ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Свързване на радиатори за парно София

( Оценка 4.2 ) от ( 5 отзива )

Свързване на радиатори за парноПрофесионално свързване на радиатори в София

Свързване на радиатори за парно се нарича процеса по монтаж на радиатора и неговото съединяване към парната инсталация. Свързване на радиатори за парно се извършва с тръби, като тръбите могат да са метални или други видове тръби, предназначени за целта. Съществуват също и гъвкави меки връзки за свързване на радиатори за парно. Не се използват водни съединения и други водопроводни тръби и меки връзки.

Свързване на радиатори за парно

Свързване на радиатори за парно може да се извърши по няколко начина и схеми: последователно свързване на радиатори за парно, едностранно свързване на радиатори за парно или кръстосано свързване на радиатори за парно. В пространството се шири мнение, че кръстосаното свързване на радиатори е най-правилното свързване на радиатори и е най-ефективното, но това съвсем не е така.

За да се извърши свързване на радиатори се използват различни фитинги и преходи особено при преминаване от един диаметър на тръбата към друг и от един материал към друг. Обикновено при свързване на радиатори се извършва и монтаж на спирателни кранове, секретни кранове и термо вентили. Някои видове свързвания се извършват с гумени уплътнения, докато за други се използват калчища и гарнитури от гума или друг топлоустойчив материал. Най-ефективно свързване на радиатори се постига след консултация със специалист и спазване на всички правила за монтаж на радиатори.

Свързване на радиатори за парно схема

Свързването на радиаторите се определя и от местоположението на щранговете на парната система. Парната система може да е двутръбна или еднотръбна, което налага и и начина на свързване на радиаторите към инсталацията. При самото свързване е важно да се спази наклона на тръбите от инсталацията (особено при удължаване на тръбният път). При неспазване на наклона е възможно образуване на въздушни възглавници, които ще е трудно да се отстранят.

Предлагаме доставка и монтаж на радиатори и лири за баня, ремонт на радиатори, демонтаж и затапване на радиатори, изграждане на парни инсталации, монтаж на алуминиеви радиатори, долно свързване на радиатор.

 

468x60