ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Откриване на течове с термокамера

( Оценка 4.7 ) от ( 7 отзива )

Откриване на течове с камера в София и региона

откриване на течове с камераТечове на вода се появяват ежедневно. Всеки от нас е наясно, колко често се копае по улиците и се спира централното водоподаване. Течове има във външните водопроводи, уличните водопроводи, течове на вода съществуват от уличната канализация, поради което се получават пропадания и свличания, като течове съществуват и в ВиК инсталации на сградите. Течове се получават в мазета, тавани, течове има от покриви, течове от съседи, теч от тераса или балкон и още много други места на които е възможно да има теч на вода. Водата, все пак е навсякъде около нас – под земята, над земята, във въздуха и в самите наши жилища и на нашите работни места. В дома ни теч на вода, най-често се получава при пробив на тръби за водопровод, тръби за канализация, тръби на парно, подови сифони в банята, меки връзки и други.

Откриване на скрит теч без къртене

Ако теча е видим и мястото на проблема, може да се локализира на око, се преминава към самият ремонт на аварията. При някои течове, обаче се виждат само щетите нанесени от теча на водата. Такива щети могат да бъдат, висока влага, мухъл, плесен, стичане на вода, петна, падане на мазилка, подкожушване, надуване на дървени настилки и мебели, образуване на конденз или капки по тавана, както и редица други. Понякога имаме само загуба на вода (водомера отчита консумация, при липса на такава), като никъде не се вижда избиване на влага или вода.

Всички описани примери на теч на вода от неясно място, както и редица други за които сами се досещате, се наричат скрити течове. При наличие на такива течове се налага и тяхното откриване, т.е локализиране на мястото на повредата с точност, с цел нейното отстраняване. В противен случай ремонта може да продължи много дълго, като стойността му и щетите причинени от ремонта, докато се търси причината, могат да прехвърлят стократно щетите от самият теч.

Откриване на скрит теч се нарича откриване на течове с камера. Как се откриват течове с камера?

Каква е тази камера? Как работи и още куп въпроси възникват на момента. Един от основните въпроси на клиентите е надежден ли е метода?

Да метода е надежден и се основава ва визуализация и образна диагностика, нефилтриран процес относно графиките на топлината.

Откриване на теч с камера. Термокамера за откриване на скрити течове

При откриване на скрити течове се използва инфрачервена камера, наричана още термокамера или термографска камера. Това е камера, която работи с инфрачервени лъчи, т.е лъчите излъчвани от всеки един предмет. Тези лъчи са невидими за човешкото око и показват термичните разлики, което всъщност е тайната на термографската камера. Термокамерата има матрица, която преобразува невидимите лъчи в образ и картина на монитор или дисплей. На база образа от термичното лъчение се откриват температурни аномалии, които показват точното място на теча. Предимствата при откриване на течове с камера са огромни, но естествено камерата се подчинява на физичните принципи и закони на инфрачервеното лъчение.

Елвидом ООД редлага откриване на течове с камера от световно известният производител на термографски уреди Flir. Откриваме течове в София, Бургас, Стара Загора, Ямбол и други населени места в страната. Термография на скрит теч за цяла България.

Като всяко нещо у нас, така и откриването на течове с термокамера се изкривява и изопачава до степен угодна на фирмите предлагащи тази услуга. По тази тема искаме да вметнем, ме за да работиш с термокамера, не е нужна единствено и само камерата. Трябва да имате изкаран курс в две нива, издържан изпит в три нива и да си платите правото за това, което се нарича сертификат. Разбира се това не се спазва и слуха за голяма, бърза и лесна печалба привлича много "майстори".Липсата на институция или орган, които да контролира сертифицираните специалисти и самозваните няма! Това дава поле за изява на доста хора и фирми.

Фирми за откриване на течове в София

Повечето фирми, да не казваме, почти всички нямат такива, като през цялото тяхно „деяние“ обясняват надълго и нашироко , колко им е хубава камерата, какъв софтуер имат и в крайна сметка теча остава неоткрит. Вярно е също, че сертификата не открива теча или евентуално друг проблем по конструкция, инсталация или система, а самият оператор - наречен термограф. Попадали сме на ремонт по отстраняване на теч, открит от „майстори термографи“, където хората си изкъртиха цялата баня, а теча беше от горен етаж. Затова препоръчваме на всички да проверяват преди да започнат да къртят.

За коректно отношение, не може да става и дума и затова съветваме избирайте фирми със стаж, опит и сертификат за откриване на течове с камера, като по възможност изисквайте отстраняване на теча след откриването. Ангажирането с отстраняването е само по себе си гаранция за откриването!

Тук трябва да вметнем, че цената за отстраняването на теча се изготвя едва след откриването му. Цени за откриване и отстраняване на теч, вижте ТУК. При допълнителни въпроси, се свържете с наш сътрудник на посочените телефони.

Откриване на теч с камера цена от 198,00 лева.