ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Монтаж на бойлер на тухлена стена

( Оценка 3.5 ) от ( 6 отзива )

Окачване на бойлер на тухлена стена - София

Монтаж на бойлер на тухлена стена е сложна и отговорна задача, особено при монтаж в тънка стена или стена от тухла четворка с големи кухини и крехки стени. Едно от основните притеснения на всеки имащ бойлер е точно това, здравината и сигурността на бойлера, особено ако е монтиран над врата, над тоалетна или мивка. Естествено за да сте сигурни в сигурността на монтажа имате трябва да сте го извършили собственоръчно или да си платите на професионален сервиз за монтаж на бойлери с доказан стаж и утвърдено качество на услугите.

Монтаж на бойлер на тухлена стена, поставяне на бойлер

монтаж на бойлер на тухлена стенаПри монтаж на бойлер трябва да прецените къде да монтирате бойлера. Начините за монтаж не са много. Обемен електрически бойлер за баня може да монтирате на таван или на стена. Без значение дали говорим за монтаж на хоризонтален бойлер или за вертикален монтаж на бойлер. При монтаж на бойлер на стена с неправилни материали и по неправилен начин се стига до падане на бойлера.

При наличие на тънки стени или стени от тухла четворка трябва да бъдете много внимателни при монтажа на бойлера в такава стена. Подобни стени и тухли имат всички нови сгради след 1983-1985 година. Вариантите да избегнете такъв рисков монтаж е да предприемете монтаж на бойлер на таван. При възможност за монтаж на бойлер на таван, ние ви го препоръчваме. При наличие обаче на окачен таван или други пречки за подобен монтаж, трябва да предприемете стъпки по укрепване на стената и мястото на куките за монтаж.

При възможност се извършва монтаж на планки, които преминават от двете страни на стената и представляват парчета стомана, която има за цел да увеличи площта върху която се стоварва цялата тежест на бойлера. Така тънките стени и стените от тухла четворка разпределят по-равномерно тежестта на бойлера. Това има един недостатък и той е основен – видимо и не много естетично.

Планка за монтаж на бойлер

Втори начин за усилване и укрепване на стената е с метална конструкция, която обхваща цялата стена от тавана до пода на помещението, което отново има същият естетичен ефект. 

Трети и последен начин за монтаж в тухлена стена е използване на химични анкери и специални дюбели. Сервиз за монтаж и ремонт на бойлери Елвидом ООД предлага монтаж на бойлер на тухлена стена с гаранция от 5 години. Ние извършваме доставка и монтаж на бойлери за София и околните райони. Работим с марките Теси, Дипломат, Тедан, Елдом, Шишков, Матев, Атлантик, Аристон и други известни бойлери на българският пазар. Бойлер атрябва да е монтиран, понеже паднал болер понякога означава гръмнал бойлер! Монтаж на бойлер на гипокартон задължително се извършва с планка. 

Сръбски бойлери Тедан с 10 г гаранция.

Професионален техник за бойлери в София 0895 012345.

Цени за монтаж на бойлери от 55 лв до 180 лв.

При нас може да поръчате монтаж на бойлер на тухлена стена, монтаж на бойлер върху гипсокартон, монтаж на бойлер на таван, монтаж на хоризонтален бойлер и изработка на планка за монтаж на бойлер.