ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Монтаж на възвратен клапан за бойлер

( Оценка 2.8 ) от ( 19 отзива )

 Монтаж на възвратен клапан за бойлер се извършва задължително. Възвратният клапан на бойлера не се монтира по усмотрение или по желание на техника или клиента.  Възвратен клапан всъщност е и предпазен клапан. Задачата на този клапан е двойна. Веднъж трябва да спира връщане на топла вода от бойлера към водопровода и веднъж изпълнява ролята на механична защита от прегряване на самият бойлер. При прегряване на водата в бойлера се извършва свръх разширение от налягането и тогава клапана отваря, като изпуска налягането от бойлера навън във форма на капки или струя в зависимост от претоварването.

Монтаж на възвратен клапан за бойлер 

монтаж на възвратен клапан за бойлер Самият монтаж на възвратен клапан на бойлер се извършва посредством резба по която се навива към тръбата на бойлера. Както споменахме по-горе клапана се монтира на входящата тръба на бойлера или казано по друг начин на тръбата за студена вода. Понякога клапана тече без наличие на прегряване и възможните причини за това са две. Първата причина поради която е възможно клапана да отваря е високо налягане от водопроводната мрежа. Обикновено възвратният клапан е до 6 bar и след тази стойност на налягането отваря аварийно.

 Втората причина е отваряне на клапана поради амортизация и износване на контра пружината на самият възвратен клапан. В първият случай трябва да се измери налягането и да се монтира редуцир вентил ( вентил за редуциране на налягането от водопровода към бойлера). Във вторият случай се налага смяна на самият възвратен клапан на бойлера.

 При монтаж на възвратен клапан за бойлер трябва да се внимава и прочита добре листовката за експлоатация на бойлера. Може да е странно, но някои марки бойлери ( например Stiebel eltron) тече винаги от възвратният клапан и при такива бойлери е необходимо да се изгради дренаж за отводняване и изтичане на тази вода към канализацията.

Възвратен клапан за бойлер  цена от 49,00 лв

 При монтаж на възвратен клапан на бойлер за уплътняване се използват калчища, тефлон на лента или течен тефлон за да се избегнат евентуални течове между тръбата на бойлера и клапана.  В някои случай на монтаж на клапан се налага използване на преходи от ¾ към ½ и обратно, които са налични в комплекта на бойлера или се закупуват от железарски магазин.

 Ние предлагаме доставка и монтаж на възвратен клапан за бойлер, като извършваме и смяна на повреден клапан на бойлер. Предлагаме доставка и монтаж на бойлери, както е римонт на бойлери. Работим с италиански и немски възвратни клапани за бойлери.

Не използвайте стока със съмнително качество. Не забравяйте че клапана е защита на бойлера от прегряване. Клапана спасява бойлера от експлозия при прегряване!

Цена на клапан ½ - 27,70 лв без ДДС

Цена на възвратен клапан ¾ - 42,90 лв без ДДС

Цените на клапаните са за стандартни марки. При Стийбел, АЕГ, БОШ ш други немски марки със специален режим на работа

цената е според модела и одификацията на клапана. 

Такса посещение на адрес София - 30.00 лв

Цена за монтаж на възвратен клапан при монтаж на бойлер – в цената за монтаж на бойлер

Цена за смяна на възвратен клапан за бойлер  с източване и пълнене – 49,00 лв без ДДС