ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Скрити течове - откриване - София

( Оценка 5.0 ) от ( 4 отзива )

Откриване на течове за София и региона - скрити течове

Скрити течове се появяват навсякъде където има вода, а вода има във всяка сграда. Откриване на скрити течове се извършва едва след като теча причини щети и по видимите щети се съди за наличие на скрит теч. Скрит теч може да се появи от покрив, може да е теч от водопровод, теч от канализация, теч от мръсния канал, теч от сифона, теч от балкон или теч от тераса, а дори и теч от банята на съседа. Не са редки случаите и на скрити течове от тръбите на парното.

Откриване на скрити течове на ТОП цени

скрити течове При скрити течове имаме налице щети, а причината за появяването им не е ясна. При опит да се открие причината за подобен скрит теч, без специализирана апаратура обикновено не се стига до откриване. Ако все пак сте решили да откриете теча сами ще се налага да къртите там където предполагате че е теча.

За да откриете подобен род течове се налага използване на професионална апаратура за откриване на течове без къртене. Въпросната апаратура включва множество от уреди и апарати, които са базирани на различен принцип на работа. Такъв уред е термокамерата, микровълновите датчици, земният микрофон, ултразвуковият преобразувател, радиографа и още много други уреди. Всички изброени и неизброени уреди до тук представляват дадена методика за намиране и диагностика на проблеми без къртене и разрушаване ( включително и скрити течове ) в дадени обекти и системи. Като цяло това е отделна наука и се нарича безразрушителен контрол на обекти.

Безразрушителните методи за контрол на даден обект се определят от неговите особености и характерни прояви на проблема. Идеята на тези методи за диагностика и контрол без да се разрушава целостта на обекта е да се спестят пари, врем и да с намалят загубите. Откриване на течове с апаратура се извършва само от лицензирани и сертифицирани фирми в областта на ТТ.

Откриване на течове с апаратура. Откриване на течове без къртене - София и региона

При откриване на скрити течове се използва някои от всичките методи за откриване на скрити течове без къртене. Всеки скрит теч има особености, които не позволяват използване на точно определена методика или обратното, налагат използването на конкретен начин за откриване на теча.

Напоследък се налага някакво "професионално" мнение, че инфрачервената камера (особено ако е с две дръжки или струва над 35 000 лева) е универсален уред за откриване на течове, но уви това не е така. Пример за това ще дадем в следните редове. Инфрачервената камера работи с определена дължина на вълната на топлинното излъчване. Това означава, че за нормалната работа на термографската камера трябва да няма топлоизолация или по-големи въздушни джобове. При наличие на топлоизолация и въздушни джобове термографията е напълно безпомощна. Скрити течове под топлоизолация, в окачени тавани с вата или изолирани сгради и стени на бани и тоалетни, както и топлоизолирани подове има в голямо количество. В такива моменти се налага откриване на скрит теч с ултразвук или друг способ, като разбира се може да ползваме и термографията. Тук основно опита на техника може да помогне за правилната диагностика и точното локализиране на мястото на скрития теч

Ние от Елвидом ООД използваме различни методи и начини за откриване на скрити течове, като предлагаме и откриване на скрит теч с камера без къртене. Създали сме екип от професионални водопроводчици за отстраняване на течове. Извършваме диагностика на скрити течове в цялата страна и София, като посещаваме обекти по предварителен график. Към нас може да се обърнете при запушена тоалетна, запушена водосточна тръба или при нужда от почистване на улуци.

Цени за откриване на течове може да видите в нашата ценова листа или да се информирате на тел 0895 012345.

Откриване на всички видове скрити течове с гаранция! Обследване на течове, термокамери за откриване на течове, откриване на течове София, диагностика на теч в банята. Работим на територията на София и цялата страна с предварително записване.