ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Намиране на течове по отоплителни системи

( Оценка 3.8 ) от ( 12 отзива )

откриване на течове по отоплителни системи

Теч от парна инсталация - София

Отоплителните инсталации без значение от вида на тръбите и фитингите, от които е направена тръбната инсталация се повреждат и протичат. Това води до спадането на работното налягане във парната инсталация, което води до загуба на топлопреносимоста на по-горните етажи и при по отдалечените радиатори. Лошото, че повечето течове от парно са скрити, т.е не се виждаат с невъоръжено око. Скрит теч от тръби на парни инсталации се открива с термографска камера и специални валгомери, като понякога е възможно използването на ултразвук.

Теч от парната инсталация прави системата на парноото неефективна, а в същото време енергията за затопляне на водата расте, като не на последно място изтичането на течност (вода или антифриз) нанася щети по конструкцията на сградата. В този момент се налага специализираната намеса на професионалната апаратура и обучен персонал. За да се открият тези скрити течове е необходимо не само професионална апаратура, но и добри познания по парни системи и ВиК, както и сертификат за откриване на течове, сертификат и разрешително за термография на сгради.

Елвидом ООД разполага с уреди работещи с анализиране на ултразвук, инфрачервни лъчи и ел.магнитен резонанс. Това са уреди на световно известни марки в областа на откриването на скритите течове. Информацията от тези уреди се преобразува и отчита, като се прави подробен анализ и се стига до диагностиката на теча. В най-заплетените случаи се ползва и газ-анализатор. Този метод на откриване е доста скъп, но изключително точен, защото е комбиниран метод и се използава за теч от тръби под земята и с голям дебит и дълбочина на полагане. В сградните инсталации, за откриване на скрити течове се работи предимно с термокамера и специализирани влагомери.

Ние предлагаме откриване и отстраняване на скрити течове от парни инсталации с апаратура за откриване на течове и термографски камери. Термокамерата позволява откриване на скрити течове и от тръби на водопровода за студена и топла вода, както и течове от канализацията-скрит теч от канали. С термографската камера се откриват скрит теч от съсед и теч от баня, теч от покриви и скрит теч от тераси, ВиК течове и други разновидности на течовете. Термографската апаратура и анализ позволяват откриване на теч, без къртене. За улеснение на нашите клиенти ние от Елвидом ООД създадохме екип за отстраняване на течове. Извършваме ремонт и възтановителни ремонтни дейности след отстраняването на теча.

Фирмата дава гаранции за откриването на течовете посредством протоколи за обстойно изследване.

При скрити течове и проблеми по парни инсталации потърсете професионалисти - без да се колебаете на телефони 0895 012345 или 028703103. Бърза намеса и качество на обслужването.

откриване на течове по отоплителна системаоткриване на течове по отоплителни системи, отстраняване на теч

 
 
Дежурни телефони:
02 / 870 31 03
0895 / 012345

денонощно
24 / 7