ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Комбинирани бойлери на ток и парно

( Оценка 5.0 ) от ( 4 отзива )

Инсталация на комбиниран бойлер в София

 Комбинирани бойлери на ток и парно всъщност са електрически обемни бойлери с една семпертина или две семпертини.  Бойлерите със серпентина се наричат комбинирани понеже предлагат два или повече начина на затопляне на водата. Във водосъдържателя на бойлера. Комбинирани бойлери се изработват по различни технологии при различните производители. Пазара на бойлери предлага емайлирани комбинирани бойлери за ток и парно с емайлирани серпентини, стъклокерамични бойлери с емайлирана серпентина, неръждаеми бойлери с неръждаема серпентина и неръждаеми бойлери със медна серпентина. На пазара се предлагат различни видове бойлери със семпертини като материал, брой и мощност. Естествено и изводите са с различен диаметър и с различно разположение (леви, десни, горе и долу, дори вече има задни изводи). 

Избор на комбинирани бойлери на ток и парно

комбинирани бойлери на тоок и парно Избора на комбиниран бойлер е винаги труден поради богатото предлагане на марки и модели с различен обем на бойлера, серпентината, различни технически характеристики, разположение на изводите за присъединяване и начин на монтаж на самият бойлер ( подов монтаж, монтаж на стена или монтаж на таван).  Преди да предприемете избор на комбиниран бойлер трябва да изчислите необходимата мощност на серпентината, обема на бойлера, страна на изводите, мощност на електрическото захранване и едва тогава да търсите най-подходящ бойлер за вашите изисквания и дадености. При липса на опит в изчисленията ви съветваме да ползвате професионална консултация на сервиз за бойлери.

Свързване на комбинирани бойлери на ток и парно от професионалн сервиз за бойлери

 Свързването на комбинирани бойлери за парно и ток не се различава особено от свързване на електрически бойлер и лира за баня, но при изградена парна инсталация до изводите на бойлера. При липса на изводи за свързване или преработката на вече съществуващи изводи и тръби се налага намеса на професионален техник за бойлери.

 Трябва да се спазят всички изисквания за монтаж на бойлер към парно, които са дадени от производителя на бойлера. Трябва да заземите или занулите електрически бойлера, да спазите начина на монтажа вертикален или хоризонтален монтаж на бойлера) и не на последно място да спазите посоката на потока през серпентината. След свързването на бойлера за към парното се налага да обезвъздушите самата серпентина и водосъдържаателя на бойлера. Изпълнявайки тези изисквания вие осигурявате безпроблемна и безаварийна работа на вашият комбиниран бойлер към ток и парно.

 Ние от сервиз за ремонт и монтаж на бойлери предлагаме доставка и монтаж на комбинирани бойлери на ток и парно с гаранция от 5 години. Предлагаме също неръждаеми бойлери със семпертина от неръждаема стомана с 10 години пълна гаранция. Работим с марките: Теси, Дипломат, Елдом, Фламина, Тедан, Атлантик, Аристон, Горение, Стибел Елтрон и други марки бойлери. Комбинирани бойлери цени от 299,00 лв с ДДС и безплатна доставка. 

 

468x60