ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Ремонт на баня

( Оценка 5.0 ) от ( 2 отзива )

Чатичен или цялостен ремонт на вашата баня за София и региона

При ремонт на баня основните дейности са къртене на стари плочки, премахване на старите водопроводни тръби, както и канализационните и възстановяване на всичко премахнато. Възстановяването при ремонт на баня е свързано с изграждане на нов водопровод, канали, монтаж на нов сифон, лепене на плочки на стени и под и обзавеждане на банята – монтаж на моноблок, тоалетни, лири, ревизия, огледала, умивалник и смесители.

Ремонт на баня избор на плочки

При ремонт на баня и по-точно лепена на плочки е необходимо да изберем вида на плочките не само по цвят и форма, а и по предназначение. Има плочки за различни помещения с различно предназначение. При лепенето на плочки винаги се започва от първи или втори ред плочки над пода на самата стена. Най-важното при лепенето на плочки е да се спазят всички изисквания за подготовка на повърхността. Мястото трябва да се почисти и да е равно. Обикновено стените се лепят с фаянсови плочки а за пода се използват различни видове теракот и гранитогрес . При самият ремонт на банята трябва да се спазват всички условия и правила за разбъркване и полагане на лепилото спрямо препоръките на производителя. Лепилото трябва да се разнесе равномерно и плътно за да не остават кухини под плочките.

Цени за ремонт на баня при квадратура над 45м2

1

Фаянс, теракот диагонално редене и стандартно редене

33 - 39лв/м²

2

Цокъл - фабричен

8 лв/л.м

3

Цокъл - рязан

10 лв/л.м

4

Фриз за стена и под

8 лв/л.м

5

Подпрозоръчен плот

28 лв/л.м

6

Обръщане на врати и прозорци (с лайсна)

35 лв/л.м

7

Под с наклон в баня до 4м² (замазка и лепене)

350 лв/бр

8

Изработка на хастарна мазилка за плочки

15-19 лв/м2

9

Изграждане на кутия за тоалетна чиния

65-95 лв/бр

10

Монтаж на тоалетна, демонтаж на тоалетна, смесител и други

По договорка

 При самото лепене на плочки има много правила за полагане на лепилото, правилно редене и изграждане на правилни фуги.

Ремонт на баня Преди да започнете ремонт на баня се налага да закупите необходимите материали. За целта трябва да изчислите правилно и точно квадратурата на  стените и пода, като винаги се доставят от 5 до 7% в повече. Тези проценти са предвидени за фирата при рязане на плочките.

 След залепването на плочките има технологично време за изсъхване на лепилото и работата продължава с почистване на фугите и подготовката им за нанасяне на фугиращата смес.

 Фугиращата смес трябва да се приготви правилно и да се положи правилно. Правилното полагане на фугиращата смес зависи от дълбочината на фугата и техниката на полагане. Сместа трябва да влезе максимално дълбоко между плочките и да изпълни .цялата фуга за да не остават кухини.

 Ние предлагаме ремонт на баня от А до Я, като осигуряваме доставка на всички необходими материали за ремонта.