ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Скрит теч от тръба в банята

( Оценка 5.0 ) от ( 4 отзива )

Откриване на теч в банята - София

Теч от тръба в банята се открива с помощта на уреди за откриване на течове или с къртене на око. Откриването на такъв род течове е труден, понеже трябва да се открие мястото и причината за теча без да имаме достъп до тръбите. Теч от тръба в баня може да се получи от водопроводна тръба, теч от тръби на парно или от тръба на канализацията на банята, както и от общата вертикална канализационна тръба.Не са редки случайте на теч от сифона в банята или от фуги по пода и стените. Практиката ни показва, че често има теч от отводнителна тръба или така нареченият водосток при сгради с плосък покрив и вътрешни отводнителни тръби.

Теч от тръба в банята, откриване и отстраняване на теч без къртене

теч на тръба в банятаПри теч от тръба в банята обикновено се касае за наличие на скрит ВиК теч, ако тръбата е от ВиК инсталацията. Откриването и отстраняването на подобен род течове се усложнява от наличието на фаянсови плочки и гранитогрес по пода и стените на баните, а в някои случай на хидроизолация, топло изолация или стени от гипсокартон. Самите плочки са гланцирани и водонепроницаечи, което затруднява визуализацията през тях дори и на влажни участъци около спукването на тръбите.

За да намерите причината за проблема, както и неговата локация се налага използване на специални методи за откриване на скрити течове, които не разчитат на визуален контакт. Една част от тези методи разчитат на микровълновите лъчи, друга част на инфрачервеното излъчване и по-малка част се базират на ултразвуковите вълни. Всички изброени методи и начини за откриване на скрити течове позволяват точно локализиране на ВиК течове, което от своя страна намаля разходите и времето за ремонт на теча.

Естествено след откриване и локализиране на проблема се преминава към отстраняване на теча, което не е никак лесно, особено в момента на възстановяване на плочките по стени и под.

 

Откриване на теч от тръба в банята / теч от стената

Ние от Елвидом ООД извършваме откриване на скрит теч от тръбата в баня, като гарантираме за точността на откриване. Предлагаме на своите клиенти и отстраняване на проблема и възстановяване на плочките в банята. Откриване на теч без къртене с камера на спукана тръба в стената или пода, а при по-старите кооперации и по тавана на помещенията.

Откриване и отстраняване на течове без къртене с гаранция. Елвидом ООД предлага още аварийно отпушване на тоалетни и канали, отстраняване на ВиК аварии и ремонти, доставка и монтаж на радиатори за парно и дори откриване и доказване кражба на ток.

Откриване на скрити течове с термографски анализ от сертифицирана фирма с гаранция. Вижте цени за откриване на скрити ВиК течове.