ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Монтаж на бойлер върху гипсокартон

( Оценка 4.8 ) от ( 6 отзива )

Окачване на бойлер върху гипсокартон - за София и околностите

При монтаж на бойлер върху гипсокартон се изискват предварителни подготовки или преработка. Гипсокартона може да е лепен върху стена или да е изградена конструкция с гипсокартонова обшивка. При лепеният гипсокартон обикновено монтаж на бойлер се извършва по стандартен начин с по-дълги куки и дюбели, а за по-сигурно и здраво закачане се използват химически анкери. При монтаж на бойлер на гипсокартон с конструкция от проофили обаче нещата не са толкова лесни.

Монтаж на бойлер върху гипсокартон монтиран на конструкция

монтаж на бойлер върху гипсокартонМонтаж на бойлер върху гипсокартон при наличие на изградена конструкция се налага преработка на конструкцията с цел оразмеряване на профилите по размер на планката за бойлера, освен ако това не е предвидено още при изграждането на конструкцията. Практически е невъзможно да извършите монтаж на самият картон. Необходимо е тежестта на бойлера да се поеме от конструкцията на стената. При липса на друг вариант за монтаж и напълно изградена стена се извършва рязане и отваряне на картона с цел достигане на конструкцията от профили.

Следва преработка на конструкцията, като към нея се захваща специална шина, която се закрепя със самонарезни винтове. При нужда се извършва укрепване на шината към тавана или пода в зависимост от условията. Всички преработки се извършват в самата кухина на стената и остават само изводите за окачане на бойлера на самата шина. Следва затваряне на стената с плоскости от гипсокартон, шпакловка и боядисване. Докато изграждате конструкцията за монтаж на бойлер върху гипсокартон може да извършите преработка и преместване на изводите за електрическият кабел и водопроводните изводи за бойлера.

Има още един начин за поставяне на бойлер върху гипсокартосн. При наличие на възможност и място бойлера може да се монтира с метална конструкция към тавана с помощта на анкерни болтове и стоманени профили. Така тежестта на бойлера се поема изцяло от тавана (стоманобетонна плоча) и самата метална конструкция. При монтажа конструкцията се монтира плътно до стената от гипсокартон, но тежестта не пада върху стената.

Сервиз за бойлери Елвидом ООД извършва монтаж на бойлер върху гипсокартон, като преработва стени и конструкции. При нас може да заявите посещение за вземане на размери за изработка и монтаж на стоманени конструкции за монтаж на бойлера към таван. Елвидом ООД извършва още монтаж на обемни и проточни бойлери за баня и бойлери за кухня. Предлагаме доставка и монтаж на нови бойлери, както и извозване на старият бойлер. Осигуряваме безплатна доставка на всеки закупен бойлер от нас. Сервиз за бойлери Елвидом извършва професионален ремонт на бойлери по домовете с гаранция.

Елвидом ООД е сертифицирана и лицензирана фирма за откриване на скрити течове с камера. Извършваме откриване на течове без къртене, като се ангажираме с отстраняване на течовете открити от нас. Диагностика на скрити течове с камера FLIR за София и страната. Гаранция за откриване на скрит теч!

Цени за монтаж на бойлери.