тела могат да регулират по-бързо температурата в стаята и да се справят с промените. Освен икономичните си ползи, тези радиатори носят със себе си и други екологични ползи. За направата им се използват рециклирани материали - всякакви от бита. Поради съдържанието им на по-малко вода, са известни с малките си размери. Освен самостоятелно, може да ги използвате заедно с отоплителни системи с ниска температура - например термопомпи. Това може да компенсира по-ниските температури на водата.

Цената на предлаганите радиатори варира между 15.33 лв  до към 150 лв на българския пазар. Цените са за брой глидер, а крайните цени на радиатора се сформра от броя им. 

Най-известни са алуминиеви радиатори Helyos, Kaldo, Kalis, GlobalVox, GlobalMix, GlobalOscar, Klass. Предлагат се в издължена на височна и издължена на ширина форма. Италианската компания Global е една от най-разпознаваемите при търсене на алуминиеви радиатори в България. „Гаматерм“ ООД е представител на тази фирма и предлага качество и модели на атрактивни цени и безплатна доставка. Производителите на италиански алуминиеви радиатори са се доказали с модерната и икономична технология - най-добрите алуминиеви радиатори спрямо цена и качество.

Предимства на алуминиевите радиатори:

1. Алуминият се характеризира с голяма пластичност. Това води до редуциране на трудността и времето за производство на съоръженията;

2. Цена - качество - получавате за ниска цена енергоефективен продукт;

3. Голям разход на енергия за единица време - живеете екологично и пестите пари;

4. Малките размери и тегло ги правят подходящи за всякакъв тип жилищна сграда, помещения от всеки тип и стаи с малки размери - като мокри помещения и др;

5. Оптимално съотношение между топлинна енергия и разходи;

6. Естетически ползи - устойчив на замърсяване и чистене, запазва цвета и яркостта си;

7. Пестене на време при монтаж - това води и до по-малко енергия;

8. Гъвкавост при избор на форма - инженерите могат да проектират телата в почти всяка форма;

9. Работят на принципа на конвенционалното загряване, т.е. това е превенция срещу натрупване на прах между отделните части;

Недостатъци на алуминиевите радиатори :

1. Алуминият е по-малко здрав и гъвкав от стоманата;

2. Има ограничения при дизайна от гледна точка на завои - примките не са възможни;

3. Неправилно положената охлаждаща течност може да нанесе щети като електрохимична корозия върху радиаторите;

4. Киселинността в охлаждащата течност трябва да е нормална;

5. Има риск от корозия при взаимодействие с други метали;

6. Не може да се смесва с други стоманени и медни продукти;

7. За да се защити от корозия, водата в радиатора трябва да е алкална;

8. Има възможност от поява на ръжда или твърди частици, които имат способност да надраскат вътрешността на тялото;

9. Риск от повреда при спад на налягането в системата;

10. Риск от поява на хидравличен удар при рязка промяна на налягането;

11. Не се препоръчват при многоетажни сгради, защото топлината се разсейва и е трудно да се поддържа еднаква в различните етажи;

12. Има възможност от монтиране на допълнителни кранове, ако в системата навлезе въздух за обезвъздушаване;

Видове алуминиеви радиатори 

Съществуват 2 вида алуминиеви радиатори:

- цялостно отлeти

- сглобени от отделно отлeти елементи (екструзионни)

Цялостно отлeтите се характеризират с това, че елементите им представляват цялостна отливка (цял детайл). Цената се изчислява спрямо дизайна.

Екструзионните радиатори се състоят от елементи, свързани механично. Цената се изчислява спрямо количеството елементи и секции.

Най-ефективно за помещението е да ги разположите под прозорците. Топлият въздух ще изгради завеса между прозореца и стаята и въздухът няма да изстива.

Сглобяване на алуминиеви радиатори 

1. Намиране на място за тръбите на радиаторите;

2. Едната тръба трябва да бъде отведена до горната част на радиатора;

3. Свързване на тръбите и калибриране след това;

4. Монтират се фитингите;

5. Тестване на системата - най-добре е под налягане;

6. Обезвъздушаване на системата;

7. Сваляне на радиаторите след монтиране;

8. Замазване и шпакловане на стените.

Алуминиеви радиатори монтаж

Монтажа на алуминиевите радиатори се извършва на специални конзоли, които се закрепят към стената или пода. Обикновенно радиатора се монтира под прозореца на отстояние около 5-10 см от стената. Закрепва се здраво. Монтира се напълно сглобен радиатор, които има вентил, глава, щепсели, обезвъздушители. Монтажа се извършва от сам или двама души. Свързва се към парната инсталация посредством щуцери или холендри. Цена за монтаж на алуминиеви радиатори от 55,00 лв до ----- в зависимост от големинта на отоплителното тяло и мястото на монтаж.

Алуминиеви радиатори цени 

Алуминиевите радиатори имат относителна цена. Самото ребро варира от 12 лв до 48 лв в зависимост от качеството и височината си. Естествено дизайна също определя цената. Но реброто далеч не опрделя крайната цена на радиатора. За да имте монтиран и работещ радиатор, е необходимо да го окомплектовате и сглобите. Това са нипели, гарнитури, щепсели, тапи, обезвъздушители, конзоли, глави, вентили и секретни кранове. Всичко това струва пари, а цената им се определя от качеството и производителя. 

Размери на алуминиеви радиатори

Размера на стандартно ребро е 80 мм дължина и толкова дълбочина. Височината започва от 250 мм до 3000 мм. Стандарти са 300, 350,450, 500,600, 800,1000,1200 и т.н. Височината на реброто обаче се различава от междуосието на тръбите (при хоризонтално подаване). Вече в новите сгради тръбите се свързват с радиаторите без да се виждат с помощта на двупътен вентил. Този тип свързване е много по-еститичен и безопасен.

Нашите специалисти ще ви предоставят таблица за мощност на алуминиеви радиатори и ще ви помогнат да направите най-добрият избор.

Продажба, достака и монтаж на алуминиеви радиатори за София и страната. Демонтаж и монтаж нарадиатори, затапване на радиатори, отказ от топлофикация и преместване на радиатори. 

За информация и записване на часове нател 0895 012345

 

Отказ от топлофикация

Топлофикация е общо наименование на услуга по процес на производство, доставяне, разпределение и потребление на топлинна енергия в сграда за много на брой домакинства. Не може да бъде отказана лесно индивидуално. Дори да не използвате радиаторите или топла вода, сметките се начисляват.  В последните години много семейства предпочитат да се откажат, защото на пазара се намират много по-екологични, икономични и устойчиви уреди или услуги. Понякога неправилно изчислените сметки бъркат в джоба ви и ви карат да търсите решение срещу некоректността или грешките на дружеството.

Законово отказът от топлофикация е възможен в случай, когато с решение на Общото събрание на сградната етажна собственост собствениците на 2/3 от сградното пространство гласуват за това. В този случай без значение от мнението на малцинството (останалите части от обитаващите блоковото пространство), топлофикацията ще бъде преустановена за всички, а не само за желаещите да се откажат от услугата. Начинът е като се подаде заявление по образец от името на хората, които са в процес на отказ от топлофикация. Срокът за отговор или удовлетворение на молбата е 15 дена от постъпването ѝ.

отказ от топлофикация Другият вариант за отказ от топлофикация е в случай, че не искате да прекратявате договора формално. Тогава единствено може да намалите потреблението и съответно сметките. За целта трябва да настроите топломера на 0, за да се прекрати топлоподаването към телата. Сметките ще са единствено за подаваната топлинна енергия в общите части на сградата и за дяловото разпределение. Неприятен е моментът, когато само вие или още няколко човека, по-малко от 2/3, желаете да се насочите към друг вид отопление. Тогава пак се изисква заявление по образец. То се намира на сайта на дружеството или се изисква на място, след което се попълва. В едномесечен срок се предполага, че е разгледано и одобрено или неодобрено. В уговорен срок се демонтират съоръженията, премахват се, транспортират се, а радиаторите се пломбират. До момента на одобрение на молбата сте задължени да плащате начислените суми.

Какво следва оттук насетне?

След прекратяване на договора с топлофикация и демонтиране на всички отоплителни тела:

1. вече нямате задължение към сметки или потребление към Топлофикация, съответно

такива не се зачисляват;

2. не заплащате такса за дялово разпределение и отчитане на топломерите;

3. не сте освободени от плащане на топлинна енергия за общите помещения

като стълбища, стълбищни площадки, тавани, други пространства и т.н.;

4. трябва да изплащате топлинната енергия, отдадена от сградната

инсталация.

Последвали разходи при отказ от топлофикация:

Демонтиране на радиаторите

 Допълнителни такси се начисляват, когато демонтирането става през в отоплителния сезон. Това неимоверно довежда до разходи за етажна собственост, поради неколкократното изпразването и пълненето на топлинната инсталация. Това засяга комфорта и състоянието на потребителите. Има възможност от санкции при неспазване на сроковете и реда за изпълнение при отказ от топлофикация.

 Сумата е между 10 000 и 25 000 лв при първо нарушение, за всяко следващо - начислява се тройна по размер глоба. Какви други варианти остават, когато не сме доволни дори от минималните такси за мощност и прилежащи тръби? С въвеждането на новото строителство, респ. нови сгради - по-модерни и удобни - например пасивните жилищни сгради, може да откриете жилищно пространство без парно или подобни отоплителни уреди. Ако сте единствените, които не ползват топлофикация, има друг вариант - прекарване на тръбите от външната стена на сградата. Това е трудоемко, но си заслужава, ако допълнителните сметки не ви устройват. Налага се измазване или покриване, за да не се допуска изстиване през зимните месеци. Така остава вариантът да се изплаща топла вода без парно, което е често предпочитано при българите.

Алтернатива на услугата, след демонтаж на радиаторите и затапване на тръбите 

 За да сте сигурни, че плащате толкова, колкото потребявате, добър вариант за отопление са климатиците, печките, радиатори, панелни конвектори, камина, вентилаторна печка, газова печка и др. Те създават комфорт и гарантират сигурност, защото са за индивидуално ползване.

Демонтаж и затапване на радиатори цени 

 Затапването и демонтирането нарадиаторите се извършва в един ден. Следва пломбиране на крайщата на тръбите при налични тапи. Ако тръбите са заварени, не се налага пломбиране. Това е процедра при отказа от топлофикация само на определени абонати. При отказ от топлифакация на цяла сграда, топлоподаването се спира още от абонатната станция. 

 • цена за затапване на радиатори без скъсяване на тръби - 17,90 лв на тръба (след демонтиран радиатор, които се заплаща допълнително)
 • цена за рязане на тръба и затапване с тапа - 75,00 лв на тръба 
 • цена за рязане и заварка на тръба - цена 92,00 лв на тръба 
 • цена за демонтаж на радиатор - от 32,00 лв до 90,00 лв в зависимост от големината и вида на радиатора (чугунен радиатор, панелен радиатор или алуминиев радиатор .
 • цена за извозване на радиатор - по договорка 
 • цена за рязане на радиатор - по договорка 
 • цена за обслужване на АС- от 90 до 130,00 лв в зависимост от големината 
 • цена за посещение на адрес - 30,00 лв
 • демонтаж на топломер - 8,00 лв 

Демонтаж на радиатори топлофикация за София.

Всички цени са без ДДС

 

Свързване на радиатори за парно София

Свързване на радиатори за парноПрофесионално свързване на радиатори в София

Свързване на радиатори за парно се нарича процеса по монтаж на радиатора и неговото съединяване към парната инсталация. Свързване на радиатори за парно се извършва с тръби, като тръбите могат да са метални или други видове тръби, предназначени за целта. Съществуват също и гъвкави меки връзки за свързване на радиатори за парно. Не се използват водни съединения и други водопроводни тръби и меки връзки.

Свързване на радиатори за парно

Свързване на радиатори за парно може да се извърши по няколко начина и схеми: последователно свързване на радиатори за парно, едностранно свързване на радиатори за парно или кръстосано свързване на радиатори за парно. В пространството се шири мнение, че кръстосаното свързване на радиатори е най-правилното свързване на радиатори и е най-ефективното, но това съвсем не е така.

За да се извърши свързване на радиатори се използват различни фитинги и преходи особено при преминаване от един диаметър на тръбата към друг и от един материал към друг. Обикновено при свързване на радиатори се извършва и монтаж на спирателни кранове, секретни кранове и термо вентили. Някои видове свързвания се извършват с гумени уплътнения, докато за други се използват калчища и гарнитури от гума или друг топлоустойчив материал. Най-ефективно свързване на радиатори се постига след консултация със специалист и спазване на всички правила за монтаж на радиатори.

Свързване на радиатори за парно схема

Свързването на радиаторите се определя и от местоположението на щранговете на парната система. Парната система може да е двутръбна или еднотръбна, което налага и и начина на свързване на радиаторите към инсталацията. При самото свързване е важно да се спази наклона на тръбите от инсталацията (особено при удължаване на тръбният път). При неспазване на наклона е възможно образуване на въздушни възглавници, които ще е трудно да се отстранят.

Предлагаме доставка и монтаж на радиатори и лири за баня, ремонт на радиатори, демонтаж и затапване на радиатори, изграждане на парни инсталации, монтаж на алуминиеви радиатори, долно свързване на радиатор.

 

Затапване на радиатори

 Затапване на радиатори се налага най.вече при отказ от услугата на топлофикация или при демонтаж на радиаторите за ремонт на помещението. Естествено начина на затапването на радиаторите се определя в зависимост от целта. Затапване на радиатори може да се извърши чрез навиване на тапа на резба или чрез заварка на тръбата. Тапата може да се навие на старата резба или да се направи нова, ако мястото позволява. Напоследък става модерно да се използва и муфа преход тип компенсатор. Естествено начина на затапване зависи и от типа на тръбите. За да извършите затапване на радиатори е необходимо да изпразните системата (парната инсталация). При източване на парното трябва да отворите предварително крановете на радиатора. Крана може да е обикновен или термовентил, а някъде има и секретен кран.  Проверете изходящата тръба за наличие на секретен кран, които също трябва да се отвори. При затворени кранове на радиаторите водата от самият радиатор неможе да изтече и това пречи на работата.

Затапване на радиатори

затапване на радиатори  След като се източи напълно системата се преминава към разхлабване и развиване на радиатора от тръбната система на парното. Освобождава се напълно и се откача от куките и конзолите.  Следва демонтаж на крана, вентила и холендъра и затапване на тръбата. Тръбата е с мъжка резба и обикновено е с размер ½ или ¾ . Затапването се извършва с капа. След монтажа на капите се извършва пълнене на системата. Парната инсталация не трябва да остава празна за продължителен период от време. 

 При наличие на топломери по радиаторите е необходимо да се обърнете за демонтаж и отчитане на уредите към съответното дружество за топлинно счетоводство.  Най-вероятно след демонтаж на радиаторите от дружеството ще ви посетят за сваляне на показанията.

 Трябва да обърнем внимание, че някои абонати на Топлофикация немогат да извършат затапване на радиатори. Това са еднотръбните парни инсталации и сградите, които са на база.  Затова преди да се предприеме демонтаж и затапване на радиатори е необходимо да се обърнете към информационният център на Топлофикация на тел 0 700 11 111  или директно към вашият топлинен счетоводител по район.

 Елвидом ООД извършва демонтаж на радиатори, монтаж на радиатори, затапване на радиатори, ремонт на радиатори, рязане и извозване на стари радиатори, доставка и монтаж на радиатори за парно, ремонт на радиатори за парно, рязане на тръби, направа на резби, заварка на тръби, монтаж на лири за баня и преместване на радиатори.

 Работим с алуминиеви радиатори, чугунени радиатори и стоманени панелни радиатори.  При нужда от смяна на радиатори или друга услуга свързана с парно и радиатори е достатъчно да се обадите на тел 0895 012345. Елвидом ООД разполага с термографска камера и друга професионална апаратура за откриване на течове. Извършваме откриване на теч от тръби на парно без къртене.

 Професионален демонтаж и затапване на радиатори при отказ от парно София. Затапване на радиатори топлофикация, доставка и монтаж нарадиатори, демонтаж на радиатори София. Отказ от топлофикация София на достъпни цени. 

Цени за затапване на радиатори от 90 лева без ДДС. 

 

Комбинирани бойлери на ток и парно

Инсталация на комбиниран бойлер в София

 Комбинирани бойлери на ток и парно всъщност са електрически обемни бойлери с една семпертина или две семпертини.  Бойлерите със серпентина се наричат комбинирани понеже предлагат два или повече начина на затопляне на водата. Във водосъдържателя на бойлера. Комбинирани бойлери се изработват по различни технологии при различните производители. Пазара на бойлери предлага емайлирани комбинирани бойлери за ток и парно с емайлирани серпентини, стъклокерамични бойлери с емайлирана серпентина, неръждаеми бойлери с неръждаема серпентина и неръждаеми бойлери със медна серпентина. На пазара се предлагат различни видове бойлери със семпертини като материал, брой и мощност. Естествено и изводите са с различен диаметър и с различно разположение (леви, десни, горе и долу, дори вече има задни изводи). 

Избор на комбинирани бойлери на ток и парно

комбинирани бойлери на тоок и парно Избора на комбиниран бойлер е винаги труден поради богатото предлагане на марки и модели с различен обем на бойлера, серпентината, различни технически характеристики, разположение на изводите за присъединяване и начин на монтаж на самият бойлер ( подов монтаж, монтаж на стена или монтаж на таван).  Преди да предприемете избор на комбиниран бойлер трябва да изчислите необходимата мощност на серпентината, обема на бойлера, страна на изводите, мощност на електрическото захранване и едва тогава да търсите най-подходящ бойлер за вашите изисквания и дадености. При липса на опит в изчисленията ви съветваме да ползвате професионална консултация на сервиз за бойлери.

Свързване на комбинирани бойлери на ток и парно от професионалн сервиз за бойлери

 Свързването на комбинирани бойлери за парно и ток не се различава особено от свързване на електрически бойлер и лира за баня, но при изградена парна инсталация до изводите на бойлера. При липса на изводи за свързване или преработката на вече съществуващи изводи и тръби се налага намеса на професионален техник за бойлери.

 Трябва да се спазят всички изисквания за монтаж на бойлер към парно, които са дадени от производителя на бойлера. Трябва да заземите или занулите електрически бойлера, да спазите начина на монтажа вертикален или хоризонтален монтаж на бойлера) и не на последно място да спазите посоката на потока през серпентината. След свързването на бойлера за към парното се налага да обезвъздушите самата серпентина и водосъдържаателя на бойлера. Изпълнявайки тези изисквания вие осигурявате безпроблемна и безаварийна работа на вашият комбиниран бойлер към ток и парно.

 Ние от сервиз за ремонт и монтаж на бойлери предлагаме доставка и монтаж на комбинирани бойлери на ток и парно с гаранция от 5 години. Предлагаме също неръждаеми бойлери със семпертина от неръждаема стомана с 10 години пълна гаранция. Работим с марките: Теси, Дипломат, Елдом, Фламина, Тедан, Атлантик, Аристон, Горение, Стибел Елтрон и други марки бойлери. Комбинирани бойлери цени от 299,00 лв с ДДС и безплатна доставка. 

 

Теч от тръбите на парното - отстраняване

Теч от парното - откриване и отстраняване - София

Теч от тръбите на парното е нормално явление при стари парни инсталации и при неправилно изградени такива или изградени парни инсталации с некачествени материали. Тръбите на парното са пълни целогодишно с вода, а не както считат някои, че се пълнят само през зимата с топла вода. През лятото тръбите са пълни с вода и са под налягане, но не е включена помпата, водата не циркулира и не е топла. Това показва, че теч от парно може да се появи целогодишно.

Теч от тръбите на парното

теч от тръбите на парното При различните парни инсталации се използват различни тръби. Тръбите на парното могат да бъдат метални, тръби от PPR с алуминиева волжка или ALPEX тръби. Различните тръби използвани за изграждане на парно имат различни свойства. Така теча при различните тръби може да се проявява различно. При някои тръби теча ще се увеличава със затоплянето на водата в тръбите, а при други обратно при падане на температурата на водата в тръбите на парното.

Без значение от вида на тръбите, вида на парната инсталация (еднотръбна или двутръбна), вида на радиаторите и абонатната станция се налага използване на специална апаратура за откриване на течове без къртене.

Как се разбира, че имате наличен теч от тръби на парно?

Първият признак е падане на налягането в работната система на инсталацията. Второ може да се появят някъде мокри и влажни петна, а понякога мокрене и изсъхване в дадени области около тръбите. При съмнение за теч от тръби на парно е необходимо да се извърши термографски анализ на парната инсталация. За целта не се извършва термография на цялата система, а само на скритите части от инсталацията (това са тръби под земя и тръби в плочи и замазки на сградата). Термография с цел откриване на теч от парно се извършва при обилен теч и налично топлоподаване. Възможно е откриване на теч от тръби и при липса на топлоподаване (в летните месеци) но само при сериозен спад на налягането. Термографската камера открива температурните аномалии и така показва мястото на проблема, като ни дава информация и за състоянието на тръбите и цялата система. Естествоно за да стигнете до откриването е необходимо калиброване, настройка и възможност за боравене с уредите за откриване на скрити течове.

Ние предлагаме откриване на теч от тръби на парно с камера от марката Flir. Откриваме и отстраняваме скрити ВиК течове и теч от тръбите на парното. Цени за откриване на течове и ремонт на течове. Извършваме също доставка и монтаж на радиатори, изграждане на парни инсталации, ремонт и монтаж на котли, затапване на радиатори, смяна на термоглави, термовентили и преместване на радиатори.

Откриване и отстраняване на скрити течове с камера, без къртене цена от 110 лв с ДДС.......до ....

 

Ремонт на радиатори за парно

Монтаж и ремонт на радиатори - парно отопление

Ремонт на радиатори за парно е широко понятие и включва в себе си много дейности п откриване и отстраняване на пробелми свързани с течове, въздух в системата, повредени обезвъздушители или блокирали кранове и вентили. Под ремонт на радиатори за парно се разбира отстраняване на течове по радиатори, смяна на обезвъздушители, смяна на тапи и щепсели, смяна на секретни кранове, смяна на термовентил, смяна на термоглава, смяна на ребра, смяна на глидери, смяна на муфи, смяна на повредени гарнитури, почистване на радиатори и обезвъздушаване на радиатори, както и други дейности свързани с ремонт на парни инсталации.

Ремонт на радиатори за прано в София

Ремонт на радиатори за парноОпределен ремонт на радиатори за парно се извършва при спиране на топлоподаването и източване на системата на парното, която може да захранва абонати от един вход на сградата, два входа и дори три входа от една сграда. Източването на системата се извършва при централно топлоподаване и липса на спирателни кранове или повреден термовентил. При локално парно отопление се налага източване само на съответният радиатори ли отоплителен кръг на които е радиатора. Други ремонти на радиатори за парно не налагат източване на системата. Такива ремонти са притягане на накрайници, резби и обезвъздушаване на радиатори, както и дори смяна на стар радиатор с нов при наличие на работещи секретен кран и термовентил. В случай като последният се налага източване на водата само от самият радиатор. Източването на радиатор се извършва с плитки съдове, които се монтират под връщащата тръба на радиаторното тяло.

Ние извършваме ремонт на алуминиеви радиатори, панелни радиатори, ремонт на чугунени радиатори и лири за баня. Предлагаме посещение на адрес за диагностика на проблеми, откриване на теч от тръби на парно с термокамера, отстраняване на теч от парна инсталация, доставка и монтаж на нови радиатори, термовентили, термоглави и дори затапване на радиатори при отказ от топлофикация.

Ние извършваме комплексни услуги при ремонт на радиатори за парно и парни инсталации, като се ангажираме с диагностика на проблем, източване, пълнене и обезвъздушаване на радиатори и абонатна станция, доставка на необходимите материали и ремонт на проблема, смяна на радиатори за парно.

Ремонт на радиатори за парно в София.

Продажба на радиатори за парно с осигурена доставка до дома на клиента при монтаж! Демонтаж, монтаж и ремонт на алуминиеви, чугунени и стоманени (панелни радиатори) радиатори за София.

 

Монтаж на радиатор върху гипсокартон - София

Ремонт на парно - монтаж на радиатори
монтаж на радиатор върху гипсокартон

При споменаване на думата отопление, на първо място във вашето въображение възниква образа на радиатора. Чугунените радиатори, които преди се срещаха практически във всеки дом, бяха еднакви, с груба форма, а да ги вдигнеш, беше просто невъзможно. Тръбите към тях минаваха през цялата стая и за да ги облагородим ги боядисвахме в бял цвят. Но не може да не отбележим, че именно радиаторите могат да служат на стопаните си вечно, те остават като едни от най-ефективните прибори за отопление през зимния сезон.

Да поставите радиатори в дома си сигурно ще бъде едно от най-правилните решения за ефективност на отоплението. А за да осъществите решението максимално бързо и качествено най-добре се обърнете към подходяща фирма. Специалистите ще имат възможност да определят точния за вас модел, броя на глидерите и размерите.

На пазара днес са представени радиатори, направени от различни материали – чугунени, алуминиеви, железни, биметални. Кой е най-подходящият за вас? Вечните чугунени радиатори, вече не са това, което представляваха. Днес те са с плосък, изискан дизайн на ребрата. Сред достойнствата на този вид радиатори са дългото съхранение на топлина, която се отдава постепенно в помещението. Имат малка корозия. Естествено са по-скъпи, по-тежки и имат нужда от повече обработки преди да се монтират. Причината е, че се продават без грунд и боя. Това от своя страна дава възможност да изберете цвета на радиатора.

Монтаж на радиатор върху гипсокартон

Алуминиеви радиатори – не се различават особено от чугунените. Основната разлика е в глидерите. Вентилационните отверстия в тях равномерно разпределят топлия въздух в помещението, а с гладката си повърхност могат да бъдат закрепени навсякъде. Често се срещат случаи на монтиране на алуминиеви радиатори върху гипсокартон. Специалистите на фирмата могат да извършат тази услуга като укрепят с допълнителен профил металната конструкция, за която се закрепват гипсокартонените плоскости.

Биметални радиатори – радиатори компромис между чугун и алуминий. Универсалната конструкция на такива радиатори насочва горещата вода по стоманените тръби, отдавайки топлината на алуминиевите панели, а те нагряват въздуха в помещението.

Железни радиатори – често имат релефна повърхност. Техният проблем е, че понякога протичат на мястото на свързване на частите. Радиаторите имат високо топлоотдаване, гъвкави възможности за включване.

След като вече сте си избрали подходящите радиатори за вашия дом, то идва ред на нас – фирмата за монтиране. Ние ще се отзовем професионално на вашите нужди, а при необходимост ще демонтираме или ще подсигурим обслужването на вече съществуващите радиатори. Фирмата ни ще реши проблеми, възникнали с неработещи ребра; протекъл радиатор; повреден термовентил или смяна на радиатори с нови, всичко на достъпни и конкурентни цени с необходимата гаранция.

Монтаж на радиатор върху гипсокартон цена от 90 лв с ДДС до ......

Професионален монтаж на радиатор върху гипсокартон с гаранция. Продажба, доставка и монтаж на радиатори. Демонтаж и затапване на радиатори при отказ от парно 0895 012345.

 

Свързване на бойлер към парно

Свързване на бойлер към парно 

 Свързване на бойлер към парно включва свързването на топлообменика вода-вода на бойлера към отоплителната инсталация. Бойлерите подходящи за монтаж към парно отопление или друг алтернативен топлоизточник са всъщност бойлери със серпентина или няколко серпентини, при свързване към няколко топлоизтоочника.  Свързването на бойлера към парно отопление се извършва по определен начин и правила. На схемата по-долу ще видите начина на свързване на бойлер със серпентина серпентина ( комбиниран електрически бойлер) към парно. 

 Системата на парното отопление е свързана към серпантината (топлообменника) на бойлера, като по този начин загрява и водата във водосъдържателя на бойлера. Захранването на серпентината на бойлера се контролира ръчно или с електромагнитен клапан, които се управлява от терморегулатор и контактор. На схемата се виждат необходимите елементи и начина на монтаж, които осигуряват нормалната и правилна работа на бойлера със серпентина. Задължително се монтира четерипътен вентил с манометър, разширителен съд за компенсация на налягането и обезвъздушител, като за предпочитане е автоматичен обезвъздушител в горната част на серпентината. Парното отопление, като източник може да се замени със слънчев панел или термопомпена система. Бойлерите със серпентини предлагат и комбинирани варианти. При комбиниран електрически бойлер с две серпентинии може да използвате два топлоизточника - парно отопление и слънчев панел или друга комбинация.

Сервиз за продажба, монтаж и ремонт на бойлери София 

 Свързването и монтажа на бойлера към електрическата инсталация и водопровода се извършва по стандартни схеми, спазвайки инструкцията за монтаж на бойлера. Бойлерите със серпентини най-често са с обем от 80, 100, 120, 150 и 200 литра, като са предвидени за монтаж на таван, стена или подоов монтаж. Разновидностите на бойлерите за монтаж на таван и стена са : вертикален монтаж и хоризонтален монтаж.

 Сервиз за ремонт на бойлери Елвидом ООД предлага доставка и монтаж на бойлери със серпентина. Извършваме свързване на бойлери към парно в рамките на град София и съседните населени места. Можем да извършим доставка и подмяна на вашият бойлер, да изградим парна инсталация или разклонение от вашата парна инсталация при липса на такъв. 

Професионален сервиз за продажба, монтаж и ремонт на бойлери в София предлага изграждане на изводи и свързване на бойлер със серпентина към парно. 

Ремонт на бойлери по домовете за София. Дежурен техник за ремонт на бойлери 24/7 на телефон 0895 012345. 

бойлер към парно

 

Доставка и монтаж на радиатори

доставка и монтаж на радиатори и лириДобър майстор за монтаж на радиатори за парно

Елвидом ООД предлага на свойте клиенти за София комплексна услуга по смяна на радиатори.  Какво включва смяната на радиатори?  Смяната на радиатори с централно локално топлоподаване включва следните дейности: източване на абонатна станция, разкачане на радиатори от тръбите, демонтаж и сваляне на радиатори от кнзолите им, окомплектоване на новите радиатори, оразмеряване и монтаж на конзоли за новите радиатори, монтаж на радиатори, свързване на радиатори към тръбната мрежа, пълнене и обезвъздушаване на парната инсталация и обезвъздушаване на новите радиатори.

Доставка и монтаж на радиатори 

 За улеснение на избралите услугите на Елвидом София ние предлагаме посещение и консултация на място за изчисляване на мощността, доставка на алуминиеви радиатори, доставка на чугунени или стоманени (панелни) радиатори и лири зя баня. Доставяме и монтираме новите ви радиатори, като подсигуряваме монтажа и демонтажа на старите радиатори. При желание може да извозим старите ви радиатори, като пазим да не надраскаме и изцапаме. При по-големи и масивни радиатори може да се разглобят на части от по 10-12 глидера, за по-лесно изнасяне или да се нарежат с електрически трион за метал. Ползва се електрически трион, които не произвежда искри при рязането с цел защита и запазване на подовите настилки и мебелите и разбира се предпазване от пожар. 

 

Монтаж на радиатори с безплатна доставка за София

 Не е нужно да търсите топлофикация или сърдитият и кисел домоуправител да източва абонатната, да пълни абонатна и да я обезвъздушава-това го вършим ние! От клиентите решили да сменят старите си радиатори или да си монтират нови радиатори се изисква само ключ за достъп до абонатната и всичко останало поемаме ние от Елвидом ООД София.

 Избраните марки и модели радиатори или лири за баня ще доставим безплатно до вашият дом, ще ги качим и ще сменим със старите ви раждясали и протекли радиатори.

 Елвидом ООД е професионална фирма за професионален монтаж и ремонт на радиатори за парно, като предлага монтаж на радиатори на изгодни цени. Извършваме монтаж на радиатори в София и околните райони, като осигуряваме доставка , напълно безплатна в рамките на град София. Извършваме доставка и монтаж на алуминиеви радиатори, чугунени радиатори и панелни радиатри с гаранция. Предлагаме също ремонт на радиатори и обезвъздшаване на парни инсталации. 

Предлагаме следните дейности:

 • доставка на радиатори
 • доставка и монтаж на лири за баня 
 • монтаж на радиатори,
 • продажба и монтаж на алуминиеви радиатори,
 • продажба и монтаж на панелни радиатори,
 • продажба и монтаж на стоманени радиатори / панелни радиатори 1Р, 2Р и 3Р
 • продажба и монтаж на чугунени радиатори,
 • демонтаж на радиатори,
 • монтаж на радиатори,
 • затапване на радиатори
 • добавяне на глидери 
 • смяна на глидери 
 • смяна на термовентил
 • смяна на термоглава 
 • смяна на обезвъздушител
 • монтаж на обезвъздушител на чугунен радиатор 
 • отстраняване на теч от радиатор 
 • преместване на радиатор 
 • промиване на радиатор
 • обслужване на радиатори 

При въпроси моля обърнете се към нас на тел 0895 012345.

 Не изкупуваме стари чугунени радиатори! Извозването на радиаторите от Елвидом ООД се заплаща отделно от услугата за монтаж и демонтаж на радиаторите. 

 

Монтаж на камини с водни ризи. Изграждане и ремонт на локално парно

монтаж на камини с водни ризи

Изграждане и ремонт на камина с водна риза - София

Локалното парно отопление има много варианти на изпълнение. Може да се изгради на ток, газ или твърдо гориво. Има възможности да се използват топлоотдаващи котлета и камини с водни ризи, монтирани в помещенията за отопление или да бъдат изведени навън в сервизни помещения или мазета. Всичко това зависи от условията, в който ще работи парната инсталация и вида на котлето или камината с водна риза, както и от необходимото кооличество топлина.

Продължение...

 

Изграждане и ремонт на подово отопление

изграждане на подово отопление, ремонт подово отопление

Подово отопление на ток и с водна риза - монтаж и ремонт за София

Подовото отопление е максимално ефективен вариант за отопление на помещения от всякакъв вид и предназначение. При този вид отопление се получава максимално КПД и най-висок комфорт на отопление. Причината за този висок КПД п е в разпределението на температурните слоеве по височина, като тръгват от най-студената точка и голямата повърхност на отопление точно в тази точка. Най-топло е в горната част, до тавана на помещеението, а най-студено е ниско до пода. Така студеният въздух се загтрява, без да се изсушава и циркулира естествено през цялото помещение, като оставя приятно усещане за топлина на краката, без налични принудителни циркулации и течения. Липсват също и съществените разлики между темперятура горна и долна точка.

Продължение...

 

Откриване на течове без къртене със специална апаратура /Rothehberger/

откриване на течове парна инсталация под замаски

Ултразвуков и термо анализ за откриване на течове - София

При загуба на вода от парната инсталация се касае за теч от парното. Откриването на теч от видимата част на тръбната инсталация на парно не е толкова трудна задача. Ако теча обаче е в скрита част на тръбите - например под замаска или под земя вече проблема е сериозен и се касае за скрит теч от парно отопление или наречен още теч от тръби на парното. Замаpката, бетона или земята разпръсква водата и не позволяват да се види точното място на теча, а къртенето на цялата плоча е непосилно и скъпо мероприятие, с което много съседи няма да са съгласни.

Продължение...

 

Обезвъздушаване на отоплителни системи

обезвъздушаване на отоплителни системи

Обезвъздушаване на парно - София

Отоплителните инсталации на жилищни и промишлени сгради в нашите климатични условия се ползват единствено през зимният период. През останалото време парното не функцинира и по тази причина се появяват загуби на течност от тръбната инсталация породени от течове и изпарения. Това от своя страна води до влизане на въздух в тръбната системата и радиаторите. Въздух в парните инсталации и радиаторите навлиза и при ремонтни дейност на парното, като демонтаж и монтаж на радиатори, помп и итермовентили.

Отстраняването на теча и нановото пълнене на обонатната до стандартното ниво, не води до обезвъздушаване на системата на парното и самите радиатори. Процеса за изкарване на въздуха от тръбите се нарича обезвъздушаване на парната инсталация и може да се извърши надеждно и качествено само, когато парното работи и има топлоподаване, а също таки има монтирани обезвъздушители във всички по-високи точки на системата и радиаторите. Обезвъздушителите биват автомаатични и ръчни. Някои по-стари чугунени радиатори нямат обезвъздушители. При по-трудни за достъп и организация на обслужването АС се налага монтирането на обезвъздушители.

Продължение...

 

Монтаж на циркулационни помпи София

монтаж на циркулационни помпи

Доставка и ремонт на циркулационна помпа

Циркулационните помпи биват няколко вида. Това са битови, сградни и индустриални циркулациионни помпи. Ползват се спрямо дебита и нуждите на инсталацията. Фирма Елвидом ООД извършва монтаж на всички видове помпи за топла и студена вода от всички видове и стандарти.

Водопроводчиците ни разполагат с модерни инструменти за справяне с демонтажа и монтажа на новата помпа за максимално кратко време и с високо качество на услугата.

Продължение...