ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Информация за различни видове електрически уреди, начините за тяхното безопасно ползване, профилактика, монтаж и технически параметри.

Свръзване и монтаж на бойлери

Свързване и монтаж на бойлери 

Бойлерите се групират и квалифицират в групи в зависимост от вида и предназначението им. Разнообразието на марки и техните разновидности е огромно , както и класовете на бойлерите. Бойлера съхранява топлата вода във водосъдържател, а нейнотно нагряване става посредством електрическа енергия, слънчева енергия или друг вид алтернативна форма на енергия. Комбинираните бойлери както и термопомпените бойлери имат серпентини/а във водосъдържателя. През тази серпентина / семпертина  циркулира топла вода която затопля водата във водосъдържателя на бойлера. Серпентината е всъщност топлообменник между дадена система и електрическият бойлер, понякога серпентините могат да са две и дори три. Свързване и монтаж на бойлери по домовете е услуга, която не трябва да бъде извършена от квалифицирани специалисти.

Продължение...

 

Защо е желателна техническата профилактика на бойлера?

 Бойлерът е уред, спадащ към едрата бяла техника, използван за нагряване на вода за битови нужди.

Продължение...

 

Защо да поддържаме в изправност спирателните кранове в имота и производството?

 Всичко направено от човека с цел да му служи има нужда от ремонт и поддръжка. Всичко остарява и се износва, особено материали които са подложени на налягане, висока влажност и др. екстремни натоварвания.

Продължение...

 

Трябва ли да изключвам бойлера, докато се къпя?

 Относно безопасността на бойлера въпросите са много, както и опасностите и грешките при свързването му и неправилната  експлоатация.

Продължение...

 

Може ли да се комбинира електрически бойлер със слънчеви колектори

 Комбинацията на слънчеви колекторни системи с ел. нагревател е възможна и се произвежда от по-големите фирми производителки на бойлери и системи за топла вода. Процеса на нагряване на водата е контролиран винаги, без значение дали уреда е комбиниран или е само на едно основно захранване.

Продължение...

 

Как да избера най-подходящият бойлер

 Изборът на електрически, газов или бойлер със слънчеви панели не е лесен, а огромния брой марки и модели предлагани на свободния пазар допълнително ни объркват. Когато си търсим бойлер за баня, бойлер за под мивка или над мивка то трябва да започнем от размерите, в които трябва да се вместим, начина на свързване и не на последно място да съобразим бойлера с нашите нужди от топла вода.

Продължение...