ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

ВиК течове - откриване

( Оценка 5.0 ) от ( 3 отзива )

Скрити ВиК течове - откриване без къртене

ВиК течове се наричат течове от водопровод и канализация. ВиК системите и инсталациите търпят повреди и аварии. ВиК течовете всъщност са разлив на чиста вода, съответно при пробив във водопровод студена или топла вода и теч на отпадна вода при повреда в канализацията (мръсния канал). ВиК течовете освен по чиста и мръсна вода, се различават по дебит и най-вече по характерните особености. При теч от водопровод водата излиза под налягане, докато при теч от мръсния канал водата е на самотек и гравитачно. Това има голямо значение за оформянето на теча и неговите особености, както и начините за намиране и локализиране на ВиК течове. Скрити ВиК течове и откриването им е задача за професионалисти. 

Откриване на ВиК течове. Отстраняване на течове София на ТОП цени

ВиК течовеПри намиране на ВиК течове се използва уред за откриване на течове на вода, който позволява откриване на теч без къртене. Това е важно! При теч на вода под налягане могат да се използват едни методи за намиране на теч, които обаче не могат да бъдат използвани при теч на вода от канализацията.

Електронният корелатор е електро-акустична техника за локализиране на скрити течове, с помощта на която могат да бъдат чути, записани и възпроизведени шумове с обхват от 200 до 2000 MHz. Естествено, това е само част от множеството методи за търсене и намиране на течове. ВиК течовете трябва да се разделят на два основни вида. Първи основен вид ВиК течове е теч от вътрешна ВиК инсталация и втори вид ВиК теч от външна водопроводна или канализационна инсталация. Начините на откриване и възможностите за намирането на повредата са изцяло различни. 

Двата вида (вътрешен и външен ВиК теч) се различават един от друг с редица особености, което налага и различни начини за намирането им. Основният начин за откриване на ВиК течове във вътрешните инсталации на сгради е термографският анализ и микровълновите датчици с влагомери за различен материал и различна дълбочина. Метода намира приложение при откриване на външни ВиК течове, но сравнително ограничено. Термокамерата открива температурните аномалии, което означава, че при наличие на добър дренаж и бързо отичане на водите, метода няма да покаже резултати или поне резултатите няма да са задоволителни спрямо цената. 

Апаратура за откриване на ВиК течове

За външни течове се използват други методи, които се базират на улавяне на шума от изтичане на вода било от канализация или водопровод.

Елвидом ООД е фирма за откриване на течове в София и разполага с професионална апаратура и технически екип с лиценз и сертификат за откриване на ВиК течове и тяхното отстраняване. ВиК услуги и ремонти с гаранция от Елвидом ООД. Термокамера за откриване на течове, цена на услугите, запазване на час за посещение - свържете се с нас! Откриване на течове с термокамера София. Отстраняване на течове след откриването им.

Термографска диагностика на скрити течове с термовизионна камера от марката FLIR. Диагностика на скрит теч. Диагностика на теч в банята. Откриване на течове под земята.Намиране на скрити течове за София и страната.