ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Теч от баня - откриване и отстраняване

( Оценка 4.5 ) от ( 4 отзива )

Откриване на скрит теч в баня в София - денонощни услуги

Почти всички течове в жилищата са причинени от теч в банята. Много малка част от течовете са от покрив, фасада, кухня, тераса или парно. Причината за високият процент на течовете от банята е в изработката на хидроизолацията на банята и нейното поддържане. В банята постоянно е мокро и влажно. Освен къпане и пране в банята се разлива вода при миене на стените и пода, санитарният фаянс и мебелите.

Откриване и отстраняване на скрит теч от баня, без къртене!

Разливането на вода е нещо нормално и естествено в баните, като се има предвид, че са предназначени точно за това. Проблемите с теч от баня, обаче идват веднага щом са на лице некачествена изработка на водопровода, каналите, сифона, плочките, хидроизолациите и не на последно място фугите в банята. Разбира се и качествените изработки подлежат наамортизиране.  Много често проблемите са най-вече в нови и ремонтирани бани, което от своя страна говори за некачествена изработка и материали. Естествено не всички ремонти под този знаменател.

Теч от баня може да предизвика влага и мухъл по вашите, външни стени на банята, надуване (при паркети) и промяна в цвета на подовите настилки. Също така теч при съседите, теч или петна при съседите под вас (теч от тавана на банята им) и още много други. Може да отсъстват видими признаци. Може да са налични само неприятна миризма и висока влага. Това често се отдава на непроветрено помещение, но не винаги това е причината. Обикновено скритият теч е точно затова скрит, понже не се вижда , а създава проблеми.

Има и скрити течове, които не се проявяват по никакъв начин, водата просто се просмуква и промъква в съвсем друго направление - съседи, канализация, дренаж при къщи и други подобни.

Евентуалните причини за теч в банята могат да са следните:

 • Теч от сифон (подов сифон)
 • Теч от канал (канала на пода от PVC тръби с ф 50)
 • Теч от вертикалната канализация с ф 110
 • Теч от водопровод на студена вода
 • Теч от водопровод топла вода
 • Теч от вертикалните щрангове за чиста вода
 • Теч от кранче на пералня или смесителна батерия на мивка
 • Теч от душ кабина
 • Теч от вана
 • Теч от фуги в баня
 • Теч от фитинги
 • Теч от тръби на парното

Откриване на теч от баня - ТОП цена

Откриване на течове Естествено изброените причини до тук са твърде много и обхващат, почти цялата баня, като трябва да поясним, че не отбелязваме всички възможни причини. При нови бани, а и стари, но запазени такива, никак не е приятно да се изкърти всичко, понеже сифона на банята е пробит или друг незначителен проблем, чиито отстраняване коства 2-3 часа труд и малко неудобства.

При наличие на теч от баня е препоръчително да предприемете мерки, час по-скоро с цел да ограничите щетите от водата и неприятните последствия за здравето от образуването на плесени и мухъл. При наличие на проблем с теч, може да се пробвате да откриете причината сами, ако не успете може да се обърнете към професионални фирми за откриване на течове.

Фирмите за откриване на течове работят с апаратура и уреди за откриване на течове, като термокамери и специални влагомери и преобразуватели. Термокамерата е основен помощник при откриването на теч в банята, а и не само в банята.

Ние предлагаме откриване и отстраняване на теч в баня с термографска камера. Издаваме доклад от термографското обследване на теча. Гаранция за откриването на теча. Гаранция за отстраняването на теча 24 месеца.

Цени за откриване на скрити течове в София

- За закрити пространства (стаи на апартаменти, къщи, вили, хотели)

Цена за обследване на помещение с размери до 15 м2 - 110 лв.

Цена за всяко следващо помещение - 49 лв.

- За открити пространства (тераси и покриви)

Цена за обследване до 15 м2 - 169 лв.

Цена за обследване до 150 м2 - 1,45 лв на метър.

Цена за обследване над 150 м2 - за повече информация, обадете се на 0895 012345.

Елвидом ООД предлага специални цени за обследване на скатни покриви:

Цена за обследване на покрив до 120 м2 - 190 лв.

Цена за обследване на покрив до 140 м2 - 240 лв.

Цена за обследване на покрив до 160 м2 - 330 лв.

Цена за обследване на равен покрив до 200 м2 - 380 лв.

В цените за откриване на теча се включва и безплатно изготвяне на оферта за отстраняване на теча.

Срещу допълнително заплащане, фирма Елвидом ООД издава следната документация:

Констативен протокол, удостоверяващ липса на теч от инсталация - 96 лв.

Констативен протокол без нотариална заверка (удостоверяващ причината за скрития теч) - 96 лв.

Посещение до адрес в рамките на София - 48 лв.

Посещение до адрес извън София - 0,99 лв/км. в двете посоки.

При нужда от откриване на теч без къртене се записват часове предварително спрямо работен график. При нужда от моментна реакция се заплаща оскъпяване в размер на 30% от обявените по-горе цени.

Професионален термограф,  "жилищен инспектор" и водопроводчик за откриване на скрити течове и отстраняване на такива с гаранци за София!