ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Обезвъздушаване на отоплителни системи

( Оценка 3.5 ) от ( 26 отзива )

обезвъздушаване на отоплителни системи

Обезвъздушаване на парно - София

Отоплителните инсталации на жилищни и промишлени сгради в нашите климатични условия се ползват единствено през зимният период. През останалото време парното не функцинира и по тази причина се появяват загуби на течност от тръбната инсталация породени от течове и изпарения. Това от своя страна води до влизане на въздух в тръбната системата и радиаторите. Въздух в парните инсталации и радиаторите навлиза и при ремонтни дейност на парното, като демонтаж и монтаж на радиатори, помп и итермовентили.

Отстраняването на теча и нановото пълнене на обонатната до стандартното ниво, не води до обезвъздушаване на системата на парното и самите радиатори. Процеса за изкарване на въздуха от тръбите се нарича обезвъздушаване на парната инсталация и може да се извърши надеждно и качествено само, когато парното работи и има топлоподаване, а също таки има монтирани обезвъздушители във всички по-високи точки на системата и радиаторите. Обезвъздушителите биват автомаатични и ръчни. Някои по-стари чугунени радиатори нямат обезвъздушители. При по-трудни за достъп и организация на обслужването АС се налага монтирането на обезвъздушители.

Когато водата и въздуха в инсталацията се нагреят те се разширяват, така въздуха стигнал до обезвъдушителите се изпуска и остава само течност. Въздух в инсталацията не трябва да има, защото наличието му създава предпостовки за образуването на въздушни възглавници, които от своя страна въъзпрепятстват нормалното зиркулиране на водата в системата и радиаторите, а от там и по-слабо топлоотделяне.

Нашите специалисти са на разположение и са с дългогодишен практичен опит в процеса на обезвъздушаване на парни системи, радиатори и лири за баня.

Те знаят разпалажението на така наречените обезвъздушители и в най-старите сгради където дори и собствениците на сградата не могат да ги открият. Имат практика в централните части на София където повечето парни инсталации са преправяни или нефункционират нормално.

Въздушните възглавници пречат на нормалният топлообмен и така намалят ефективноста на парното отопление. Цените за обезвъздушаване на парни инсталации и радиатори се определят на място след оглед.

Вижте и нашите цени за обезвъздушаване на радиатори и отоплителни системи.

Елвидом ООД разполага с нужния персонал от професионалисти за извършване на монтажни и ремонтни дейности на парно отоплителни инсталации. При необходимост просто се обадете на 0895 012345 и ще получите професионална услуга в кратки срокове на достъпни цени. Гаранции.

 
 
Дежурни телефони:
02 / 870 31 03
0895 / 012345

денонощно
24 / 7
 

Вижте още информация за други услуги по парно и отоплителни системи

Как проектираме една отоплителна система.

Важно ли е да се поддръжа отоплителната система?

Превантивни мерки при монтаж и демонтаж на радиатори.

Подово отопление или стенни радиатори.

100garancia 12