ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Пълнене и източване на течностите в отоплителните инсталации

( Оценка 4.3 ) от ( 12 отзива )

пълнене и източване на отоплителни инсталации

Профилактика и ремонт на парно - пълнене и източване - София

Всяка парна инсталация има нужда от профилактика и ремонт. За да се извършат тези дейности трябва да бъде източена системата. Системите се пълнят и проверяват, за да не изтича течност от дефектирала тръба. Различните парни инсталации се пълнат с различни течности, например малките инсталации в еднофамилните сгради, при които няма централно парно се пълнят с антифриз. При източване и пълнене наа абонатната станция трябва да се предопреждават потребителите и крановете на раадиаторите да останат оотворени, докато трае тази процедура. Целта на отворените кранове е при пълненето, въдуха в радиаторите да излезе.

Антифриза в парните инсталации се налива с цел, когато парното не се ползва да не се получи замръзване и от там пробив в тръбната инсталация. Но има и друга причина за нааливане на антифриз. Антифриза има аантикорозионни свойства и смазочни свойства. Антифриза в парната инсталация не допуска образуване на ръжда и намаля амортизацията и износването на помпите. Ръжда се образува при парни инсталации с метални тръби и при радиатоори от стомана, панелни и чугунени радиатори. Образувалата се ръжда от своя страна прави воодата по-гъста и по трудна работата на помпата. Инсталациите на по-големите жилищни сгради с централно парно се пълнят с вода, понеже при тях топлоподаването е коригирано спряма номинални и минимални температури и няма опасност от замръзване, а профилактики се извършват всяка година от ТЕЦ.

Елвидом ООД извършва професионална поддръжка на парните инсталации, котли и абонатни станции. Предлагаме и абонаментна поддръжка по договорни отношения за нуждаещи се и стари клиенти на преференциални цени.

Не губете време при нужда потърсете ни на 0895 012345. Ще останете доволни! Разполагаме с обучен персонал преминал през практическата проверка на времето и множеството изисквания на клиентите и обектите.