ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Избор на нов бойлер

( Оценка 4.7 ) от ( 3 отзива )

Избор на нов бойлер - съвети

Разходите за отопление на вода възлизат наоколо 20 процента от вашия месечен бюджет за домакинството ви. Единственият по-голям разход е за отопление и охлаждане на дома ви. И ако сте прекарали повече време у дома поради пандемията, вероятно е използването и разходите ви да са се увеличили. Въпреки тези разходи, бойлерите обикновено се игнорират, докато не се счупят, оставяйки ви без топла вода и евентуално наводнено мазе. Затова при избор на нов бойлер, е нужно да изберете най-добрият за вас вариант.

Ако вашият бойлер е към края на полезния си живот и мислите да го смените преди да се повреди, ще е хуабво да знаете, че имате по-добър избор, понеже новите бойлери са по-енергийно - ефективни. 

Помислете за капацитета на бойлера

Обикновено електрическите бойлери са с обем 60, 80, 100 или повече литра.  Моделът и обемът на бойлера, който купувате, трябва да се съобрази с броя на хората, живеещи във вашия дом. От съществено значение е са и пиковете при консумация на вода топла. Четиричленно семейство, например, може да вземе няколко душа, да пусне съдомиялната машина и да изпере една или две перални на ден, за което ще е необходима общо 400 литра гореща вода или повече. Но това не означава, че домакинството се нуждае от бойлер с капацитет 400 литра.

Важно е да се вземе предвид колко литра вода може да затопли бойлера в рамките на 1 час. Това трябва да е описано на етикета на производителя.

В резултат на наскоро актуализираните стандарти за ефективност, бойлерите с по -малко от 200 литра обем сега имат 4 % увеличение на ефективността, а бойлерите с обем над 200 литра или повече имат повишаване на ефективността от 25 до 50 процента, в зависимост от използваната технология - термопомпа или кондензация. 

Важно е да обърнете внимание и на външните размери на бойлра, които искате да закупите. Поради повишената изолация и други подобрения на ефективността, някои по-нови модели може да са по-широки и/или по -високи от стария ви бойлер.

При проточните бойлери трябва да се обърне внимание на показателят литри в минута. Това е числото, което ви казва колко гореща вода нагревателят може да достави за определен период от време. Колкото по-висок е този показател, толкова повече топла вода може да достави устройството. Ако имате голямо семейство и множество бани, ще ви е необходим бойлер без резервоар с по-висок показател на литра в минута. 

избор на нов бойлер

 

Характеристики, които трябва да имате предвид

Гаранция: Обикновено бойлерите имат гаранция от 5 или 6 години, но има и такива с 10 години гаранция. Въпреки че обикновено се плаща малко повече за модели с по-дълга гаранция, установихме, че те са склонни да имат по-големи нагреватели или горелки, които могат да ускорят нагряването на водата. Съшо така те имат по-дебела изолация за по-малко топлинни загуби. Изберете бойлера с най -дългата налична гаранция.

Някои марки рекламират функции, които би трябвало да намалят натрупването на минерален котлен камък в дъното на бойлера чрез завъртане на водата. Въпреки че котленият камък може да съкрати живота на нагревателния елемент, не е нужно да инвестирате във фантастични функции, за да получите траен бойлер. Просто потърсете такъв по-голяма гаранция, който обикновено включва по-дълъг или по-дебел елемент.

За всички допълнителни въпроси, както и за запазване на час за доставка и монтаж на нов бойлер до вашия дом, можете да се съвржете с нас на посочените в сайта телефони.