ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Смяна на ел табло

( Оценка 4.2 ) от ( 14 отзива )

Подмяна на ел табло в София

Смяна на ел табло (подмяна на старо ел табло) се налага по две основни причини, поради износване и амортизация или поради естетически такива. Понякога старите електрически табла не изглеждат добре след ремонт или освежаване и собствениците им ги подменят с нови. При проблем и повреда на ел табло също се налага смяна на ел табло с ново. Подмяна на апартаментно ел табло с ново е възможно да се извърши без къртене.

Смяна на ел табло за апартамент

смяна на ел таблоСмяна на ел табло се извършва само ел техник с необходимата квалификация. За да извършите смяна на ел табло се налага прекъсване (изключване ) на електрическото захранване от главното табло на сградата ГРТ към апартаментното ел табло, което ще сменяме. Желателно след изключване на тока да се вземат необходимите обезопасителни мерки. Такива мерки обикновено са демонтаж на захранващият кабел от гнездото на главният предпазител, заключване на електрическото табло, поставяне на табела с надпис“ не включвай работи се“ или поставяне на мост между фаза и нула. Целта на моста е мигновено изключване на защитете при евентуално включване на захранването.

Едва тогава се пристъпва към работа. Започваме с демонтаж на старото ел табло, което обикновено е с витлови предпазители със стопяема жичка. Демонтажа на ел таблото се извършва внимателно, като надписваме кабелите по токови кръгове и съответно жилата (фаза и нула). Не разчитаме на цветовите кодове в никакъв случай.

Следва смяна на ел табло и монтаж на новата кутия . Имаме избор на видове кутии за ел табло по цвят, големина, форма, марки и начин на монтаж. Ние ви препоръчваме използване на кутия за външен монтаж поне 12 позиционна с цел прикриване на отворите от старото електрическо табло и наличие на повече място за работа в самата кутия на таблото. Преди да закрепите кутията към стената трябва да се подредят старателно електрическите кабели, да се нивелира кутията и едва тогава да преминете към свързването на новото ел табло. Проводниците се подреждат внимателно без да се дърпат и усукват. Понякога може да се наложи удължаване на ел кабели. Удължаването се извършва със специални съединения, които се изолират по съответната технология.

Подмяна на ел табло цена

Смяната на ел табло изисква задължително прозвъняване на електрическата инсталация преди свързване на кабелите към предпазителите. Никога не променяйте мощността на автоматичните предпазители спрямо предходните. Завишаването на ампеража на АП може да доведе до щети по електрическите кабели, електроуредите и до по-сериозни щети като пожар или токов удар. При нас може да заявите монтаж на електрически табла, ремонт на ел табла, доставка и монтаж на електромери, откриване и отстраняване на късо съединение, ремонт на стълбищно осветление и изграждане на електро инсталации.

Елвидом ООД извършва смяна на ел табло с включени материали. Работим с доказали се марки на пазара с гарантирано качество. Цени за смяна на ел табло от 90,00 лв за три предпазителя до 240,00 лв до 8 предпазителя. Цените не включват удължаване на електрическите кабели. При нужда от ъдължаване на кабел се заплаща допълнително. При увеличаване броя на токовите кръгове над 12 се налага монтаж на кутия 24 позиции.

Цената за смяна на ел табло включва труд и материали. Гаранция за смяна на ел табло 24 месеца.

Елвидом ООД извършва и други електро услуги по ремонт и монтаж на електро уреди, електроинсталации, заземителни инсталации, стълбищно осветление и отстраняване на къси съединения. Фирмата разполага с нови бойлери на склад и извършва доставка и монтаж на бойлери. Елвидом предлага откриване и отстраняване на кражба на ток.

Можете да се обърнете към нас за:

  • ремонт на ел табло
  • монтаж на автоматичен предпазител
  • кражба на ток
  • преместване на ел табло
  • монтаж на ел табло
  • демонтаж на ел табло
  • смяна на старо ел табло, както и много други електро услуги и ремонти
  • денонощен електротехник за София