ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Ремонт на сифон

( Оценка 5.0 ) от ( 2 отзива )

 Ремонт на сифон от професионални водопроводчици за София и София област. Сифона е устройство което позволява събиране и отичане на използваната вода в мивки, вани, душ кабини, душ корита, писоари под на мокри помещения, тераси, балкони и умивалници, като в същото време осигурява спиране на миризмите от канализацията. Миризмите се изолират посредством водната възглавница. Водната възглавница пречи на разпространението на миризми от канала към помещенията, а водният джоб служи за утаяване на по-тежки предмети и боклуци, като по-този начин предпазва канализацията от задръстване и запушване.

 

Ремонт на сифон

ремонт на сифон При ремонт на сифон се разбира отстраняване на теч от сифон, отпушване на сифон или подмяна на сифон. Сифоните се разделят на два основни вида – сифон за мивка и подов сифон, като двата вида имат много подвидове. Сифона за мивка може да е свързан с канализацията посредством мека връзка или тръба, като може самият сифон да е тип мека връзка. При този тип сифони, меката връзка се явява като чашка на сифона и служи за спиране на миризмите. При подовите сифони е подобно, като има и прави сифони, при които няма водна възглавница. Този род сифони се използва за отводняване, покриви и открити площи при които водата се влива в дъждовната канализация и липсват миризми на канал. При подовите сифони за закрито помещение и отводняване на отпадни води се използват така наречените рогови сифони. Този тип сифони могат да бъдат с различна форма и големина, като почти всички се присъединяват към канализацията с PVC тръба ф 50 мм.

 При смяна на сифон на мивка се изисква демонтаж на старият сифон, монтаж на новият, като самият монтаж се извършва посредством винт, които притяга долната част на сифона към мивката или умивалника. На същият принцип се захващат и сифоните на душ кабините, ваните и умивалниците. При смяна на сифон от този тип се сменя задължително и гуменото уплътнение към канализацията с цел по-добро уплътнение и спиране на миризми и течове.

Смяна на подов сифон 

 Подмяната на подов сифон е доста по-трудна и сложна. За да подмените стар сифон с нов в пода се налага да отворите плочките, мозайкета и да преработите канала за мръсната вода. След това се изисква възтановяване на повърхностите като се запази наклона и нивото.

 Ние сме професионална фирма за ВиК ремонт и аварии и предлагаме откриване и отстраняване на скрити течове с камера, отстраняване на теч от сифон, смяна на сифон, подмяна на уплътнения на сифон, отпушване на сифони и мивки, монтаж на сифон на кухненска мивка, монтаж на сифон, смяна на сифон на душ кабини и смяна на подов сифон в баня и други ВиК услуги.

Разполагаме с авариен водопроводчик за София. Дежурен термограф за откриване на скрити течове с камера, без къртене!