ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Съвети при монтаж на бойлер

( Оценка 4.7 ) от ( 3 отзива )

 При нужда от нов бойлер е важно да знаете как ще бъде извършен монтажа на бойлера, от какъв бойлер имате нужда като вид, мощност и начин на монтаж. Трябва да съобразите габаритете на бойлера, захранването с вода и ток, както и не на последно място вида на стената или тавана където ще се монтира бойлера. Това са най-важните неща с които трябва да сте наясно. Ако нещо от до тук изброеното ви убягва е добре да се замислите за консултация или директно за фирма. Сервиза трябва да ви избере бойлер, да го достави и монтира.

 При избора, монтажа и експлоатацията на бойлер има доста особеностти, които дори не предполагате. Благодарение на тези особености фирмите и сервизите за монтаж на бойлери си изкарват прехраната. Една такава пренебрегвана и незачитана особеност е отводняването на клапана или разположението на обслужващият капак на бойлера ви. Ако това не се предвиди и не се вземе под внимание, спестените пари от монтажа може да похарчите двойно и тройно и да постоите без топла вода.

Съвети при монтаж на бойлер

Ако сте взели решение да монтирате бойлера сам, имайте предвид следните важни неща:

 Избор и монтаж на крепежни елементи

premestvane boilerТова са така наречените дюбели или анкери, в зависимост от материали в които ще се поставят. Независимо дали бойлерът е вертикален или хоризонтален, крепежните елементи са основополагащ момент в неговата инсталация. Дюбелите трябва да се подберат внимателно и да бъдат още по-внимателно монтирани. След монтажа се проверява надеждността им. Никога не се монтира дюбел в хлабав отвор и не се разчита на такъв, които не се стяга достатъчно здраво. Превъртащи дюбели, клатещи се такива или свободно влизащи и излизащи крепежи НЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ ПРИ МОНТАЖ НА БОЙЛЕР, без значение от обема му. Бойлера може да нарани човек, но и да експлоадира при падането си, което е доста по-опасно от самото падане.

 При избора на бойлер трябва да сте съобразили сечението на електрическият кабел, неговото местоположение и излаза на вода от топлата и студената тръбна система. При липса на накива е нужно да извършите преработка.

 Свързване на бойлер към водопровод. Свързване на бойлер към ел мрежа

 Задължително трябва да обърнете сериозно внимание за това коя тръба е за топлата вода и коя е за студената. При неправилно скачване може да се стигне до сериозни проблеми и повреди. Важно е при монтиране и демонтиране на уреда токът да бъде спрян за да не се случи злополука с този, който го поставя.

 ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ИЗПОЛЗВАНЕ НА ВЪЗВРАТЕН КЛАПАН,  но монтиран правилно и на правилното място, а именно входящата тръба на бойлера. 

 СВЪРЗВАНЕ НА БОЙЛЕР КЪМ ЕЛ МРЕЖАТА се  извършва по строга електрическа схема на свързване. Електрическата схема на всеки бойлер я има на капака или в книжката за монтаж и експлоатация на бойлера ви.