ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Списък електро услуги

Ремонт на бойлери София

Ремонт на бойлери София

Когато вашият бойлер спре да работи и няма достатъчно топла вода, следват множество проблеми, свързани с това. Ежедневно разчитате на вашия бойлер за дейности като къпане, готвене, чистене. Вашият комфорт значи много за нас, затова ние предлагаме 24 часа поддръжка и ремонт на бойлери София. Независимо дали имате нужда от специалист за монтаж, поддръжка или ремонт на бойлер, ние сме готови да ви помогнем с ремонт на бойлери по домовете.

Ние предлагаме бърза услуга по ремонт на бойлери в София в същия ден.  Нашият екип от електротехници и водопроводчици е на много високо ниво, с познания и опит в ремонт на бойлери, както и техният монтаж. По ваше желание след диагностика, можем да извършим ремонт на вашия бойлер. Извършваме монтаж на нов бойлер, който е по-енергийно ефективен, по-компактен и по лесен за поддръжка. Предлагаме безплатна доставка на нов бойлер при последващ монтаж. Можем да се погрижим и за старият ви бойлер, като го изнесем и извозим за рециклиране н определените за това места.

Сервиз за продажба, ремонт и монтаж на бойлери Елвидом работи във всички населни места в столичн община и област София по предварителен график.

Ремонт на бойлери по домовете - проблем с бойлера

Ако водата ви не е достатъчно гореща, свършва бързо или няма топла вода, вероятно имате проблем с бойлера. Тъй като освен дискомфорт, свързан с топлата вода, бойлерите могат да изтекат и да наводнят дома ви, жизненоважно е вашият бойлер да бъде диагностициран веднага щом забележите проблем. Има видими признаци, които ще забележите, ако вашият бойлер трябва да бъде ремонтиран. Такива са теч от бойлера, шум в бойлера, високи сметки за вода и ток, топла вода с различен цвят и неприятна миризма.

Ремонт на бойлери при теч от бойлера

В повечето случаи теч от бойлера може да бъде отстранен без да се налага смяна на бойлера. Дори и много малък като количество, течът не бива да бъде пренебрегван, защото е възможно да доведе до големи щети. Затова се обърнете към професионален техник за ремонт на бойлери  от сервиз за бойлери в София. Ако се наложи смяна на някоя част на бойлера, нашите техници разполагат с оригинални резервни части на съответните марки бойлери.

Високи сметки за вода и ток

Ако вашият бойлер се нуждае от ремонт, почистване или друга поддръжка, той по-трудно ще загрява водата. Това означава, че се налага да източите водата по-дълго, за да достигнете желаната температура. Така се повишават сметките ви за вода. Тъй като вашият бойлер също използва повече енергия, за да постигне желаните резултати, вашите сметки за ток също ще се повишат.

Топла вода с различен цвят и неприятна миризма

Бойлер, който има значително натрупване на варовик по нагревателя и тялото на бойлера, може да придаде част от това натрупване на водата. Това води до гореща вода, която е с цвят на ръжда, с метален вкус или неприятна миризма . Всички тези проблеми могат бързо и лесно да бъдат решени от вашия професионален сервиз за ремонт на бойлери.

Вместо да игнорирате проблемите с бойлерите или да им позволите да продължат, постъпете интелигентно и планирайте професионален ремонт на бойлера си. Това е правилният и рентабилен избор, който ще бъде от полза за вашия дом.

Майстор за бойлери София 0895 012345

 

Ел схема на стълбищно осветление

Ел схема на стълбищно осветление Ел схема на стълбищно осветление може да е разнообразна в зависимост от начина и на изпълнение. Обикновено, когато става дума за схема на свързване на стълбищно осветление се касае за свързване на верига лампи, верига ключове и захранване към стълбищния автомат.

Ел схема на стълбищно осветление. Схема на свързване на стълбищно осветление.

 Свързването на стълбищното осветление се извършва по ел схема на самият стълбищен автомат. На самото реле е обозначено мястото за свързване на лампите, ключовете и захранването. Същата ел схема може да откриете с подробно обяснение в упътването на продукта. Ел инсталация на стълбищното осветление може да се изпълни с трижилна или четири жила в зависимост от проекта на сградата. Доста често се извършват неправилни свързвания, които водят до къси съединения и повреди в ел инсталацията и стълбищният автомат.

Схема на стълбищно осветление с фотоклетки

 Схемата на стълбищно осветление с фотоклетки е елементарна. В електрическото табло с управлението на стълбищното осветление се извършва преработка. Демонтира се релето за време, като осветителните тела се захранват с постоянно напрежение. Задължително се монтира автоматичен предпазител със съответната защита и време на реакция, като се изчисли и номиналната мощност. От самите тела се извежда захранване към датчика и фотоклетката, които се връща обратно във фазовата клема на осветителното тяло. Схема на свързване на датчика може да намерите в опаковката на датчика. За изпълнение на схемата са необходими три жила между датчика и осветителното тяло. Друг по-лесен и евтин вариант е използване на осветителни тела с вградена фотоклетка и датчик за движение. Новите тела се монтират на мястото на старите и се захранват без допълнителна преработка.

 Подмяна на стълбищно осветление с датчици за движение и фотоклетка. Ел техник за ремонт на стълбищно осветление. Откриване и доказване кражба на ток, откриване и отстраняване на късо съединение, подмяна на ел табло за апартамент и къща. Професионален дежурен електротехник - денонощно в София за качествени електро услуги, ремонти и монтажи. 

Цени на ел услуги за София.

 

Свързване на готварска печка Индезит

Свързване на готварска печка Индезит Свързване на готварска печка Индезит или друга марка към мрежата се извършва спрямо модела на печката. Има печки на газ, печки на ток и комбинирани печки на газ и ток. Електрическите печки се свързват с електрически трижилен кабел. Кабела, които се ползва има специално предназначение и се нарича ШВПС 3х4,00 мм2 . Не бива да свързвате готварска електрическа печка с по-малко сечение или друг вид кабел примерно СВТ или ПВМ.

Свързване на готварска печка към мрежата

 Свързване на готварска печка към мрежата се извършва по електрическа схема на производителя на електро уреда. Схемата е отбелязана в инструкцията за монтаж и на самият капак на клемореда за свързване. Обикновено всички съвременни готварски печки на ток имат възможност за свързване към трифазни и монофазни електрически инсталации. При свързването трябва стриктно да спазите препоръките на производителя, както и правилата за безопасност, да обезопасите електрическата печка чрез зануляване или заземяване в зависимост от типа на ел инсталацията. Обикновено се използва кабел с твърда връзка, но е възможно и включване на печката към контакт на електрическата мрежа. Припоръчваме ви свързване на готварска печка към ел мрежа да се извършва от оторизиран сервиз. Това е гаранционно условие. 

Свързване на печка Индезит на газ

 Свързване на печка Индезит на газ не се различава от стандартно свързване на газова печка. Свързването е възможно към пропан бутан с бутилка или към газова инсталация на метан. Следват се стъпките в инструкцията за монтаж и експлоатация, като при двете различни горива се използват различни материали за извършване на свързването. Важно след инсталацията на готварската печка да се извърши задължителна проверка за теч на газ.

 При комбинирани електрически печки се извършва свързване на печката към бутилката и свързване на печката към мрежата. При използване на газови печки ние препоръчваме монтаж на газови анализатори и датчици за сигнализация при изтичане на газ. Датчиците имат възможност за монтаж както към газови инсталация на метан и към газова бутилка с пропан бутан.

Цена за монтаж на печка / свързване на печка от 72,00 лв до ......... без материали и ДДС. 

Газ сервиз София предлага свързване, монтаж и ремонт на газови уреди. 

 

Монтаж на газов плот София

Монтаж на газов плотСервиз за ремонт и монтаж на газови уреди и системи - София

Монтаж на газов плот, както и свързването му към електрическата мрежа може да се извършва само от квалифициран електро техник. Кухненският газов плот за вграждане е оразмерен, така че да бъде вграден в кухненски елемент с определена ширина (обикновено 600 мм или повече). Под газовият плот трябва да няма чекмедже, а ако има рафт, трябва да е разположен на разстояние поне 140 мм. Кухненският плот за вграждане се монтира под аспиратора, които трябва да е на около 650 мм от работната повърхност на плота.

Монтаж на кухненски плот. Монтаж на вградени котлони - София.

Включване на уреда към мрежата се извършва по електрическа схема (при комбинирани плотове за вграждане). Електрическата схема е зададена от производителя. Свързването към електрическата мрежа се извършва посредством електрически кабел по препоръка, но задължително трижилен. Задължително се изисква заземяване на котлона! Захранващото напрежение трябва да е 230V. Преди да се включи уреда е необходимо да се направят замервания и да се уверим, че схемата за свързване е изпълнена правилно. Електрическият кабел трябва да не се допира до плота – има опасност от прегряване. За свързване на кухненски плот към мрежата се използват обикновено следните видове кабели:

 • H05 RR-F 4×1.5 гумен кабел със зелено-жълт заземителен проводник
 • H05 VV-F 4x1,5 PCV изолация с жълто-зелен заземителен проводник

Не е задължително използване на посочените кабели. Могат да се използват и други електрически кабели със същите или по-добри технически характеристики. Естествено има и газови котлони и въобще газови уреди, без нужда от електричество. Такива уреди нне се свързват към електрическата мрежа.

Свързване на газов котлон към източника на газ

Първо трябва да уточним, че уреда трябва да бъде монтиран в проветриво помещение. Обикновено всички плотове на газ са оборудвани с накрайник за газта EN ISO 10226-1 / -2 или EN ISO 228-1. За монтажа и свързването на накрайника се използват гумени уплътнения, които трябва да се стегнат добре. Въпросните уплътнения са за еднократна употреба. Използват се още адаптери и накрайници по стандарт. Задължително след свързване на уреда се извършва проверка за теч от съединенията. Запалват се горелките и се тества пламъка. Пламъка трябва да се вижда ясно.

Цена за монтаж на газов плот от 88 лв ( без изрязване на отвора и без материали за монтажа). Под материали за монтаж се разбира мека връзка за газ. Някъде може да се срещне като гъвкава връзка за газ. Цената на този тип връзка зависи от размера и дължината на връзката. Отделно кан, монтаж на кран и необходими медни фитинги.

Газ сервиз София - монтаж на газови уреди. Ремонт нагазови уреди на място по домовете за София град и околните райони.

 

Хидрофорна система с потопяема помпа


Хидрофорна система с потопяема помпа Хидрофорна система с потопяема помпа се използва при захранване с вода от сондаж или от кладенец. Потопяемата помпа всъщност замества хидрофорната система, а има възможност да се изгради система с потопяема помпа и хидрохорна помпа в зависимост от нуждите и изискванията. Вече на пазара се предлагат потопяеми хидрофорни помпи с вградена електроника.

Хидрофорна система с потопяема помпа. Хидрофорна потопяема помпа.

 Този род помпи имат предимство пред обикновените хидрофорни помпи поради вградената електроника. Въпросното управление на помпата извършва включване и изключване, за да подържа зададеното работно налягане, като в същото време предпазва помпата от работа на сухо. Потопяемата помпа обикновено има вграден филтър, а корпуса на помпата е от неръждаема стомана. За да се избегне хидравличният удар е необходимо да се монтира малък по обем буферен съд, които да е напомпан с въздух до 1,5 Bar.

 Изграждане на хидрофорна система с потопяема помпа не изисква нищо по-различно от стандартна хидрофорна уредба с механичен пресостат. Разликата от двете системи е в помпата. При едната система помпата е монтирана на самият балон, а в другият случай помпата е монтиран в сондажа, кладенеца или резервоара. Помпите са от различен тип и се управляват с различни пресостати.

Хидрофорни системи с електронен пресостат

 Тези хидрофорни системи рботят по-плавно и по-добре. Естествено такива системи са и по-скъпи. При такъв тип на управление има възможност за работа на системата без буферен съд (плондер, мембрана, балон за хидрофор или разширителен съд). Ние препоръчваме монтаж на сравнително малък буферен съд, които да омекотява удара от помпата.
Сервиз хидрофори София предлага:

 • Смяна на мембрана на хидрофор
 • Свързване на хидрофор към водопровод
 • Настройка на пресостат на хидрофор
 • Обезвъздушаване на хидрофор
 • Ремонт на хидрофоорни системи
 • Ремонт на хидрофори София
 • Монтаж на хидрофори
 • Монтаж на хидрофорни помпи
 • Монтаж на потопяеми помпи
 • Инсталация на хидрофор
 • Изграждане на хидрофорна система
 • Изчисляване на хидрофор

Професионален сервиз за изграждане, монтаж и ремонт на хидрофори с гаранция. 

 

 

Шумене в бойлера

 Шумене в бойлера е признак и сигурен знак, че нещо не е наред с бойлера. Самото шумене може да се чува леко и постоянно, но може и да е като пукане, което е еднократно при пускане на топла вода от някои смесител. Обикновено повечето потърпевши от шум в бойлера използват хоризонтални бойлери и бойлери от нисък клас и съмнително качество. Определено монтажа на бойлера също е фактор при подобен род проблеми. Бойлера издава звук само при проблем, не е редно да има каквото и да е шумене в бойлера при работа и експлоатация.

Шумене в бойлера, причини и ремонт на бойлера

 Определено ако бойлера шуми при загряване проблема е свързан с електрическата част и водосъдържателя на бойлера (нагревател, термостат, термореле). Така при загряване бойлера издава звук подобен на звук от работата на електрическата кана или електрически бързовар. Този проблем се решава с поочистване на бойлера от котлен камък и смяна на нагревателя.

Бойлер пукане

 Бойлера пука при пускане на водата и съответно при спиране на водата от бойлера. Това е показател за некачествен нагревател и съответно водосъдържател, които подава и съответно се свива при изпускане на налягането в системата. Подобно пукане се получава също от некачествен възвратен клапан или повреден такъв. Евентуално ремонт в случая не може да се предложи. Причината е танка стомана и некачествен материал при изработката на водосъдържателя. Подменя се бойлера. Естествено понякога шум може да се чува от хлабава връзка на нулата, така бойлера се захранва с нула от меките връзки и те шумят. Подобен звук се издава и при корозирала тръба на топлата вода в бойлера, както и захранващите тръби от водопровода. Затова преди всеки един ремонт е необходима качествена диагностика на проблема.

Въздух в бойлера

шумене в бойлера При наличие на въздух в бойлера се получава шумене в бойлера. Наличието на въздух във водосъдържатерля обаче показва некачествен монтаж. Самият бойлер е конструиран така че въздуха да бяга сам от бойлера. Причини за наличие на въздух в бойлера са липса на нивелация, липса на обезвъздушаване или монтаж на вертикален бойлер като хоризонтален, както и обратното. Нужен е правилен монтаж на бойлера за да функционира правилно. 

 Сервиз за ремонт на бойлери предлага доставка и ремонт на нови бойлери, ремонт на бойлери по домовете, свързване на бойлер към ВиК и електро, окачване на бойлер на стена от гипсокартон, както и демонтаж и извозване на бойлери. Извършваме още доставка и монтаж на бойлери за София и околните райони. Работим с всички марки на българският пазар. Ремонтираме, монтираме и продаваме проточни бойлери, обемни бойлери за баня, малолитражни бойлери за кухня и умивалници, както и комбинирани бойлери за парно. Предлагаме неръждаеми бойлери с гаранция от 10 години: цена 329,00 лв с доставка и ДДС

Доставка и монтаж на бойлери за София с безплатна доставка при покупка на бойлер от нас.  Монтаж на бойлер с гаранция. 

 

Смяна на ел табло

Подмяна на ел табло в София

Смяна на ел табло (подмяна на старо ел табло) се налага по две основни причини, поради износване и амортизация или поради естетически такива. Понякога старите електрически табла не изглеждат добре след ремонт или освежаване и собствениците им ги подменят с нови. При проблем и повреда на ел табло също се налага смяна на ел табло с ново. Подмяна на апартаментно ел табло с ново е възможно да се извърши без къртене.

Смяна на ел табло за апартамент

смяна на ел таблоСмяна на ел табло се извършва само ел техник с необходимата квалификация. За да извършите смяна на ел табло се налага прекъсване (изключване ) на електрическото захранване от главното табло на сградата ГРТ към апартаментното ел табло, което ще сменяме. Желателно след изключване на тока да се вземат необходимите обезопасителни мерки. Такива мерки обикновено са демонтаж на захранващият кабел от гнездото на главният предпазител, заключване на електрическото табло, поставяне на табела с надпис“ не включвай работи се“ или поставяне на мост между фаза и нула. Целта на моста е мигновено изключване на защитете при евентуално включване на захранването.

Едва тогава се пристъпва към работа. Започваме с демонтаж на старото ел табло, което обикновено е с витлови предпазители със стопяема жичка. Демонтажа на ел таблото се извършва внимателно, като надписваме кабелите по токови кръгове и съответно жилата (фаза и нула). Не разчитаме на цветовите кодове в никакъв случай.

Следва смяна на ел табло и монтаж на новата кутия . Имаме избор на видове кутии за ел табло по цвят, големина, форма, марки и начин на монтаж. Ние ви препоръчваме използване на кутия за външен монтаж поне 12 позиционна с цел прикриване на отворите от старото електрическо табло и наличие на повече място за работа в самата кутия на таблото. Преди да закрепите кутията към стената трябва да се подредят старателно електрическите кабели, да се нивелира кутията и едва тогава да преминете към свързването на новото ел табло. Проводниците се подреждат внимателно без да се дърпат и усукват. Понякога може да се наложи удължаване на ел кабели. Удължаването се извършва със специални съединения, които се изолират по съответната технология.

Подмяна на ел табло цена

Смяната на ел табло изисква задължително прозвъняване на електрическата инсталация преди свързване на кабелите към предпазителите. Никога не променяйте мощността на автоматичните предпазители спрямо предходните. Завишаването на ампеража на АП може да доведе до щети по електрическите кабели, електроуредите и до по-сериозни щети като пожар или токов удар. При нас може да заявите монтаж на електрически табла, ремонт на ел табла, доставка и монтаж на електромери, откриване и отстраняване на късо съединение, ремонт на стълбищно осветление и изграждане на електро инсталации.

Елвидом ООД извършва смяна на ел табло с включени материали. Работим с доказали се марки на пазара с гарантирано качество. Цени за смяна на ел табло от 90,00 лв за три предпазителя до 240,00 лв до 8 предпазителя. Цените не включват удължаване на електрическите кабели. При нужда от ъдължаване на кабел се заплаща допълнително. При увеличаване броя на токовите кръгове над 12 се налага монтаж на кутия 24 позиции.

Цената за смяна на ел табло включва труд и материали. Гаранция за смяна на ел табло 24 месеца.

Елвидом ООД извършва и други електро услуги по ремонт и монтаж на електро уреди, електроинсталации, заземителни инсталации, стълбищно осветление и отстраняване на къси съединения. Фирмата разполага с нови бойлери на склад и извършва доставка и монтаж на бойлери. Елвидом предлага откриване и отстраняване на кражба на ток.

Можете да се обърнете към нас за:

 • ремонт на ел табло
 • монтаж на автоматичен предпазител
 • кражба на ток
 • преместване на ел табло
 • монтаж на ел табло
 • демонтаж на ел табло
 • смяна на старо ел табло, както и много други електро услуги и ремонти
 • денонощен електротехник за София

 

Монтаж на ел табла

                                                     Монтаж на ел табла се извършва от електротехник с нужната квалификация и право!

Монтаж на ел табла, смяна на старо ел тбло

 Електрическите табла са важни възли в електроинсталацията. Ще разгледаме апартаментните електрически табла, които са разпределителни електрически табла. Всяко ел табло има определена функция, като разпределителното  ел табло. Електрическите табла могат да се монтират външно, за външен монтаж или да се вградят в стената, това са ел табла за вграждане. Съвременните електрически табла се изработват от специални пластмасови сплави и имат естетичен вид.  Мястото на монтажа на ел табло обикновено е до входната врата на помещението, там където влиза захранващият проводник от главното табло.

 Самото табло по устройство не е сложно, има централна шина за закрепване на автоматичните предпазители. Тази шина се нарича DIN шина. Тя се захваща към кутията на ел табло с винтчета. В таблото има още два вида шини – нулева шина и заземителна шина.  Тези шини служат за свързване на нулевите проводници и заземителните проводници. БСвързването трябва да се извърши по стандарти. Не се свързват многожилни кабели към шината без кабелни обувки!

Монтаж на ел табло, свързване на ел табло

монтаж на ел табла  Монтажа на кутията на ел табло не бива да се свързва със свързване на ел табло.  При монтажа на кутията имате три два основни етапа и това са нивелиране и монтаж на кутията и нареждане на шините към кутията. Електрическите табла се монтират с дюбели, а шините с винтове към кутията.  При монтажа на кутията на ел таблото трябва да внимавате с електрическите кабели.  Самите кабели трябва да са вместени в кутията преди монтажа. Кабелите трябва да се движат свободно, да не са притиснати. Внимавайте да не пробиете кабел при направата на отворите за дюбелите. 

 Важно е кабелите да не се преплитат и усукват, понеже това пречи на прозвъняването на ел инсталация, а също заема и много повече място от необходимото. Усукани и преплетени кабели не изглеждат професионално и естетично. Кабелите трябва да са подредени и поради други технически причини.

 


 Подмяна на ел табло 

 Следващият етап е подреждане на автоматичните предпазители на шината. Предпазителите и тяхната мощност, число на реакция и други техни параметри не се избират случайно. Те се изчисляват на база мощност и тип на уредите, които ще захранват и се посочват в проекта и електрическата схема на ел табло.  Обикновено автоматичните предпазители са с мощност от 6А да 63А и се подреждат от ляво на дясно във низходящ ред. След подредба на предпазителите се извършва прозвъняване на токовите кръгове и надписването им. Това е задължително.

 Следва подвързване на ел табло е подреждане на кабелите по нулевата и заземителните шини. Трябва да се спази реда и цвета при свързване на проводниците.

 При свързване на фазовият проводник трябва да спазите клемите и посоката на автоматичните предпазители (вход-изход).  Във всяко ел табло има самозалепващи лепенки, които трябва да се надпишат по токови кръгове. Това спомага за използването и обслужването на ел таблото по време на експлоатацията му.

 Елвидом ООД разполага с екип от професионални и квалифицирани електротехници за монтаж на ел табла, смяна на ел табла, преместване на ел табла, ремонт на ел табла, смяна на предпазители, монтаж на електромери, монтаж на тарифни часовници, откриване на късо съединение, изграждане и ремонт на електроинсталации, ремонт на стълбищно осветление, преработка на стълбищно осветление с датчиици и други електро услуги като ремонт и монтаж на бойлери, аспиратори, фурни и печки.

Смяна на ел табло цена 

Цени за монтаж на електро табла до 4предпазителя - 148,00 лв с материали

Цена за монтаж на ел табло до 6 предпазителя - 174,00 лв с материали

Цена за монтаж на ел табло до 8 предпазителя - 188,00 лв с материали

Цена за демонтаж ан ел табло - 32,00 лв

цена за доставка и монтаж на главен автоматичен предпазител - 38,00 лв

Вижте Цени на електро услуги от професионален ел техник за София. 

 

Ремонт на аспиратори

 Ремонт на аспиратори от професионален сервиз за аспиратори Елвидом ООД. Аспираторите са домакински електро уреди, които намират приложение за аспирация на кухненските помещения. Аспираторите се свързват към комин или вентилационна тръба за да отвеждат миризмите и изпаренията от процеса на готвене. Самите аспиратори се монтират над работният плот. През последните няколко години се налагат масови и абсорбаторите. Разликата между абсорбатор и аспиратор не е голяма. Аспиратора извежда въздуха, които преминава през филтрите и турбината навън чрез вентилационна система, докато абсорбатора абсорбира миризмите и парите и връща въздуха обратно в помещението. Самите абсорбатори използват специални филтри с активен въглен за да отработват и неутрализират миризмите.

Ремонт на аспиратори от сервиз за аспиратори Елвидом

 Устройството на аспиратора е следното: метален кожух към които са закрепени филтрите (или филтър), управление, електромотор и турбината. Има аспиратори, които са с две турбини и един мотор или с два мотор и две турбини.  Аспираторите се разделят на три основни вида:

 • Аспиратор за свободен монтаж
 • Островен аспиратор
 • Аспиратор за вграждане
 • Пирамидален тип аспиратор

 Всички аспиратори имат еднакъв принцип на работа, като някои са с механично управление, а други (обикновено по новите) с електронно управление. Основни производители на аспиратори за европейският пазар са предимно Италия, Испания и Германия.

 Какво се поврежда най-често на аспираторите?

Повредите са различни при различните модели и производители

ремонт на аспиратори При употреба на аспиратора се натрупва мазнина и прах по перките на турбината. Това променя центробежното натоварване, което води до амортизация на самата турбина и мотора.  Основно всички нови аспиратори имат проблем с електронното управление, а всички останали аспиратори с мотора и турбината. За ад не се стига до увреждане на турбината и нужда от ремонт или смяна е добре аспиратора да се почиства основно със специални препарати веднъж на две години. Почистването включва демонтаж и монтаж на аспиратора, разглобяване на съставните части и накисване във специална вана. Във ваната не се киснат единствено блока за управление и електродвигателя.

 Елвидом ООД извършва ремонт на аспиратори по домовете за София. Предлагаме диагностика на аспиратори, смяна на мотори, смяна на турбини, смяна на възвратни клапи, почистване на аспиратори, смяна на електрически  крушки и фасунги, смяна на платки, ремонт на платки, смяна на турбини и други елементи по аспираторите.

 Ние извършваме още доставка и монтаж на аспиратори, пробиване на отвор в комин, пробиване на отвор в стена,демонтаж и преместване на аспиратор, както и изграждане на вентилация за включване на аспиратор. Извършваме още доставка и монтаж на вентилатори за баня. Доставка и монтаж на бойлери, ремонт на бойлери, ремонт на котлони и фурни, ремонт на газови бойлери, монтаж и ремонт на газови котлони и газови печки

 Работим със следните марки аспиратори:

 • Тека,
 • фабер,
 • фагор,
 • елика,
 • маример,
 • бош ,
 • aeg,
 • electrolux,
 • нео,
 • simens,
 • samsung,
 • Turboair,
 • jetair и др

Сервиз за ремонт на аспиратори предлага монтаж на аспиратор за София. 

Цени за ремонт на аспиратори и монтаж на аспиратори:

 • Закрепване,монтаж и нивелиране на аспиратора – 44,00 лв
 • Захранване с напрежение  до 2 м – 24,00 лв
 • Оразмеряване и рязане на ПДЧ  ф 120 за  брой – 29,50 лв
 • Къртене на отвор в тухла/газобетон/ и монтаж на розетка за 1 брой – 84,00 лв без розетката
 • Къртене на отвор в бетон и други подобни материали – 69 лв./ час.
 • Доставка и монтаж на въздуховод алуминиева тръба– 34,00 лв.
 • Доставка и монтаж на въздуховод с тръби PVC – 48,00 лв/м
 • Доставка на аспиратор – безплатно след договор
 • Демонтаж на стар аспиратор до 60 см – 32,00 лв
 • демонтаж на аспиратор до 90 см - 54,00 лв
 • Свързване на аспиратор - 32,00 лв
 • Такса за посещение на адрес  - 30 лв.
 • Диагностика на проблем – 28,00 лв (не се заплаща при ремонт)
 • Консултация за монтаж на аспиратор - 47,00 лв

Цени на други електро и ВиК услуги вижте в нашите ценови листи. Предлагаме още доставка и монтаж на бойлери. Монтаж на абсорбатор цена от 148,00 лева ......

Ремонт на абсорбатори по домовете. Доставка и монтаж на възвратна клапа на аспиратор за всички марки и модели! ъПрофилактика на аабсорбатор.

 

Ремонт на керамични котлони

ремонт на керамични котлони  Керамичните котлони се наложиха и много домакинства ги предпочитат пред използването на обикновени котлони или газови котлони, които се считат за опасни и трудни за работа. Повечето керамични котлони са във форма на керамични плотове за вграждане. Обикновено са по две или четири гнезда и много рядко по пет, но някои гнезда имат допълнителни вътрешни или външни зони за загряване.   

 Повечето керамични котлони се управляват с помощта на сензори и малка част от по-старите модели с ръчни врътки за управление, т.е механични електрически ключове. Напоследък се налагат и комбинирани плотове за вграждане с два електрически и два газови котлона. 

Елвидом ООД извършва ремонт на керамични котлони и плотове за вграждане по домовете

 Специализирани сме  в смяна на нагревателни плочи, смяна на процесорни платки за управление, електрически ключове, релета, датчици, сензори, термостати, терморелета, термозащити, термодвойки, електрически кабели, предпазители и други ремонти по керамичните котлони.  Разполагаме с голям асортимент от резервни части за повечето марки керамични котлони.

 


Сервиз за ремонт на керамични котлони Елвидом предлага:

 • Доставка и монтаж на керамични котлони
 • Диагностика на проблем по керамични котлони и плотове за вграждане
 • Демонтаж и монтаж на керамични котлони- ремонт на котлони за вграждане
 • Ремонт на керамични котлони и керамични плотове за вграждане
 • Монтаж на фурни за вграждане
 • монтаж на плотове за вграждане
 • Ремонт на фурни за вграждане
 • ремонт на комбинирани плотове за вграждане
 • ремонт на газови котлони
 • ремонт на котлони на ток и газ
 • ремонт на газови фурни
 • Ремонт на перални
 • Монтаж на перални

 При проблем с вашият керамичен плот е необходимо да си запазите час за посещение на адрес. Наш техник ще ви посети на място, ще извърши демонтаж и диагностика на котлоните ви и ще ви оферира за ремонта.  При съгласие от ваша страна извършваме ремонт на място. При липса на необходимите материали за ремонт на керамичните котлони се извършва доставка и повторно посещение на адреса за подмяната им. Много малко ремонти налагат демонтаж и транспорт на плота до наш сервиз. 

Цени за ремонт на керамични котлони от сервиз Елвидом:

 • Посещение на адрес за София град – 30,00 лв
 • Диагностика на керамични котлони – 18,00 лв (не се заплаща при извършване на ремонт)
 • Ремонт на керамични котлони от 54 лв до --------- лв (в цената за ремонт не са включени материали)
 • Монтаж на керамични котлони  от 72 лв до ........ 

Ремонт на керамични котлони с гаранция. Професионални електро услуги за дома и офиса.

 

Монтаж и ремонт на бойлери в София

монтаж на бойлери

 Ремонт и монтаж на бойлери по домовете на ниски цени

Елвидом ООД е професионален сервиз за ремонт и монтаж на бойлери. Ремонтираме бойлери от всички български и чужди марки, които се предлагат на българският пазар. Ние извършваме посещение на адреса и ремонт на бойлера на място в дома на клиента.  

 Диагностиката на бойлера при извършване на ремонта е напълно безплатна.  Сервизът ремонтира вертикални бойлери, хоризонтални бойлери, бойлери за монтаж под мивка,  бойлери за монтаж над мивка, проточни бойлери за баня, проточни кухненски бойлери и комбинирани бойлери за свързване към парно.

 Елвидом ООД използва оригинални резервни части за извършване на ремонтните дейности. Всички резервни части са с 12 месеца гаранция и са доставени директно от производителя на съответната марка бойлери.  Всяка резервна част за бойлери е придружена с декларация за съответствие и е с гарантирано качество. Като нагревател, термостат, термозащита, фланец или възвратен клапан. 

Бойлери. Сервиз за бойлери Елвидом в София и околните райони

 Елвидом ООД предлага още доставка и монтаж на бойлери за София и околните райони. Наши партньори в доставката на нови бойлери и резервни части за бойлери са следните производители и вносители на бойлери за България: Теси, Дипломат, Елдом, Фламина, Аристон, Атлантик, Тедан, Шишков, Матев, Стибел елтрон, АЕГ, Горение, Тедан, Мидея и Термомакс.

 В нашите складове може да откриете всички модели на съответната марка бойлери. А цените са същите, както при производителя или дистрибутора на бойлерите. Елвидом ООД не продава бойлери с надценка. При покупка на бойлер от нас със заявка за монтаж, вие получавате и безплатна доставка на бойлера. 

 Ние можем да извършим монтаж на бойлер на таван, монтаж на хоризонтален бойлер, монтаж на вертикален бойлер, монтаж и свързване на проточен бойлер, свързване на бойлер към парно и всякакви други монтажи и демонтажи на бойлери на трудно достъпни места, както и монтаж на бойлери с обем над 300 литра за производствени цели.

 Дългогодишният опит ни позволява да извършим качествен монтаж на бойлер върху гипсокартон, монтаж на бойлер върху тухлена стена и монтаж на бойлер на таван, както и редица други сложни и трудоемки монтажи и ремонти на бойлери. Новите жилищни сгради са особени по отношение на монтажите на бойлери. Обикновено са с гипсокартон  на стени и тавани или тънки преградни стени от трошливи тухли. При такива условия монтажите са трудни и скъпи. 

Монтаж на бойлери с безплатна доставка на нов бойлер

 Извършваме също изграждане на изводи за бойлер. Направа на нов токов кръг директно от електрическото табло с нов предпазител и всички необходими защити.  

 Цени за ремонт на бойлери, цени за монтаж на бойлери, както и цени на нови бойлери вижте в нашите ценови листи.  При нас може да заявите неръждаеми бойлери на цени от 299 лв с ДДС с безплатна доставка за  град София.

сервиз за бойлериМонтаж на бойлер

 

Монтаж на вентилатор за баня

 Монтаж на вентилатор за баня може да се извърши по няколко начина. Самите вентилатори за баня са с различен външен диаметър и форма, различен присъединителен размер към вентилацията и различна мощност. Всичко това показва че избора на вентилатор е съобразен с възможностите за монтаж на вентилатор за баня.

Монтаж на вентилатор за баня. Свързване на вентилатор за баня

монтаж на вентилатор за баня Вентилаторите за баня се захранват с електрически кабел 2х1 мм2 или 3х1 мм2 обикновено тип СВТ кабел. Монтаж на вентилатор за баня може да осъществите чрез закрепване с дюбели и винтове или чрез лепене. Доскоро почти всички вентилатори за баня се закрепваха към стената с дюбели, но новите лепила и силикон позволяват здраво и надеждно залепване на вентилатора и определено напоследък лепенето е предпочитан начин на монтаж.  При пробиването има опасност от счупване на плочка поради кухините около вентилационната тръба или комина. За лепена на силикона използвайте бързо засъхващи лепила и силикон с възможност за почистване.

 Преди да монтирате вентилатора на стената е задължително поставяне на възвратна клапа. Клапата не позволява връщане на миризми от вентилацията към помещението дори и при изключен вентилатор.  Самата клапа се поставя с също и против нахлуване на студен въздух през зимните месеци.  Освен клапата трябва да се монтира и уплътнител. Уплътнителя се монтира около тръбата на вентилатора и самата вентилационна система. При монтаж на по-голям или по-малък вентилатор за баня могат да се използват преходи или преходни елементи. Монтаж на вентилатор за баня с преход не е препоръчителен поради ред причини, като една от тях е естетическа.

Поставяне на вентилатор в баня 

 Вентилаторите за баня обикновено са с диаметър от ф 100 мм, ф 120 мм и ф 150 мм, като данните са за присъединителният размер на вентилатора към вентилацията. Електрическите мощности съответно са от 15 W, което е с мощността на електрическата крушка на хладилник. Най-мощните вентилатори за баня са с ел мощност от 30 W. Според диаметъра на вентилатора и консумираната електрическа мощност се определя и дебита на въздух. При вентилатори с ф 100 мм нормата е 100м3/час, а при ф 150 почти 250 м3/час. При избора на нов вентилатор за баня освен с размерите се съобразете и с звуковият фон – работните децибели на вентилатора, които се отбелязват по следният начин dB. Желателно е дебита на вентилатора м3/h да са съобразени с обема на помещението. Това се изчислява, а от там и диаметъра на присъидинителната тръба. Това е важно, понеже при по-малък вентилаторняма ефект, а и има възможност да го блокира обратното течение, като това помага за амортизацията и евентуално повреда на мотора му. 

Свързване на вентилатор за баня

 Свързването на вентилатора за баня изисква умения за разчитане на електрическата схема на свързване на вентилатора предоставена от производителя. Внимателно прочетете схемата и свържете вентилатора точно по нея. При условие, че вентилатора не е свързан правилно към електрическият кабел производителя не носи отговорност за неговата безопасност и гаранция. Ппри липса на познания за разчитане и свързване на електрически схеми, мола потърсете услугите на професионален електротехник.

Важно е вентилатора да върти в правилната посока и да засмуква въздух от помещението към вентилацията и да е заземен или заземен в зависимост от възможностите на електрическата инсталация.

 Ние предлагаме на нашите клиенти доставка и монтаж на вентилатори за баня, както и свързване на вентилатор за баня. При липса на отвор в комина или извод към вентилацията ние можем да пробием отвор в комин или извеждане на струятана  вентилатора посредством самостоятелен път навън.

 За цени на вентилатор, монтаж на вентилатори за баня и пробиване на отвор в комин се обърнете към тел 0895 012345. Цените са индивидуални и се изготвят след направен оглед или консултация по телефона.

 

Стълбищно осветление с фотоклетка

стълбищно осветление с фотоклеткаИзграждане и ремонт на стълбищно осветление - София

Стълбищно осветление се нарича осветителната инсталация в общите части на жилищни и административни сгради . Целта на този тип осветление е да осигурява необходимата осветеност в коридори, стълбища, стълбищни площадки, фоатеа и други общи части на сградите. По проект почти всички сгради с общи части имат осветление, което се командва от лихт бутони и реле за време (стълбищен автомат), като някои системи в сгради с добра достъпност на естествена светлина имат монтирана фотоклетка към стълбищният автомат.

Въпросната фотоклетка не позволява включване на стълбищното осветление при достатъчна естествена дневна светлина. При старите системи с натискане на бутоните се подават сигнал до контактора на релето, което затваря веригата и включва осветлението за определено време ( в зависимост от конкретната настройка на стълбищният автомат). Системата работи отлично и има дълъг период на експлоатация. При остаряване и амортизиране на компонентите на ел инсталацията за стълбищното осветление с бутони, обаче ремонтите зачестяват и поддръжката се оскъпява. В такива случай се налага подмяна на стълбищното осветление.

Преработка на стълбищно осветление с фотоклетка

При ремонт на осветлението има две възможности. Първата възможност е да се поднови основно старата инсталация с нови бутони, нови релета и нови осветителни тела и вторият вариант е да се преработи електрическата инсталация към стълбищно осветление с фотоклетка. Вторият вариант има много повече плюсове (лесна поддръжка, висока икономия на ел енергия и дълъг живот), като при стълбищно осветление с фотоклетка може да се изгради само с фотоклетки и старите осветителни тела или нови осветителни тела с вградени фотоклетки.

От практиката се вижда, че подновяването на стълбищното осветление е по-рентабилно при смяна на осветителните тела с вградени датчици за движение (фотоклетки). При така подновена осветителна инсталация на стълбището гаранцията е 2 години. Всяко осветително тяло свети само за себе си, има собствено управление и настройки. Обхвата е достатъчно голям и зоните за реакция се застъпват от съседните тела, което създава комфорт и увереност при преминаване.

Настройката на стълбищното осветление с фотоклетки е в зависимост от нуждите. Всеки плафон с фотоклетка позволава настройка на времето за светене, осветителният праг на чувствителност и работният обхват.

Ние предлагаме доставка и преработка на стълбищното осветление, към стълбищно осветление с фотоклетка. Извършваме подмяна на осветителните тела, настройка на датчииците и преработка на ел инсталация. Издаваме гаранция от 2 години за монтажа и 24 месеца за осветителните тела с фотоклетка.

Цени на плафони с фотоклетка 28,60 лв/бр с две години гаранция

Цени на плафони с фотоклетка 18,90 лв/бр с една година гаранция

Цена за преработка на ел инсталация - 47,00 лв/токов кръг

Цена за монтаж на плафон с настройка - 12,00 лв/бр

Цена за демонтаж на старо осв. тяло - 4,50 лв/бр

При по-големи заявки има отстъпка в цената за труд и материали. В обявените цени са включени и електрически крушки 25W (по една на плафон). Издаваме гаранция. За писмена и точна оферта е необходим оглед на място с осигурен достъп до ел таблото. Огледа се заплаща в размер на 30 лв за град София, но се приспада при изпълнение на офертата.

 

Електротехници за София - 24/7

електротехници СофияДенонощни услуги от ел техник - електроремонти по домовете в София

Ел техниците на фирма Елвидом ООД са натрупали дългогодишен опит и имат необходимите квалификационни степени, за да извършват всякакви манипулации в сферата на ел услугитеи електро ремонтите . Те ще се заемат със спешните повиквания за отстраняване на токов удар или късо съединение в мрежата ви, както и с всяка друга възникнала авария в електричеството, като отстранят електро аварията във възможно най-кратки срокове. Работите се извършват спрямо изискванията за безопасност и качество, както и нормативните актове по стандартизация.

Продължение...

 

Монтаж и ремонт на бойлери София

ремонт и монтаж на бойлери

Професионален сервиз - доставка, монтаж и ремонт на бойлери

Професионалните ел. техници на фирма Елвидом ООД София ремонтират и поставят бойлери на всички известни български и световни марки обемни и проточни бойлери за баня, както и кухненски бойлери. Сервиз за бойлери Елвидом извършва монтаж и ремонт на комбинирани електрически бойлери с една или повече серпентини от марките: Матев, Шишков, Елдом, Теси, Дипломат, Фламина, Gorenje, Stiebel, Атлантик, Татрамат, Бош, Термомакс, Сънсистемс и Тедан. Сервиз за монтаж и ремонт на бойлери на място Елвидом ООД доставя, монтира и ремонтира най-предпочитаните и търсени бойлери на българския пазар.


За да функционира максимално ефективно един бойлер, той трябва да бъде свързан правилно и с водопроводната, и с електрическата мрежа. Виждали сме хоризонтален бойлер монтиран вертикално и обратното, както и бойлери с разменен вход и изход на водите топла-на студена и студена на топла вода. Заземяването или зануляването на бойлера е задължително итова го знае всеки електротехник с 4та група за електробезопасност. Свързването на бойлера към водопровад и свързването на бойлера към електрическата инсталация не е шега и не бива да се подминава с пренебрежение. Не позволявайте бойлера ви да се монтира и свързва от незнаещи и неможещи лица, а само от специализирани и оторизирани сервиза за свързване на бойлери.

 

Внимание: грешки при монтажа на бойлера към стената, неправилно свързване на бойлера към водопровад, липса на възвратен клапан, както и необезопасен електрически бойлер могат да бъдат много опасни и да имат сериозни последствия! Винаги свързвайте бойлера според инструкциите на продавача и производителя.

Нашата компания е една от много малкото в България, които предлагат ВиК и Ел услуги в едно. Извършваме професинолен монтаж на бойлер с гаранция от 84 месеца за София и страната.

Монтаж и ремонт на бойлери с гаранция

84 месеца гаранция за монтаж на бойлер!

Като професионален сервиз за ремонт и монтаж на бойлери, за улеснение на клиента извършваме и доставка на нови бойлери и извозване на старият, неработещ бойлер. При покупка на нов бойлер от нас вие получавате отстъпка от цената на бойлера, безплатна доставка до дома и извозване на старият и непотребен бойлер. Цени за монтаж на бойлери от 55 лв ........за бойлери до 50 литра.

Продължение...

 

Смяна и ремонт на бойлерни табла в София

смяна на бойлерни табла

Бойлерно табло - подмяна и ремонт

Бойлерното табло представлява частта електрическата инсталация обслужваща бойлера, от която зависи неговото управление и безопасност. Правилният монтаж на такова табло гарантира максимална ефективност на уреда и неговата безопасност. Подобен род манипулация е изключително опасна и е задължително да бъде извършена от квалифицирани ел техници.

Натрупаната практика и опит в годините на работниците на Елвидом ООД им позволяват да извършват монтаж и ремонт на бойлерни табла, ключове и нагреватели. Трябва да се отбележи, че техниците ни са на разположение при повиквания и за монтаж на фланци, терморегулатори и комбинирани табла.

За съжаление все по-често наблюдаваме елеминиране на БТ и свързване кабела директно или с щепсел тип шуко. Двата начина не са правилни и са доста опасни за ползващите ги. 

Продължение...

 

Смяна на захранващи кабели

смяна на захранващи кабели

Подмяна на захранващи кабели в София

Професионалните електротехници от Елвидом ООД извършват услуги по подмяна на захранващи кабели за жилища, магазини, заведения и всякакви други постройки. Когато се получи аварийна ситуация с промяна на консумираната мощност или остарял кабел, е необходимо да се свържете с работните ни групи.

Захранващите кабели подават напрежението от главното разпределително табло, ГРТ където са електромерите на сградата, до вътрешното табло на апартамента или къщата. Захранващите кабели са с различно сечение и от различен материал,в зависимост от начина на окабеляването. Възможно е захранващият кабел да е положен външно, скрит в замазката, изтеглян в гофрирани тръби или в кабелни канали.

Смяна на захранващи кабели от електромер до разпределително ел табло. Смяната се извършва по ред причини - увеличаване на мощност, остарял и амортизиран кабел, след пожар или механично увреждане, както и при ремонт.

Продължение...

 

Откриване на кражба на ток - цени за София

Цени за откриване на кражба на ток

Откриване и диагностика при кражба на ток в София

Възползвайте се от нашите професионалисти и достъпни цени за откриване на кражба на ток. Кражбата на ток, или с други думи „нерегламентираното присъединяване” към ел. мрежа, включително и от съседи, е все по-често срещан проблем. Причините за увеличеното потребление на електроенергия могат да бъдат различни, но най-често се касае за кражба на ток. Естествено това трябва да се докаже и документира по протокол за да се послужи пред съответните институции.

Най-добрият вариант да откриете извършителя на такава кражба на електроенергия е да потърсите висококвалифицирани ел. техници и лицензирана фирма за откриване на кражба на ток. Специалистите, работещи в "Елвидом" ООД София, разполагат с отлични познания по електроинсталациите и структурата им и могат да извършат проверка за такава кражба на ток.

Откриване на кражба на ток

Благодарение на професионалната техника и апаратура, ел. техниците ни бързо установяват причината и откриват мястото на извършване на кражбата. Начините за незаконно включване към електроинсталацията са много, но нашите техници имат дългогодишен опит в откриването и доказването на кражба на ток от съседи. Кражбата се доказва трудно и едно от най-важните изисквания е да не се огласява предварително проверката.

Най-общо, кражбата на ток може да се извърши по няколко начина:

 

 • чрез нерегламентирано включване към вътрешната електроинсталация на сградата с проводник или мост (подобен тип кражби на ток се установяват бързо, понеже най-често се използват разпределителните кутии за стълбищното осветление);
 • присъединяване към електрическата мрежа чрез кабели, свързани незаконно, директно в електротаблото на сградата;
 • кражба на електричество с използване на въздушни или скрити кабели;

 

Имайте в предвид, че крадците на ток са изключително изобретателни и непрекъснато измислят нови и по-трудни за откриване методи за кражба на електроенергия. За да разберете откъде се извършва кражбата на електричество, трябва да се обърнете към екип от специалисти с отлични електропознания и опит.

При нас работят само квалифицирани техници, които всеки ден се сблъскват с подобни проблеми. Обучени са професионално да откриват всякакви манипулации по електромрежата на жилищни и офис сгради, хотели, търговски центрове и заведения.

Екипите ни от специалисти установяват кражбата на ток чрез цялостно прозвъняване на електроинсталацията. Ние разполагаме с техника за откриване и на скрити кабели за кражба на ток, които могат да се намират в различни участъци на ел. инсталацията в сградата.

При констатирано нарушение, имаме готовност да Ви издадем констативен протокол, който да Ви послужи пред властите, ако имате намерение да подадете жалба и да си търсите правата по законов ред.

Цени за откриване на кражба на ток

Елвидом ООД работи със следната ценова листа:

Откриване и доказване на кражба на ток:

Цени за откриване на кражба на ток и доказване на кражба на ток – от 110 лв. в зависимост от сложнността на инсталацията и необходимото време до 380 лв., като стандартно откриване на кражба на ток в апартамент за един абонатен номер (електромер) е 110 лв.

Други случаи, касаещи повишеното енергопотребление могат да бъдат: дефектирал домакински електроуред или повреден проводник в електроинсталацията на жилището.

Ако вследствие на проверката възникнат съмнения за подобен проблем, то нашите специалисти могат да извършат проверка на уредите Ви и инсталацията във вашия имот. Подобен тип обследване на ел. инсталацията и ел. уредите се извършва с професионални уреди – термовизионна камера, волтметър, ватметър, амперметър, точен нискоомен омметър и точен високоомен омметър при включена и изключена електроинсталация.

Цена за обследване на електроинсталацията в собствеността на клиента от 2.50 лв. до 4.50 лв./т.

Цена за тестване на консумацията на електроуред от – 20 лв до 25 лв. (зависи от времето необходимо за измерването );

Изпращане на техници до адрес:

Цена за посещение на адрес в град София – 30 лв.;

Цена за посещение на място извън град София за двете посоки – 0,79 лв/км;

Издаване на документи:

Цена за издаване на констативен протокол за кражба на ток – 90 лв.;

При съмнение за кражба на ток не губете време и се обърнете към професионална фирма за откриване и доказване кражба на ток. Не търсете други институчии преди да получите становище и протокол за кражбата или липсата на такава.

Цените са без ДДС.

намиране на кражба на токоткриване на кражба на ток, електротехници

 

 

Монтаж на електромери

Монтаж на електромери Елвидом ООД извършва професионален монтаж на електромери. Електромерите са уреди за измерване на консумираната електроенергия в монофазен или трифазен ток. Съществуват електромери, които са оборудвани с вход за свързване на външен часовник или с инфрачервен порт и вграден часовник, електромери за директно отчитане и електромери за монтаж, чрез токови трансформатори.

Монтаж на електромери София

 Съгласно нормативната база, всеки потребител на електрическа енергия трябва да има монтиран електромер, независимо дали ползва трифазен битов, трифазен промишлен ток или монофазен. Електромерите се делят освен по мощност, и по вида на измерваната електроенергия - активна и реактивна.

Продължение...

 

Изграждане на ефектно и скрито осветление

Изграждане на скрито осветление

Монтаж на скрито осветление за София

Елвидом ООД предлага за вашия модерен дом или офис изграждане на скрито осветление. Ефектните и скрити осветления имат широк спектър на приложение в електричеството и най-различни варианти на изпълнение. В ежедневието скритото и ефектното осветление се използва както за вътрешно, така и за външно осветление, но не да служи за работно осветление.

Основното предназначение на подобен тип осветление е да накара вътрешния интериор или фасада на дадена сграда да изпъкне. Обикновено ефектното осветяване се прилага за декор на дискотеки, ресторанти, паркове, стадиони, басейни, концертни зали и заведения.

Продължение...

 

Преместване на контакти и ключове

Преместване на контакти и ключовеПреместване и монтаж на контакти - София

В съвременните сгради, къщи или апартаменти често се налага промяна на интериора или реконструиране на помещения. При тези случаи е наложително преместване на контакти и ключове, както и смяна на конзолите за техния монтаж.

Елвидом ООД предлага професионална помощ при нужда от подобно преместване или при изграждане на нови „гнезда” в новопостроени сгради. Професионални електро и ВиК услуги от опитни електротехници в София и страната.

Преместване на контакти и ключове София

Трябва да отбележим, че преместване на контакти и електрически ключове в апартаменти от ЕПК и панел са изключително трудни дейности. Трудността и високата цена при преместване на контакти в панел идва от пречките, които създава арматурата в стените на жилището.

Продължение...

 

Монтаж на автоматични предпазители. Електроуслуги за София

Монтаж на автоматични предпазители Основната функция на автоматичните предпазители в една ел. инсталация е да предпазват проводници и уреди от термично претоварване и къси съединения. Монтаж на автоматични предпазители е лесна задача за висококвалифицираните ел техници на Елвидом и модерните им уреди.

 Наред с монтажа на подобен род предпазители, работните ни екипи се отзовават на поръчки за ремонт и поставяне на автоматични прекъсвачи, дефектнотокови защити и защити от пренапрежение.

Продължение...

 

Преместване на ел табла. Професионални електротехници

Преместване на ел табла

Професионално преместване на ел табла за София и региона

При преместване на стени и направа на нови жилищни помещения, се налага и прехвърлянето или преместване на ел табла в сградата. Една от водещите компании в сферата на ел услугите – Елвидом ООД София извършва професионално и обезопасено преместване на табла от всякакъв тип. Ние извършваме преработка и изграждане на електрически табла, ел инсталации и други електро услуги. При нужда подменяме старо електрическо табло с ново. А също сменяме, вече неработещи автоматични предпазители и друга електро апаратура, като електромери, контактори и други.

Продължение...

 

Ремонт на електроинсталации. Електротехници София

Ремонт на електроинсталации

Ел. инсталации - изграждане и ремонт - София

Елвидом ООД е една от най-големите фирми за изграждане и ремонт ел инсталации София. Доказали сме се в сферата на ел услугите в цяла България. Извършваме надеждно и качествено ремонт на електроинсталации, както и цялостно изграждане на ел инсталации София. Във фирмата работят единствено висококвалифицирани и компетентни служители, които се отличават с изключителна коректност и професионализъм. Работните ни групи се ориентират по перфектен начин във всяка една аварийна ситуация, показвайки коректно отношение към клиентите, като спазваме нормите за стандарт, безопасност и качество на предлаганите ел услуги. Много майстори и фирми не се съобразяват със стандартите и нормите за безопасност при изграждането на нови ел инсталации или ремонт на стари електро инсталации.

Продължение...

 

Монтаж на ключове и контакти

Монтаж на ключове и контакти Правилният монтаж на ключове и контакти във всяка една съвременна сграда обуславя ефективното  и безопасно използване на ел инсталацията. Тези части от цялостната ел. система - контакти, ключове и разклонители осигуряват по-лесно разпределение и активиране на количеството подаден ток.

 С процеса на еволюция на технологиите в ел услугите, се наблюдава и развитие на качеството и прецизността на работния процес. За да бъдете максимално сигурни и доволни от монтажа и ремонта на ключове и контакти доверете се на професионалисти с дългогодишен опит в електрослугите. Използвайте телефоните за контакт в сайта на Елвидом ООД, за да се свършете с нас и уговорите удобен за вас час за посещение.

 При монтаж на контакти и ключове има стандарти, които трябва да бъдат покрити, а нормите за безопасност изпълнени. Много често се случва, да ремонтираме ел инсталация или да сменяме контакт, които не са обезопасени (занулени или заземени).  Не допускайте това да се случи и на вас, а се доверете на професионалистите.

Продължение...

 

Монтаж на контактори и моторни пускатели

Монтаж на контактори Фирма Елвидом ООД включва в широкия набор от ел услуги и монтаж на контактори и моторни пускатели за електроинсталациите. Нашата компания е изградила сериозен имидж на лоялен и коректен изпълнител на поръчки. Тъй като ние искаме клиентите ни да останат доволни от качеството на изпълнението. Затова и техниците ни издават гаранция след завършване на работния процес.

Продължение...

 

Монтаж на дефектнотокова защита

Монтаж на дефектнотокова защита Дефектно токовите защити (ДТЗ) са вид електрически прекъсвач. Монтаж на дефектнотокова защита се извършва в електрическите табла, като се свързват в малко по-сложна електрическа схема. През обикновените електрически предпазители преминава само фаза, докато през ДТЗ преминава нула и фаза.

 Целта на дефектно токовата защита е да изключи тока в много кратък и бърз период от време, недостатъчен да нанесе вреди по човешкото тяло. Стандартният електрически прекъсвач няма да защити човека при попадане под напрежение. Тъй като, за да изключи са му необходими ток от порядъка на стотици mA. Ролята на ДТЗ е да реагира приток в рамките до 30 mA, които всъщност не е опасен за човешкият организъм.

Продължение...

 

Монтаж и смяна на витлови предпазители

смяна на витлови предпазители

Винтилови предпазители - смяна и монтаж за София и региона

Витловите предпазители са познати още като предпазители със стопяема жичка. Използването им в съвременните сгради е все по-рядко, поради факта, че са с много малък клас на защита. Особено опасно е преправянето им с налични материали (поправка на изгорял предпазител с тел или друг проводим материал). Затова обикновено се прибягва до смяна на витлови предпазители с автоматични предпазители.

Смяна на витлови предпазители

Преправянето на витловите предпазители е общоприета практика при изгарянето на стопяемата жичка. Този процес е изключително опасен за хората, самата ел. инсталация и включените в ел инсталацията електроуреди. Подсилването на тази жичка подлага кабела на дадения токов кръг на претоварване. Това може да доведе до къси съединения и трайни повреди в електрическият токов кръг и електрическото табло. Понякога и до пожар.

Продължение...

 

Ремонт на ел табла София

Ремонт на ел табла

Електрически табла - ремонт и монтаж за София и региона

Заедно с изграждането на ел. табла, ел техниците на фирмата осигуряват професионално обслужване и ремонт на ел табла - всички видове. Електрическото табло има функцията да защитава от претоварване, къси съединения и токови удари инсталациите и ел. уреди, включени към тях, както и хората работещи с дадените уреди и електрическата инсталация.

Поради тази причина е наложително ремонта на тези точки във всяка една ел. инсталация да бъде извършван от висококвалифицирани специалисти. Необходимо е да се спазят всички изисквания и да се изпълнят нормите на безопасност при работа и експлоатация на електрическите табла. В ел таблата може да работи само електротехник с 4-та група на електробезопасност за работа по ел съоръжения.

Продължение...

 

Монтаж на ледогенератори. Бързо и евтино

Монтаж на ледогенератори Ледогенераторите са неизменна част от ежедневието на все по-голям брой домакинства у нас и неразделни помощници в заведенията и ресторантите. Поради разностранното им приложение и огромния брой функции, тези битови уреди са все по-търсени сред потребителите. Затова и ние от Елвидом ООД ви предлагаме монтаж на ледогенератори.

 Монтажът на подобен тип уреди изисква висока степен на знания и сръчност. От фирма Елвидом ООД ви гарантираме, че нашите ел техници притежават нужните умения, за да се справят по най-ефективния начин със свързването към ел. мрежата.

Продължение...

 

Монтаж на хладилници. Качество и ниски цени

Монтаж на хладилници За нашите клиенти ние от Елвидом ви предлагаме монтаж на хладилници. Многообразието от предлагани видове хладилници и хладилни инсталации на българския пазар става все по-голямо. С напредване на времето се появиха хладилници с воден филтър за охлаждане и затопляне на вода, хладилници с вградени ледогенератори, хладилници, комбинирани с фризери и други.

Продължение...

 

Монтаж на аспиратор, абсорбатор - цени

Монтаж на аспиратор За улавяне на парите и отвеждане на миризмите от кухните масово се използват аспиратори. Предлагаме ви ремонт и монтаж на аспиратор на достъпни цени.

 Абсорбаторите са широко разпространени в ежедневието ни. Те са битовите електроуреди работещи с напрежение 220V. Тези уреди отвеждат миризмите и изпаренията през въздухопровод извън помещението на генериране на миризмите (кухните), където всъщност са монтирани. Абсорбаторите разполагат с един или повече електрически мотори, като най-често са два мотора с една турбина. Обикновено единия мотор се захранва с 220 волта.  

 

 

 

 

 


 

 

    Основни типове аспиратори са следните: 

 • аспиратор стандартен тип – представляват типове аспиратори, които са произведени за закрепване директно на стената, нямат декоративни елементи и са основно две ширини 60 см и 90 см.;
 • аспиратори за вграждане – тези типове абсорбатори са пригодени за монтиране в шкаф или под някаква друга мебел, като от целия аспиратор се вижда само челният панел за управление;
 • аспиратор островен тип – аспираторите от този тип са произведени, за закрепване директно за тавана или за някаква конструкция. Така монтирани, аспираторите висят над кухненския остров или плот, където са разположени ел. уредите, котлоните и плотовете за готвене;
 • аспиратор каминен тип – това са стандартен тип аспиратори, монтажа им се прави с декоративен ефект, така се постига скриване на въздухопровода и самият уред има по-красива визия; 

Продължение...

 

Монтаж на готварски печки София

Монтаж на готварски печки и котлони – една от най-често използваните услуги от нашите клиенти.

монтаж на готварски печки

Висококвалифицираните ни и правоспособни ел техници ремонтират и поставят печки от всякакъв вид - готварски електрически и комбинирани печки на електричество и газ, печки с керамични котлони, грил или таймер.

100garancia_2

Продължение...

 

Монтаж на фурни за вграждане. Безплатен транспорт

Монтаж на фурни за вграждане

Ремонт, демонтаж и монтаж на фурни за вграждане на ток и газ - София

Фирма Елвидом ООД предлага на многобройните си клиенти професионален монтаж на фурни за вграждане, комбинирани готварски печки. Ние работим с утвърдени на пазара материали и инструменти, които улесняват значително дейността на техниците ни. Транспортът на всички видове фурни за вграждане до адреса на клиентите е напълно безплатно и е за сметка на фирмата. При желание може да закупите печка или фурна от нас, като доставката ви до дома е напълно безплатна. В уговореният ден и час на адреса ще пристигне наш техник с електроуреда избран от вас и на момента ще извърши демонтаж на старата печка и монтаж на новата. При нужда и желание на клиента можем да извозим старата ви печка или фурна.

Продължение...

 

Монтаж на котлони за вграждане - София

Монтаж на котлони за вгражданеКотлони за вграждане - монтаж и ремонт - София

Фирма „Елвидом” ООД извършва монтаж на котлони за вграждане. Ние залагаме на коректното и професионално отношение, като наред с това се грижи за удобството на всички свои клиенти. Точно поради тази причина при нас работят едни от най-добрите и правоспособни ел техници в страната. Всички наши работни групи са оборудвани с най-модерните машини и апаратура, които доставяме със собствен транспорт и напълно безплатно.

Елвидом разполага с екип за доставка и монтаж на котлони за вграждане. Може да си изберете керамични котлони и да ги поръчате чрез нас. Ние ще доставим новите котлони и ще ги заменим със старите.

Ако керамичен плот, а желаете такъв, ние предлагаме изрязване на отвор в кухненският плот и монтаж на керамичният плот за вграждане. Работим със всички марки керамични плотове за вграждане (по-долу ги има описани по марки). При липса на електрическо захранване, не се притеснявайте. Ние можем да изградим токов кръг с определен вид и сечение на кабела до мястото на монтажа на керамичният плот.

Продължение...

 

Изграждане на ел инсталации. Професионални ел техници

Изграждане на ел инсталацииЕлектроинсталации - монтаж и изграждане от професионален ел техник - София

Електротехниците на Елвидом ООД разполагат с професионална квалификация и специализация в монтаж и изграждане на ел инсталации и мрежи. Тепроектират силови ел. инсталации и ел табла на производствени цехове, жилищни и офис сгради и търговски помещения, улични електропроводи.

Благодарение на усърдната работа на електротехниците ни и модерните им уреди, целият процес на изграждане на новата инсталация се превръща в безпроблемна задача. Всички наши работни групи разполагат с професионални машини, сред които са: фрези за канали, фрези за отвори в бетон и тухла, къртачи, перфоратори, лазери за задаване на ниво, ел.отвертки и винтоверти и други уреди с диамантени остриета и върхове за прокарване на електрически кабели през стени от бетон и тухла.

Продължение...

 

Електро услуги, предлагани от Елвидом ООД в София

електротехници от Елвидом ООДЕлектро монтажи и ремонти

Елвидом ООД предлага на своите клиенти за град София, гр. Перник, гр. Кюстендил и околните им райони електро услуги от квалифицирани ел.техници. Работните ни екипи извършват електроуслуги по домовете. Те са на разположение денонощно и без прекъсване през годината за удобство на клиента. Справяме се бързо и качествено с ремонт и монтаж на електроуреди, изграждане на ел инсталации, електро ремонти, електро монтажи, смяна и монтаж на ел. табла и всякакви други ел услуги. Всички наши електротехници разполагат с необходимите инструменти, техника и материали, за да се справят бързо и професионално с възникнала електро авария.

Електро услуги. Ел техник София

 Всеки електрически уред трябва да бъде монтиран от квалифициран електротехник. Трябва да бъде спазена посоката на тока и задължително занулен с цел уважаване на гаранцията от производителя на уреда, но по-важното е сигурността на хората работещи и използващи електрическия уред. (Това е важно не само за правилната експлоатация на електроуреда и валидноста на гаранцията му, но и най-вече неговата безопасност.). Под електро уред се разбират електрически бойлери, печки, фурни, котлони, аспиратори и друга едра битова техника. 

 Разполагаме с необходимия човешки ресурс от ел.техници, за да осигурим и сервизно обслужване на нашите обекти с гаранция от Елвидом ООД София. Всички електротехници на Елвидом ООД са с най-високата група за електро безопасност.

Фирмата води целенасочена политика на ценообразуване в условията на криза. А постоянните ни клиенти могат да се възползват от специални абонаменти и отстъпки за всяка следваща поръчка. Това не важи при отстраняване на аварии извън работно време. 

Електро услуги София цени

 Цените на електроуслугите може да видите в сектор цени, като за нестандартни заявки, неописани в ценовата листа, цените на електроуслугите се определят на място от електротехника на Елвидом ООД, като посещението му се заплаща от клиента в размер на 30 лв. След огледа на нашия електротехник получавате цена за конкретната ел.услуга. При електроуслуги  над 120 лв. цената за посещението отпада. Рекламации по работата на техниците се приемат в деня на услугата или ако не е издадена гаранционна карта и не описано друго. Рекламацията при услуга се определя по закона за рекламациите в РБ, към АЗЗП. Извършваме също откриване и доказване кражба на ток.

Електро услуги София - Ел аварияРемонт на Ел инсталация

 Извършваме широка гама електро ремонт София от специализираните ни електротехници. В случай че не сте намерили това, което ви трябва - попитайте ни!

Професионални електротехници за електро услуги в София и околностите. 

 

 

Слаботокови инсталации.Ниски цени

слаботокови инсталации

Проектиране на слаботокови инсталации - монтаж и изграждане

От началото на своето създаване, фирма Елвидом ООД е реализирала мащабни по обем и количество поръчки в областта на електроуслугите у нас, включително и слаботокови инсталации. Дейността ни е съгласувана с всички законови уредби на страната и спазва мерките за безопасност при изпълнението на услугите. Компанията търгува и работи единствено с висококачествени ел. материали и инструменти, осигуряващи високо качество на работния процес.

Продължение...

 

Ремонт на стълбищно осветление. Електро услуги. Електротехници за София.

направа стълбищно осветление

Стълбищно осветление - ремонт и поддръжка от професионални ел техници

Фирма Елвидом ООД предлага на своите клиенти услуга ремонт на стълбищно осветление София. Извършваме широк спектър от електро услуги. На първо място за нас са вашите желания и нужди и ориентираме стила си на работа към това вие да бъдете доволни от нашите услуги.

Ремонт на стълбищно осветление София

Професионалните електротехници, работещи при нас, ремонтират и поддържат абонаментно стълбищно осветление на входове, бизнес сгради, хотели, болници, заведения и други сгради. Работните ни групи могат да преработят вашето стълбищно осветление. От система реле за време-бутон-стълбищен автомат преработваме в система с датчици за движение (PIR датчици).

Ремонта на стълбищното ви осветление и изграждане на осветление с датчици не отнема много време, около един работен ден на вход до 20 етажа. За преработката на стълбищно осветление с датчици за движение не е необходимо къртене. Изграждането на ново осветление с датчици за движение също се извършва без къртене на стени и тавани и прекарване на нови кабели. Всичко се преработва в електрическото табло и в ревизиите по етажите.

Продължение...

 

Ел. къси съединения - откриване и отстраняване. Ел. услуги

откриване на късо съединение

Откриване на късо съединение

Ел техниците на Елвидом ООД са отлично подготвен да откриват и отстраняват къси съединения в ел. инсталациите. Понякога се получава неприятната ситуация в ел мрежата да няма пълно късо съединение, но да съществува отечка на ток.

При наличието на ДТЗ (дефектно токова защита) в таблото е достатъчно да има отечка на ток до 30 mA или между земя и нула и защитата прекъсва работното напрежение моментално. Всички повреди по ел. инсталацията се откриват с помощта на специализирани съвременни уреди.

Продължение...

 

Проектиране, изграждане, поддръжка и ремонт на осветление

ремонт на осветление

Изграждане и ремонт на осветление в София

Елвидом ООД София предлага на многобройните си клиенти пълна гама от услуги, свързани с осветлението и осветителните тела - проектиране, изграждане, поддръжка и ремонт на осветление. Нашата фирма поддържа двустранна комуникация със своите клиенти, което ви позволява да разчитате на нас по всяко време на денонощието. Нееднократно Елвидом е доказала, че не променя стила и принципа си на работа, придържа се към него, но в същото време се стреми да подобрява качеството на услугите си.

Продължение...

 

Изграждане на ел табла. Ремонт на ел табла. Електро услуги

Изграждане на ел табла

Електроинсталации и ел табла - изграждане и ремонт в София

Професионално изграждане, монтаж и ремонт на ел табла с гаранция за качество! Електрическите табла са основен градивен компонент във всички електрически инсталации, без значение от предназначението и вида на електрическата инсталация. Те играят ролята на команден пункт в ел. мрежата. В ел. таблата са монтирани всички измервателни и контролни уреди, както и защитна автоматика - електромери и автоматични предпазители, контактори, прекъсвачи и други предпазители и защити от пренапрежение, спад на напрежението, токови удари, претоварване и къси съединения. Ние извършваме изграждане на ел табла, ремонт на ел табла и всички съпътстващи електроуслуги, за нормалното и безопасно функциониране на ел инсталацията.

Фирма Елвидом ООД София предлага на своите клиенти и друг, иновативен метод за електроснабдяване на сгради – комплектни трансформаторни подстанции (КТП). Те са пригодени за функциониране на открито и имат изключителна „продължителност на живота”.

Продължение...

 

Проектиране на електроинсталации. Електро услуги

проектиране на електроинсталации

Електроинсталации - проект и изграждане - София

Фирма Елвидом ООД София извършва проектиране на електроинсталации и изгражда нови електроинсталации от всякакъв тип, както и подменя и ремонтира стари ел. мрежи. Фирмата следи изкъсо всички новаторски идеи и тенденции, наложени в ел услугите през последните години и се стреми непрекъснато да се развива в положителна насока.

Продължение...