ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Затапване на радиатори

( Оценка 5.0 ) от ( 3 отзива )

 Затапване на радиатори се налага най.вече при отказ от услугата на топлофикация или при демонтаж на радиаторите за ремонт на помещението. Естествено начина на затапването на радиаторите се определя в зависимост от целта. Затапване на радиатори може да се извърши чрез навиване на тапа на резба или чрез заварка на тръбата. Тапата може да се навие на старата резба или да се направи нова, ако мястото позволява. Напоследък става модерно да се използва и муфа преход тип компенсатор. Естествено начина на затапване зависи и от типа на тръбите. За да извършите затапване на радиатори е необходимо да изпразните системата (парната инсталация). При източване на парното трябва да отворите предварително крановете на радиатора. Крана може да е обикновен или термовентил, а някъде има и секретен кран.  Проверете изходящата тръба за наличие на секретен кран, които също трябва да се отвори. При затворени кранове на радиаторите водата от самият радиатор неможе да изтече и това пречи на работата.

Затапване на радиатори

затапване на радиатори  След като се източи напълно системата се преминава към разхлабване и развиване на радиатора от тръбната система на парното. Освобождава се напълно и се откача от куките и конзолите.  Следва демонтаж на крана, вентила и холендъра и затапване на тръбата. Тръбата е с мъжка резба и обикновено е с размер ½ или ¾ . Затапването се извършва с капа. След монтажа на капите се извършва пълнене на системата. Парната инсталация не трябва да остава празна за продължителен период от време. 

 При наличие на топломери по радиаторите е необходимо да се обърнете за демонтаж и отчитане на уредите към съответното дружество за топлинно счетоводство.  Най-вероятно след демонтаж на радиаторите от дружеството ще ви посетят за сваляне на показанията.

 Трябва да обърнем внимание, че някои абонати на Топлофикация немогат да извършат затапване на радиатори. Това са еднотръбните парни инсталации и сградите, които са на база.  Затова преди да се предприеме демонтаж и затапване на радиатори е необходимо да се обърнете към информационният център на Топлофикация на тел 0 700 11 111  или директно към вашият топлинен счетоводител по район.

 Елвидом ООД извършва демонтаж на радиатори, монтаж на радиатори, затапване на радиатори, ремонт на радиатори, рязане и извозване на стари радиатори, доставка и монтаж на радиатори за парно, ремонт на радиатори за парно, рязане на тръби, направа на резби, заварка на тръби, монтаж на лири за баня и преместване на радиатори.

 Работим с алуминиеви радиатори, чугунени радиатори и стоманени панелни радиатори.  При нужда от смяна на радиатори или друга услуга свързана с парно и радиатори е достатъчно да се обадите на тел 0895 012345. Елвидом ООД разполага с термографска камера и друга професионална апаратура за откриване на течове. Извършваме откриване на теч от тръби на парно без къртене.

 Професионален демонтаж и затапване на радиатори при отказ от парно София. Затапване на радиатори топлофикация, доставка и монтаж нарадиатори, демонтаж на радиатори София. Отказ от топлофикация София на достъпни цени. 

Цени за затапване на радиатори от 90 лева без ДДС. 

 

468x60