ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Смяна на щрангове - ремонт на тръби и щрангове

( Оценка 5.0 ) от ( 4 отзива )

Смяна и ремонт на щрангове за София и региона

 Ремонт на щрангове се налага при остаряване и амортизиране на тръбите на щранга. Под щранг се разбира вертикалните тръби. Щранга може да е само от студена вода, само от топла вода или от двете. Има щрангове за парно, водопроводни щрангове и щранг за канализацията ( отпадна вода). При теч или повреди на няколко места в щранга обикновено се предприема смяна на щранга. Ако повредата е само на определено място и състоянието на щранга като цяло е задоволително се налага ремонт само на този участък. Ремонта на щрангове се извършва с поставяне на аварийна скоба, заварка при метални тръби или смяна на повреденият участък от тръбата.

Ремонт и смяна на щрангове за топла и студена вода. ВиК щрангове.

 Такъв ремонт налага демонтаж и монтаж на водомерните възли с цел да се освободят разклоненията на щранга и тръбите да излязат през ревизиите. В някои по-стари сгради ревизионни отвори няма и самите щрангове са положени в замазката или са зазидани. В такъв случай се налага къртене или монтаж на новите тръби външно. За закрепване на тръбите се използват специални скоби. При подмяна на щрангове се използват предимно PPR тръби, като за топла вода и парно се използват PPR stabi, които се отличават с по-висока здравина и надеждност.

Ремонт и смяна на щрангове за парно

При ремонт на щрангове за парно се налага поставяне на аварийна скоба, смяна на тръбата или направа на заварка. В зависимост от възрастта и състоянието на трасето се избира и типа на ремонта. Тук трябва да се има предвид при монтаж на аварийни скоби и навиване на резба, че външния диаметър на черните тръби е малко по-голям и нестандартен спрямо поцинкованите тръби. Това от своя страна може да доведе до непредвидени затруднения при ремонт на щрангове на парно.

Ремонт и смяна на щрангове за канализация

ремонт на щрангове При щрангове за отпадна вода е възможна частична смяна на щрангове. При смяна на тръбите се извършва укрепване на даденото парче за да не пропада. За частична смяна на тръби се използват компенсаторни муфи и специални преходи. Преходите и компенсаторните муфи позволяват при ремонта на тръбата да монтирате новата тръба без да се налага да демонтирате цялата вертикала. Желателно е също при подмяна на канала да се монтира и ревизионен отвор, които ще позволява отпушване при вентуален проблем.

 Понякога при ремонт и подмяна на щрангове се налага разкъртване между етажите. Такова разкъртване се налага при замонолитени тръби или при изливане на бетон между етажите с цел шумоизолиране и проникване на животни.  При ремонт или смяна на тръба от вертикалният щранг на канализацията се налага 

 Смяна на щрангове София от професионални водопроводчици. Цени за смяна на ВиК щрангове от 110 до 190 лв.

 

Предлагаме също отпушване на канали, отпушване на тоалетни и отпушване на мивки. Диагностика на скрити течове с камера, както и отстраняване на течове с гаранция. 

ВиК цени на Елвидом ООД.