ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Смяна на нагревател на бойлер

( Оценка 4.8 ) от ( 5 отзива )

  Смяна на нагревател на бойлер с мокър нагревател се извършва при напълно източен бойлер.  Преди да предприемем смяна на нагревателя се налага диагностика на проблема и установяване на повредата със сигурност. За да прецените дали нагревателя е изгорял е необходимо да разполагате с мултимер и да замерите съпротивлението на нагревателя. Съпротивлението се преобразува в електрическа мощност и трябва да отговаря по стойност на електрическата мощност на нагревателя във ватове W. Основните мощности за нагреватели на обемни бойлери са от 1200 W до 4000 W. За сухи керамични нагреватели е приета мощност от 2400 W, а за мощността на нагревателите с моментно действие до 24kW или 24000 W. 

 За да сте на 100% сигурни, че нагревателя е изгорял може да замерите за токова утечка, а също и напрежението на клемите към нагревателя.  След като се установи повредата трябва да демонтирате нагревателя. При обемните бойлери със сух нагревател това е лесно и не налага източване на водата от бойлера, демонтаж на фланеца и демонтаж на цялата електрическа част.  Нагревателя обикновено е керамичен и се държи на една единствена контра с резба, която е възможно да развиете дори с ръка.

Смяна на нагревател на бойлер

смяна на нагревател на бойлер При бойлерите с мокър или директен нагревател нещата са малко по-сложни. В повечето случай нагревателя е монтиран на фланец  (Дипломат, Елдом, Аристон, Атлантик, Тедан и дори Stiebel Eltron). Фланеца може да е външен или вътрешен. Външният фланец е монтиран на болтове към водосъдържателя на бойлера, а вътрешният фланец се монтира от вътрешна страна на нагревателя и се притяга с обратна скоба и болт. Предимствата и недостатъците са много и за двата вида фланци. Фланците за вътрешен монтаж имат труден монтаж, но основното им предимство е, че при прегряване на бойлера има възможност за отваряне и изпускане на налягането, което им придава свойство на последна механична термозащита при аварийни ситуации.  Повечето нагреватели са захванати към фланеца с гайки. Има също и нагреватели тип фланец с вградена сонда. Тези нагреватели се монтират най-лесно и е с резба с присъединителен размер 1 ¼“.

 Смяната на подобен род фланец обаче изисква опит и търпение. Ние от сервиз за бойлери Елвидом препоръчваме винаги при смяна на нагревателя да сменяте задължително и гарнитурата на нагревателя и на фланеца.

 

 Ние извършваме смяна на нагревател на бойлер на цени от 47 лв до 68 лв, като осигуряваме доставка на необходимите резервни части за вашият бойлер. В обявената цена не са включени резервните части. Ние извършваме смяна на нагревател на бойлер Теси, смяна на нагревател на бойлер Елдом, смяна на нагревател на бойлер Дипломат  и смяна на нагревател на много други марки бойлери с гаранция от 12 месеца.

 Елвидом ООД е професионален сервиз за ремонт и монтаж на бойлери. Извършваме още професионални ВиК и електро услуги по ремонт и монтаж на електроуреди, електроинсталациии, смянана ел табла, както и отпушване на тоалетни и мивки, монтаж и демонтаж на тоалетни, душ смесители и душ кабини. Смяна на нагревател на бойлер Теси с таранция от 12 месеца на цена 57 лв. 

Ориентировъчни цени за смяна на нагревател на бйлер!