ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Монтаж на улуци

( Оценка 5.0 ) от ( 3 отзива )

 При монтаж на улуци има няколко правила, които трябва да се спазят. Основно, първо и най-важно правило е осигуряване на безопасност както за техническите лица извършващи монтажа на улуците, така и за преминаващите в основата на сградата.  Желателно е да се осигури безопасен периметър в основата на сградата чрез предпазни и сигнални ленти и надписи.

Монтаж на улуци, смяна на улуци и подмяна на улуци

монтаж на улуци  Трите действия не се различават особено. Улуците са различни видове и марки, но монтажа им е свързан с еднакви правила. Когато монтирате улук трябва да предвидите скобите за улука по такъв начин, че да гарантирате минимален наклон от 1 см на 300 см, което прави приблизително 0,3%. Захващането на челната дъска се извършва през 50 см с цел осигуряване на надеждност. След като се наредят скобите се взема улука и се поставя в самата скоба. Поставянето е характерно за различните марки и модели улуци, но повечето съвременни системи са с клик.

 Това означава, че след поставянето на задната част ан улука в скобата трябва да въртите докато се чуе щракване. При по-големи дължини от 4 метра се използват специални снаждащи елементи, които имат уплътнители. При  металните поцинковани улуци такива елементи няма и се извършва запояване на място. Размерите на улука са стандартни: размер мини, улук ф 100, улук ф 125, улук ф 133 и улук ф 145.

 Ние от Елвидом ООД предлагаме доставка и монтаж на улуци за новостроящи се сгради, поставяне на улуци, почистване на улуци, ремонт на улуци и водосточни тръби, смяна на улуци и подмяна на улуци, скоби, водосборни казанчета и други елементи от отводнителната система на покрива. Поставяне на улуци цени от 7 лв/м до 14 лв/м  в зависимост от условията, типа на покрива и модификацията на улуците. Предлагаме транспорт и доставка на улуци и водосточни тръби за София и околните райони. Разполагаме с автовишка и опитни алпинисти с дългогодишен опит.

 Извършвме още отпшване на улуци и водосточни тръби, ремонт на улци и водостоци и почистване на улци и водосточни тръби. Смяна и монтаж на водосточни тръби и улуци.