ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Алуминиеви радиатори

( Оценка 5.0 ) от ( 1 отзив )

Радиаторът представлява метално тяло с определени параметри. То служи за топлообмен в пространството. С напредване на технологиите и желанието на хората да живеят икономично и екологично, се появяват алуминиевите радиатори. Те имат способност да намаляват производството на енергия или разхищението ѝ. Алуминият има свойства да провежда топлина по-ефективно. Заради това намира приложение в почти всички съоръжения.

Топлопроводимостта на алуминия е 4-5 пъти по-висока от тази на меката стомана. От това следва, че алуминиевите радиатори пренасят топлината в помещението по-бързо от другите видове. Това от една страна пести ток, време, енергия, от друга - те се нуждаят от по-малко загрята вода в котела.

Спрямо това, отоплителните тела могат да регулират по-бързо температурата в стаята и да се справят с промените. Освен икономичните си ползи, тези радиатори носят със себе си и други екологични ползи. За направата им се използват рециклирани материали - всякакви от бита. Поради съдържанието им на по-малко вода, са известни с малките си размери. Освен самостоятелно, може да ги използвате заедно с отоплителни системи с ниска температура - например термопомпи. Това може да компенсира по-ниските температури на водата.

Цената на предлаганите радиатори варира между 15.33 лв  до към 150 лв на българския пазар. Цените са за брой глидер, а крайните цени на радиатора се сформра от броя им. 

Най-известни са алуминиеви радиатори Helyos, Kaldo, Kalis, GlobalVox, GlobalMix, GlobalOscar, Klass. Предлагат се в издължена на височна и издължена на ширина форма. Италианската компания Global е една от най-разпознаваемите при търсене на алуминиеви радиатори в България. „Гаматерм“ ООД е представител на тази фирма и предлага качество и модели на атрактивни цени и безплатна доставка. Производителите на италиански алуминиеви радиатори са се доказали с модерната и икономична технология - най-добрите алуминиеви радиатори спрямо цена и качество.

Предимства на алуминиевите радиатори:

1. Алуминият се характеризира с голяма пластичност. Това води до редуциране на трудността и времето за производство на съоръженията;

2. Цена - качество - получавате за ниска цена енергоефективен продукт;

3. Голям разход на енергия за единица време - живеете екологично и пестите пари;

4. Малките размери и тегло ги правят подходящи за всякакъв тип жилищна сграда, помещения от всеки тип и стаи с малки размери - като мокри помещения и др;

5. Оптимално съотношение между топлинна енергия и разходи;

6. Естетически ползи - устойчив на замърсяване и чистене, запазва цвета и яркостта си;

7. Пестене на време при монтаж - това води и до по-малко енергия;

8. Гъвкавост при избор на форма - инженерите могат да проектират телата в почти всяка форма;

9. Работят на принципа на конвенционалното загряване, т.е. това е превенция срещу натрупване на прах между отделните части;

Недостатъци на алуминиевите радиатори :

1. Алуминият е по-малко здрав и гъвкав от стоманата;

2. Има ограничения при дизайна от гледна точка на завои - примките не са възможни;

3. Неправилно положената охлаждаща течност може да нанесе щети като електрохимична корозия върху радиаторите;

4. Киселинността в охлаждащата течност трябва да е нормална;

5. Има риск от корозия при взаимодействие с други метали;

6. Не може да се смесва с други стоманени и медни продукти;

7. За да се защити от корозия, водата в радиатора трябва да е алкална;

8. Има възможност от поява на ръжда или твърди частици, които имат способност да надраскат вътрешността на тялото;

9. Риск от повреда при спад на налягането в системата;

10. Риск от поява на хидравличен удар при рязка промяна на налягането;

11. Не се препоръчват при многоетажни сгради, защото топлината се разсейва и е трудно да се поддържа еднаква в различните етажи;

12. Има възможност от монтиране на допълнителни кранове, ако в системата навлезе въздух за обезвъздушаване;

Видове алуминиеви радиатори 

Съществуват 2 вида алуминиеви радиатори:

- цялостно отлeти

- сглобени от отделно отлeти елементи (екструзионни)

Цялостно отлeтите се характеризират с това, че елементите им представляват цялостна отливка (цял детайл). Цената се изчислява спрямо дизайна.

Екструзионните радиатори се състоят от елементи, свързани механично. Цената се изчислява спрямо количеството елементи и секции.

Най-ефективно за помещението е да ги разположите под прозорците. Топлият въздух ще изгради завеса между прозореца и стаята и въздухът няма да изстива.

Сглобяване на алуминиеви радиатори 

1. Намиране на място за тръбите на радиаторите;

2. Едната тръба трябва да бъде отведена до горната част на радиатора;

3. Свързване на тръбите и калибриране след това;

4. Монтират се фитингите;

5. Тестване на системата - най-добре е под налягане;

6. Обезвъздушаване на системата;

7. Сваляне на радиаторите след монтиране;

8. Замазване и шпакловане на стените.

Алуминиеви радиатори монтаж

Монтажа на алуминиевите радиатори се извършва на специални конзоли, които се закрепят към стената или пода. Обикновенно радиатора се монтира под прозореца на отстояние около 5-10 см от стената. Закрепва се здраво. Монтира се напълно сглобен радиатор, които има вентил, глава, щепсели, обезвъздушители. Монтажа се извършва от сам или двама души. Свързва се към парната инсталация посредством щуцери или холендри. Цена за монтаж на алуминиеви радиатори от 55,00 лв до ----- в зависимост от големинта на отоплителното тяло и мястото на монтаж.

Алуминиеви радиатори цени 

Алуминиевите радиатори имат относителна цена. Самото ребро варира от 12 лв до 48 лв в зависимост от качеството и височината си. Естествено дизайна също определя цената. Но реброто далеч не опрделя крайната цена на радиатора. За да имте монтиран и работещ радиатор, е необходимо да го окомплектовате и сглобите. Това са нипели, гарнитури, щепсели, тапи, обезвъздушители, конзоли, глави, вентили и секретни кранове. Всичко това струва пари, а цената им се определя от качеството и производителя. 

Размери на алуминиеви радиатори

Размера на стандартно ребро е 80 мм дължина и толкова дълбочина. Височината започва от 250 мм до 3000 мм. Стандарти са 300, 350,450, 500,600, 800,1000,1200 и т.н. Височината на реброто обаче се различава от междуосието на тръбите (при хоризонтално подаване). Вече в новите сгради тръбите се свързват с радиаторите без да се виждат с помощта на двупътен вентил. Този тип свързване е много по-еститичен и безопасен.

Нашите специалисти ще ви предоставят таблица за мощност на алуминиеви радиатори и ще ви помогнат да направите най-добрият избор.

Продажба, достака и монтаж на алуминиеви радиатори за София и страната. Демонтаж и монтаж нарадиатори, затапване на радиатори, отказ от топлофикация и преместване на радиатори. 

За информация и записване на часове нател 0895 012345

 

468x60