ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Теч от тръбите на парното - отстраняване

( Оценка 4.8 ) от ( 9 отзива )

Теч от парното - откриване и отстраняване - София

Теч от тръбите на парното е нормално явление при стари парни инсталации и при неправилно изградени такива или изградени парни инсталации с некачествени материали. Тръбите на парното са пълни целогодишно с вода, а не както считат някои, че се пълнят само през зимата с топла вода. През лятото тръбите са пълни с вода и са под налягане, но не е включена помпата, водата не циркулира и не е топла. Това показва, че теч от парно може да се появи целогодишно.

Теч от тръбите на парното

теч от тръбите на парното При различните парни инсталации се използват различни тръби. Тръбите на парното могат да бъдат метални, тръби от PPR с алуминиева волжка или ALPEX тръби. Различните тръби използвани за изграждане на парно имат различни свойства. Така теча при различните тръби може да се проявява различно. При някои тръби теча ще се увеличава със затоплянето на водата в тръбите, а при други обратно при падане на температурата на водата в тръбите на парното.

Без значение от вида на тръбите, вида на парната инсталация (еднотръбна или двутръбна), вида на радиаторите и абонатната станция се налага използване на специална апаратура за откриване на течове без къртене.

Как се разбира, че имате наличен теч от тръби на парно?

Първият признак е падане на налягането в работната система на инсталацията. Второ може да се появят някъде мокри и влажни петна, а понякога мокрене и изсъхване в дадени области около тръбите. При съмнение за теч от тръби на парно е необходимо да се извърши термографски анализ на парната инсталация. За целта не се извършва термография на цялата система, а само на скритите части от инсталацията (това са тръби под земя и тръби в плочи и замазки на сградата). Термография с цел откриване на теч от парно се извършва при обилен теч и налично топлоподаване. Възможно е откриване на теч от тръби и при липса на топлоподаване (в летните месеци) но само при сериозен спад на налягането. Термографската камера открива температурните аномалии и така показва мястото на проблема, като ни дава информация и за състоянието на тръбите и цялата система. Естествоно за да стигнете до откриването е необходимо калиброване, настройка и възможност за боравене с уредите за откриване на скрити течове.

Ние предлагаме откриване на теч от тръби на парно с камера от марката Flir. Откриваме и отстраняваме скрити ВиК течове и теч от тръбите на парното. Цени за откриване на течове и ремонт на течове. Извършваме също доставка и монтаж на радиатори, изграждане на парни инсталации, ремонт и монтаж на котли, затапване на радиатори, смяна на термоглави, термовентили и преместване на радиатори.

Откриване и отстраняване на скрити течове с камера, без къртене цена от 110 лв с ДДС.......до ....

 

468x60