ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Стълбищно осветление с фотоклетка

( Оценка 4.3 ) от ( 9 отзива )

стълбищно осветление с фотоклеткаИзграждане и ремонт на стълбищно осветление - София

Стълбищно осветление се нарича осветителната инсталация в общите части на жилищни и административни сгради . Целта на този тип осветление е да осигурява необходимата осветеност в коридори, стълбища, стълбищни площадки, фоатеа и други общи части на сградите. По проект почти всички сгради с общи части имат осветление, което се командва от лихт бутони и реле за време (стълбищен автомат), като някои системи в сгради с добра достъпност на естествена светлина имат монтирана фотоклетка към стълбищният автомат.

Въпросната фотоклетка не позволява включване на стълбищното осветление при достатъчна естествена дневна светлина. При старите системи с натискане на бутоните се подават сигнал до контактора на релето, което затваря веригата и включва осветлението за определено време ( в зависимост от конкретната настройка на стълбищният автомат). Системата работи отлично и има дълъг период на експлоатация. При остаряване и амортизиране на компонентите на ел инсталацията за стълбищното осветление с бутони, обаче ремонтите зачестяват и поддръжката се оскъпява. В такива случай се налага подмяна на стълбищното осветление.

Преработка на стълбищно осветление с фотоклетка

При ремонт на осветлението има две възможности. Първата възможност е да се поднови основно старата инсталация с нови бутони, нови релета и нови осветителни тела и вторият вариант е да се преработи електрическата инсталация към стълбищно осветление с фотоклетка. Вторият вариант има много повече плюсове (лесна поддръжка, висока икономия на ел енергия и дълъг живот), като при стълбищно осветление с фотоклетка може да се изгради само с фотоклетки и старите осветителни тела или нови осветителни тела с вградени фотоклетки.

От практиката се вижда, че подновяването на стълбищното осветление е по-рентабилно при смяна на осветителните тела с вградени датчици за движение (фотоклетки). При така подновена осветителна инсталация на стълбището гаранцията е 2 години. Всяко осветително тяло свети само за себе си, има собствено управление и настройки. Обхвата е достатъчно голям и зоните за реакция се застъпват от съседните тела, което създава комфорт и увереност при преминаване.

Настройката на стълбищното осветление с фотоклетки е в зависимост от нуждите. Всеки плафон с фотоклетка позволава настройка на времето за светене, осветителният праг на чувствителност и работният обхват.

Ние предлагаме доставка и преработка на стълбищното осветление, към стълбищно осветление с фотоклетка. Извършваме подмяна на осветителните тела, настройка на датчииците и преработка на ел инсталация. Издаваме гаранция от 2 години за монтажа и 24 месеца за осветителните тела с фотоклетка.

Цени на плафони с фотоклетка 28,60 лв/бр с две години гаранция

Цени на плафони с фотоклетка 18,90 лв/бр с една година гаранция

Цена за преработка на ел инсталация - 47,00 лв/токов кръг

Цена за монтаж на плафон с настройка - 12,00 лв/бр

Цена за демонтаж на старо осв. тяло - 4,50 лв/бр

При по-големи заявки има отстъпка в цената за труд и материали. В обявените цени са включени и електрически крушки 25W (по една на плафон). Издаваме гаранция. За писмена и точна оферта е необходим оглед на място с осигурен достъп до ел таблото. Огледа се заплаща в размер на 30 лв за град София, но се приспада при изпълнение на офертата.